Forum ciobanesc german
August 18, 2014, 02:51:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: frica de oameni  (Read 534 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Andr3y9603
Newbie
*

« on: June 20, 2014, 11:20:48 PM »

Nu stiu daca este chiar o frica, dar de fiecare data cand un om se face spre el(se da, ridica mainile etc.), el se da inapoi :|, si nu inteleg, e prietenos, daca trec pe langa cineva si pune mana pe el sau ceva nu se sperie , nici nu il baga in seama , doar daca face miscari bruste omul atunci se sperie, cu cainii nu este asa , pot sa fie si 10 caini el se duce spre ei, chiar daca latre, nu conteaza, nu baga coada intre picioare, are 1 an si 1 luna... e bine oare cum este? adica daca se va intampla vreodata sa vina cineva si sa se dea la el sau sa il loveasca oare se va da la el? bine... normal ca nu permit, dar zic , preventiv, sa nu ma fac de ras, e ditamai cainele si se sperie de oameni...
prototype
Jr. Member
**

« Reply #1 on: June 21, 2014, 12:20:20 AM »

Nu trebuie sa te sperii, e ceva normal pentru un Ciobanesc German de show. Smiley
tevezbd
Jr. Member
**

« Reply #2 on: June 21, 2014, 07:52:11 AM »

Ce vrei sa spui? Ciobanescul german de show e un caine slab, fricos, fara personalitate?
Horatiu Popescu
Hero Member

« Reply #3 on: June 21, 2014, 09:58:34 AM »

Vrea sa spună ca sunt destui câini de show fricosi. Ce nu vrea sa spună e ca sunt, de asemenea, câini de lucru fricosi (multor adepti ai liniei de lucru le place sa creadă ca mai putini) si ca sunt si câini de show (mai ales in afara, la noi nepromovati) buni pe temperament, cu abilitati bune de lucru. Ce trebuie retinut este ca exemplare fricoase se găsesc in cadrul tuturor raselor, inclusiv caucazieni sau rottweiler. Cine vrea un câine bun trebuie sa caute, sa cunoască parintii si liniile din care provin acestia. După părerea mea, numai cine nu a crescut câini si nu s-a interesat îndeaproape de fenomen poate sa generalizeze la modul la care a facut-o prototype.
Sper ca de aici sa nu se iste o noua polemica neproductiva    Smiley .
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #4 on: June 21, 2014, 11:43:57 AM »

Asa este . Din pacate la noi in tara foarte, foarte putini crescatori sunt cu adevarat interesati de caracterul cainilor pe care (sau cu care ) ii reproduc . Sunt o multime de alte aspecte care primeaza inaintea temperamentului si cu siguranta asta e si motivul pentru care s-a ajuns la situatia  actuala de la noi din tara , unde , printre cainii de show sunt doar cativa care au un temperament bun . In aceeasi masura sunt vinovati si cei care cumpara caini , clientii , care la momentul achizitie nu cauta altceva decat pedigree cat mai "aratoase " , culoare , masca , etc ,la un pret cat mai mic si nu se intereseaza deloc de partea de caracter a parintilor respectivilor pui . Devin interesati brusc de caracter , atunci cand cainii lor ajung la maturitate si observa ca au probleme majore . Probabil ca atunci cand "piata " va deveni mai educata ,atenta ,interesata si de acest aspect si crescatorii vor fi obligati sa ii acorde atentia cuvenita .
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #5 on: June 23, 2014, 09:45:39 AM »

Frica este un lucru bun daca vrei un caine de paza.
Problema e reactia in fata unei amenintari. daca dupa cateva exercitii poti directiona frica astfel incat cainele sa raspunda cat de cat agresiv, poti construi ceva pe acest instinct.
Daca in schimb ai doar reactie de fuga, de evitare a conflictului, nu insista - nu o sa rezolvi nimic.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
prototype
Jr. Member
**

« Reply #6 on: June 25, 2014, 11:44:37 AM »

E uimitor cum o persoana care a ales șoul - caine selectionat exclusiv pe considerente de aspect - vine sa ne spuna despre cum sta treaba cu temperamentul cainilor. E ca si cum ai vedea un nutritionist obez care se screme sa dea sfaturi in ce priveste pastrarea siluetei. Grin

El a crescut caini, are o experienta vasta si tocmai de aceea nu generalizeaza cand spune ca procentajul cainilor slabi din linia de șou este la acelasi nivel si in linia de lucru.

Din punctul meu de vedere, procentajul cainilor buni in linia de șou este undeva la 0,01%.
Horatiu Popescu
Hero Member

« Reply #7 on: June 25, 2014, 01:05:54 PM »

Smiley
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #8 on: June 25, 2014, 03:26:54 PM »

Mie personal imi este greu sa calculez procente cu usurinta cu care o faci tu  . Din ce vad eu ca ai scris( prototype) , si daca mai stiu inca un pic de matemetica , ar insemna sa cunosc bine cel putin 10.000 de caini de show , dupa care sa pot spune ca doar unul dintre ei are temperament bun .
   Dar si daca este asa , te invit oricand vrei tu sa vezi si sa testezi cum doresti instinctele si caracterul masculului meu , care este din linii de show 100% . Si te asigur ca e un caine pe care , - pe langa testele clasice practicate in examene-  , nu poate pune mana niciun strain , si e un caine cu care nu se poate merge pe strada fara  botnita , pentru ca atunci cand merge mai e cum mai e , dar cand te opresti mai mult de cateva secunde isi ia un teritoriu in care nu mai intra nimeni . Si iti spun ca face asta instinctual , nu din cauza ca a fost lucrat in sensul asta .
     Si te invit sa-l vezi asa prieteneste , nu manat de cine stie ce orgolii prostesti , poate iti mai schimbi putin parerea despre cainii de show si realizezi ca atunci cand cineva e cu adevarat  interesat de caracter  , reuseste sa il aiba si la cainii care provin din aceste linii .

In alta ordine de idei , sunt sigur ca HORA are dreptate , nu exista padure fara uscaturi si  rasa canina  fara exemplare fricoase .
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #9 on: August 01, 2014, 07:25:37 PM »

Eu zic k abia dupa 1 an jumate,
incepe sa isi arate adevaratul comportament,
am vazut cateii de 4/5 luni care te clantaneau de picioare si dupa 1 an,
nu mai aveau reactie in perimetrul lor.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof