Forum ciobanesc german
October 18, 2016, 04:27:15 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Nu prea are pofta de mancare  (Read 1393 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
manolache86
Newbie
*

« on: June 05, 2014, 10:20:28 PM »

Buna seara,

Observ ca Eric nu mai are aceeasi pofta de mancare ca la inceput, cand avea 3 luni de exemplu.
I-am dat doar roial canin (am alternat maxi junior cu german shepherd cu trecere treptata).  Ii dau vitamine pet phos grand chien.
Pe langa faptul ca nu prea are pofta de mancare, nici nu mananca doza inscrisa pe ambalaj.
Ii mai dau oase de vita (in special gat sectionat), astea ii plac dar nu pot sa ii dau multe.
L-am invatat cu narav si mananca doar daca stau langa el Sad. Am fost nevoit sa stau cu el cat manca deoarece trebuia sa plec la serviciu si nu voiam sa ii las mancare in fata.
Stateam cam 15 -20 de minute prin jurul lui pana vedeam ca nu mai mananca si apoi ii luam din fata.
Este vioi, face miscare, sta liber in curte. Are 29 kg si e inalt.

Ar trebui cumva sa incerc si alta hrana? Daca da, de care?

Rona2014
Newbie
*

« Reply #1 on: June 08, 2014, 02:30:03 PM »

Cand sunt micuti sunt mancaciosi iar atunci cand cresc in varsta apetitule le scade (desi daca ii inveti sa tot manance cand sunt mici si le dai multa mancare ulterior vor manca la fel de mult). 29 kg la cate luni? fiind mascul atinge o greutate de peste 50kg asa ca este importanta si varsta lui la aceste 29 kg. Daca observi ca nu ii mai place hrana incearca si vrei sa o schimbi iti recomand Equlibrio. A mea a fost f mofturoasa manca doar mancare gatita iar acum la 4 luni rupe sacul de Equilibrio. Poti sa amesteci hrana uscata cu jumatate sau un pahar de apa eu asa procedez la a mea si ii place f mult . Iti recomand si mancarea gatita spre ex inima de vita sau ficatei dar asta doar daca ai timp pt a gati pt el. Mancarea gatita e mult mai sanatoasa pt ca poti controla ce sa pui in ea . Hrana uscata din pacate e f bogaga in carbohidrati in special porumb iar Royalul nu este o hrana f calitativa e doar marketingul de el. Daca banii nu sunt o problema poti incerca Orijen care e fabulos sincer dar daca dispui de un buget mediu atunci Equlibrio are un raport f bun pret/calitate. Sper ca ti-am fost de folos
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: June 08, 2014, 04:57:39 PM »

Standardul rasei prevede ca un mascul sa aiba intre 30-40kg iar o femela trebuiesa aiba intre 22-32 kg. De unde ai scos-o ca ar trebui sa ajunga la 50kg? Nu e bine sa indopi catelul, o crestere in greutate in ritm accelerat nu ii face bine la articulatii.
manolache86
Newbie
*

« Reply #3 on: June 09, 2014, 10:36:10 AM »

Cand sunt micuti sunt mancaciosi iar atunci cand cresc in varsta apetitule le scade (desi daca ii inveti sa tot manance cand sunt mici si le dai multa mancare ulterior vor manca la fel de mult). 29 kg la cate luni? fiind mascul atinge o greutate de peste 50kg asa ca este importanta si varsta lui la aceste 29 kg. Daca observi ca nu ii mai place hrana incearca si vrei sa o schimbi iti recomand Equlibrio. A mea a fost f mofturoasa manca doar mancare gatita iar acum la 4 luni rupe sacul de Equilibrio. Poti sa amesteci hrana uscata cu jumatate sau un pahar de apa eu asa procedez la a mea si ii place f mult . Iti recomand si mancarea gatita spre ex inima de vita sau ficatei dar asta doar daca ai timp pt a gati pt el. Mancarea gatita e mult mai sanatoasa pt ca poti controla ce sa pui in ea . Hrana uscata din pacate e f bogaga in carbohidrati in special porumb iar Royalul nu este o hrana f calitativa e doar marketingul de el. Daca banii nu sunt o problema poti incerca Orijen care e fabulos sincer dar daca dispui de un buget mediu atunci Equlibrio are un raport f bun pret/calitate. Sper ca ti-am fost de folos

Avea 29 kg la 5 luni. Inaltime (la greaban) ~55cm, nu a stat sa il masor calumea. Ma indoiesc ca ajunge la 50 de kg. Cum a spus si freddy25, greutatea trebuie sa fie intre 30-40 kg si constructie atletica.
emip
Full Member

« Reply #4 on: June 17, 2014, 05:51:15 PM »

E posibil si caldura sa fie un factor.
Asa am invatat'o si eu pe Risa mea, sa stau langa ea pana termina (tot Royal ii dau, am incercat si cu Orijen dar nu i-a priit deloc).
Cat ai considerat greutatea lui Eric la maturitate? Si eu cred ca o sa aiba peste 40 kg, l-am vazut si pe Marco "live".
Eu o consideram 35 kg si deja la 11 luni are 36 kg, nefiind grasa. Acum imi pare chiar slabuta, poate si pentru ca naparleste.

Sper ca Eric si-a revenit intre timp cu pofta de mancare.
manolache86
Newbie
*

« Reply #5 on: June 17, 2014, 08:53:21 PM »

E posibil si caldura sa fie un factor.
Asa am invatat'o si eu pe Risa mea, sa stau langa ea pana termina (tot Royal ii dau, am incercat si cu Orijen dar nu i-a priit deloc).
Cat ai considerat greutatea lui Eric la maturitate? Si eu cred ca o sa aiba peste 40 kg, l-am vazut si pe Marco "live".
Eu o consideram 35 kg si deja la 11 luni are 36 kg, nefiind grasa. Acum imi pare chiar slabuta, poate si pentru ca naparleste.

Sper ca Eric si-a revenit intre timp cu pofta de mancare.

Asa a spus si doctorul. Mananca mai putin cand e cald. Am mizat pe ~40kg cu toate ca crescatorul mi-a spus ca va trece de 40. L-am vazut pe Marco si in cusca si la scoala de dresaj. Intradevar, e un mascul care da pui grosi.

I-am mai dat mancare gatita, branza de vaci, os de vita si treptat am trecut pe Purina Dog Chow. Am cumparat 5 kg sa vad cum ii merge. Deocamdata vad ca e bine. Inca ii amestic cu royal pentru a evita schimbare brusca de dieta.

Niste poze facute duminica: http://1drv.ms/1nb9Ase
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #6 on: August 01, 2014, 11:17:35 PM »

si eu am avut problema asta cu pofta cu Enzo in luna mai,
am puso pe seama calduri,dar acum in iulie cand este foarte cald,
mananca de rupe,deci nu se aplica,parerea mea.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Blitz2710
Newbie
*

Dogs never bite me. Just humans.

« Reply #7 on: October 13, 2016, 08:16:10 PM »

Avem acum 11 luni, aproape un an facem la sfarsitul lunii. Am trecut pe dieta Royal hypoallergenic si 100g de TOW cu somon. Luam Petphos, Aplazyl si Vigantol. Si de o saptamana facem nazuri la mancare. Am mai bagat din cand in cand o lingurita de iaurt sa avem scaunul cum trebuie.  Ceva sfaturi? Suntem vioi, facem cum trebuie scaunele. Sunt doar mofturi? Daca ii dau eu din palma mananca sau de pe jos. Nu stim ce sa ii mai facem.
radu10101992
Hero Member

« Reply #8 on: October 13, 2016, 11:36:01 PM »

Salutare! Exista 2 metode.

1. Ii faci mese regulate in functie de varsta , la ore FIXE! Ii dai mancarea si o lasi o ora ( face foamea si se disciplineaza) . Daca nu mananca , ii iei mancarea si ii mai dai la urmatoarea masa programata. Programarea meselor se face in functie de varsta. gen 09:00 15:00 si 20:00 sau doar o singura data pe zi....

2. Cumperi ficat de pui, il fierbi si dupa il pisezi pana devine ca o pasta. Iei pasta si o amesteci prin boabe. La cainii mei a functionat. Mai porit sa ii faci si o cura de vitamine+calciu.

Bafta! Wink
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: