Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 11:01:53 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Un sfat, va rog!  (Read 3521 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
elanyada
Newbie
*

« on: October 23, 2006, 11:23:44 AM »

Luke e un ciobanesc german de 4 luni. Are greutatea de 21 de kilograme si cu toate acestea da impresia ca e foarte slab. Cind l-am luat de la crescator, la 7 saptamini avea greutatea de 7 kilograme, asta insemnind ca in 10 saptamini a luat in greutate 14 kg. E hranit cu Canin Royal Junior de la inceput. Crescatorul si medicul veterinar la care merg mi-au spus ca nu e necesar sa-i dau niciun fel de calciu sau alte suplimente de vitamine. Problema e ca picioarele din spate mi se pare foarte slabite. Probleme nu are la mers sau alergat, dar uneori mi se pare ca de-abia se tine pe picioarele din spate. Crescatorul l-a vazut de curind si a sus ca arata absolut normal. Acum ii dam un tip de calciu produs in laborator(la insistentele mele) si un fixator de calciu, mai ales ca a inceput sa-si piarda si dintisorii de o bucata de timp. Problema e ca doza pe care mi-a dat-o medicul ii producea diareee, astfel incit am redus-o la 2/3, ceea ce e mult mai bine. Cit priveste urechile, pe cea dreapta a tinut-o ridicata pentru o perioada, dar de citeva zile nu o mai tine nici pe aia.
Intrebarea mea ar fi daca sa mergem pe mina doctorului si a crescatorului care spun sa nu-i mai administram niciun fel de calciu sau sa mai consultam si un alt medic? La ce virsta isi tin Cg picioarele din spate drepte, adica paralele cu cele din fata?  Ma uit la Luke si mi se pare uneori ca mai are putin si face spagatul.
Precizez ca ii mai administrez coaja de ou pisata bine, brinza de vaci amestecata cu galbenus fiert, mere, morcovi.
Va multumesc si astept un sfat.

"Cainele are un suflet ce poseda frumusete fara vanitate, forta fara insolenta, curaj fara ferocitate, intr-un cuvant, toate virtutile omului, fara insa a avea viciile sale."
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #1 on: October 23, 2006, 11:29:05 AM »

Parerea mea ca ar trebui sa te duci la alt medic. Si eu am un catel care tot asa creste si de cate ori ma duc la doctor ii mareste doza de calciu si in curand ii voi da si fixator de calciu.
Eu ii dau calciu de la 1 luna si sincer cred ca e foarte necesar mai ales ca se dezvolta asa repede.

My little dog - a heartbeat at my feet.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #2 on: October 23, 2006, 11:30:35 AM »

Prin ce zona stai ca-ti pot recomanda eu o doctorita buna. Nu strica sa ai si a doua opinie dar sincer mi se pare ciudat ca nu doctorul tau a zis ca nu are nevoie de calciu mai ales la ritmul cu care creste

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #3 on: October 23, 2006, 11:31:33 AM »

Prin ce zona stai ca-ti pot recomanda eu o doctorita buna. Nu strica sa ai si a doua opinie dar sincer mi se pare ciudat ca doctorul tau a zis ca nu are nevoie de calciu mai ales la ritmul cu care creste

Am pus un nu in plus   Cheesy

ulck
Hero Member

« Reply #4 on: October 23, 2006, 11:32:04 AM »

Greutatea pare sa fie in regula. Daca ai posta o poza poate ne-am da seama mai bine. In ceea ce priveste calciul, categoric la varsta asta mai ales ca schimba dintii, trebuie administrat. Sunt pe forum multe indicatii privind administrarea de calciu. Daca ai timp, cauta. Intrucat, la cg si nu numai cresterea este inegala (perioade de crestere accelerata in inaltime, apoi in lungime) apar frecvent schiopaturi sau nesiguranta mai ales pe trenul posterior. Asigura-i si doza zilnica de miscare (libera, joaca), asta il ajuta sa creasca mai armonios. Sanatate.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #5 on: October 23, 2006, 12:13:57 PM »

Prin ce zona stai ca-ti pot recomanda eu o doctorita buna. Nu strica sa ai si a doua opinie dar sincer mi se pare ciudat ca doctorul tau a zis ca nu are nevoie de calciu mai ales la ritmul cu care creste

Am pus un nu in plus   Cheesy
Vezi ca ai optiunea de corectare a mesajelor daca vezi ca ai gresit ceva

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #6 on: October 23, 2006, 12:17:10 PM »

Sorry nu am stiut. Scuze

elanyada
Newbie
*

« Reply #7 on: October 23, 2006, 02:15:24 PM »

Multumesc pentru raspunsuri. Si mie mi se pare ciudat ca doctorul i-a dat calciu doar la insistentele mele. Mentionez ca veterinarul de care vorbesc l-am ales la sugestia crescatorului. Stau in Baba Novac, dar daca cineva imi poate recomanda un doctor bun oriunde in Bucuresti care sa se priceapa putin si la rasa, as fi foarte recunoscatoare.
De miscare are parte cam 4-5 ore zilnic(plimbari, alergari, joaca) iar in weekend chiar mai mult.
E un catel foarte activ, dar cum spuneam problema ar fi partea posterioara a corpului, care mi se pare mai putin dezvoltata.
In seara asta voi incerca sa postez si niste poze, pentru mai multa edificare.
Multumesc mult si numai bine.

"Cainele are un suflet ce poseda frumusete fara vanitate, forta fara insolenta, curaj fara ferocitate, intr-un cuvant, toate virtutile omului, fara insa a avea viciile sale."
*

« Reply #8 on: October 23, 2006, 03:55:17 PM »

Buna Elanyada.Si eu am un cg, o fetita, pe care o duc la un medic recomandat tot de crescator.Poti te rog sa-mi spui cum se numeste medicul si unde are cabinet?
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: