Forum ciobanesc german
August 18, 2014, 05:36:30 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ciobanesc Belgian Malinois  (Read 328 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Robertdog77
Newbie
*

« on: June 26, 2014, 05:01:25 PM »

Salut.Stiu ca nu este poate site-ul corect dar as vrea sa va intreb ceva legat de ciobanesc german si ciobanesc belgian malinois.As vrea sa ma lamuriti ce rasa sa aleg dintre acestea 2, ce avantaje si desavantaje au.Ce temperament,afectiune,inteligenti,atentia catre stapan,cat de greu sar dresa.Eu detin o femela de cg dar am luato cand aceasta avea deja 4 ani.As mai dori un caine dar sa il iau cand este pui.Ca sa va lamuresc as dori un caine de companie dar in acelasi timp sa faca paza si protectie la persoana.Daca stie cineva niste cunostine,informati despre aceste 2 rase rog amabil sa im raspunda.Astept multe raspunsuri.Multumesc frumos.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #1 on: June 26, 2014, 06:55:33 PM »

O sa primesti raspunsuri si toate vor fi: CIOBANESC GREMAN Cheesy Cheesy Cheesy
Cum poti sa-ti inchipui ca cineva de aici te sfatuieste sa-ti iei "Malin"Huh
Eu am vrut sa-mi iau unul de cateva ori si de fiecare data aveam cate o experienta trista legata de acesti caini, care ma facea sa renunt imediat.
raduro
Full Member

" si vis pacem para bellum ! "

« Reply #2 on: June 27, 2014, 02:11:08 PM »

Ciobanesc German !
w.marius
Sr. Member

« Reply #3 on: June 27, 2014, 07:59:56 PM »

Ciobanesc german
Horatiu Popescu
Hero Member

« Reply #4 on: June 27, 2014, 08:25:29 PM »

Ciobanescul belgian este un caine foarte acriv, care are nevoie de mult exercitiu, antrenament, miscare. In lipsa activitatii care sa-i consume energia, va incepe sa strice, sa roada, sa demoleze. Nu este un caine pe care sa-l tii in padoc si sa-l scoti o data pe saptamana la plimbare. Este un caine pentru oameni activi, care ies mult in natura si carora le place sa lucreze cu cainele. Este o rasa cu care dresorii se inteleg foarte bine.
Pe de alta parte, ciobanescul german se preteaza mai bine pentru o familie obisnuita, dar si el are nevoie de miscare si antrenament. Sub nicio forma ciobanescul german nu e un caine placid, care sa prefere somnul alergatului. Mai ales exemplarele selectionate pentru sport au nevoie de mai multa atentie din partea stapanului.
Daca iti doresti doar paza curtii si plimbari linistite o data, de doua ori pe saptamana ar trebui sa te orientezi catre alte rase.
Cel mai bine ar fi sa te documentezi temenic cu privire la rasele de caini, la ce fel de temperament si nevoi au si abia pe urma sa alegi rasa care s-ar potrivi  nevoilor tale. Sa alegi o rasa doar ca-ti place cum arata sau ai vazut vreun exemplar intr-un film sau i  s-a pus pata copilului ca a vazut la colegul de scoala e cea mai mare greseala.
Dupa ce in fine ai ales rasa pe considerente sanatoase, trebuie sa cauti bine crescatorul de la care sa cumperi cainele. Aici insa e o alta discutie, dintr-un alt episod, de pe alt topic sau forum.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #5 on: June 27, 2014, 08:47:51 PM »

Ciobanescul belgian este un caine foarte acriv, care are nevoie de mult exercitiu, antrenament, miscare. In lipsa activitatii care sa-i consume energia, va incepe sa strice, sa roada, sa demoleze. Nu este un caine pe care sa-l tii in padoc si sa-l scoti o data pe saptamana la plimbare. Este un caine pentru oameni activi, care ies mult in natura si carora le place sa lucreze cu cainele. Este o rasa cu care dresorii se inteleg foarte bine.
Pe de alta parte, ciobanescul german se preteaza mai bine pentru o familie obisnuita, dar si el are nevoie de miscare si antrenament. Sub nicio forma ciobanescul german nu e un caine placid, care sa prefere somnul alergatului. Mai ales exemplarele selectionate pentru sport au nevoie de mai multa atentie din partea stapanului.
Daca iti doresti doar paza curtii si plimbari linistite o data, de doua ori pe saptamana ar trebui sa te orientezi catre alte rase.
Cel mai bine ar fi sa te documentezi temenic cu privire la rasele de caini, la ce fel de temperament si nevoi au si abia pe urma sa alegi rasa care s-ar potrivi  nevoilor tale. Sa alegi o rasa doar ca-ti place cum arata sau ai vazut vreun exemplar intr-un film sau i  s-a pus pata copilului ca a vazut la colegul de scoala e cea mai mare greseala.
Dupa ce in fine ai ales rasa pe considerente sanatoase, trebuie sa cauti bine crescatorul de la care sa cumperi cainele. Aici insa e o alta discutie, dintr-un alt episod, de pe alt topic sau forum.
Mersi frumos pentru raspuns.Nu se pune problema pentru miscare sau antrenament,femela de ciobanesc german care o am o scot in fiecare zi la plimbari si alergare.Mersi inca o data pentru raspuns.
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #6 on: August 01, 2014, 07:16:44 PM »

Daca ai deja o femela de Cg,
ar trebui sa ai deja o ideie despre rasele de ciobanesti,
ce-a expus Horatiu Popescu,este perfect,
daca te descurci cu malin-ul si stai la curte,poti incerca.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof