Forum ciobanesc german
August 18, 2014, 05:30:07 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Integrarea in "haita"  (Read 341 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
SabinaIoana
Full Member

« on: June 29, 2014, 03:04:38 PM »

Acum ca a venit vara avem de gand sa mergem la tara si , desigur, s-o luam si pe Lara(cg, 8 luni) cu noi. Insa exista o problema. Acolo am 6 caini, 3 femele(sterilizate) si 3 masculi, metisi de ciobanesc mioritic.( acum 4 ani bunicul meu a gasit o catelusa in fata portii si a luat-o,insa, cum noi nu locuim acolo ci doar stam pe perioada verii am ratat primele ei calduri si un mioritic a sarit gardul=> 7 catelusi, au trait toti,dar am dat 2). Ei stau liberi(~1 ha de pazit) si sunt foarte agresivi cu strainii si alti caini(in afara de cei 2 bichoni pe care i-am avut si pe care ii considerau sefi de haita!). Intrebarea este, cum pot s-o integrez pe Lara in "haita", daca este posibil? Am posibilitatea sa-i inchid intr-o curte mai mica, insa ar fi mult mai bine daca s-ar intelege...Marti avem drum in colo deci astept sfaturi cat mai curand! Multumesc!

The average dog is a nicer person than the average person!
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: June 29, 2014, 07:43:38 PM »

Imprieteneste-o cu masculii care o vor accepta chiar cu bucurie. De regula intr-o haita, masculii sunt sefii si daca o accepta sefii o vor accepta si femelele.
SabinaIoana
Full Member

« Reply #2 on: June 29, 2014, 07:54:32 PM »

O sa incerc..problema e ca sefa e Lilly(mama lor) si ea e destul de rea. Insa voi incerca metoda asta. Multumesc!

augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #3 on: June 29, 2014, 08:43:29 PM »

Fiind vorba de o "femela de 8 luni", teoretic nu ar trebui sa fie probleme.
 Femelele sunt putine cu caracter dominant mai ales daca sunt si masculi in preajma(ma refer la cea cg)... In plus, la 8 luni vorbim de un pui. Deci , se va supune tuturor din haita.
SabinaIoana
Full Member

« Reply #4 on: June 29, 2014, 09:22:37 PM »

Ok,sper sa fie asa! Revin cu informatii dupa ce se vor intalni. Multumesc mult pentru raspunsuri,apreciez!

freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: June 30, 2014, 12:30:53 AM »

Am adus si eu o catelusa de vreo 8 luni in curtea cu 2 masculi si o femela.Masculii au acceptat-o imediat. Femela care era ultima in ierarhie s-a facut sefa peste nou venita si cam face instructie cu ea. Acum are si ea o subalterna si s-a facut cam rea. Dar desi o mai mustruluieste se joaca mereu, dorm impreuna, sunt nedespartite.Si o am doar de 2 luni insa s-a integrat rapid in haita. E o dulcica frumusica si lipicioasa, e imposibil sa nu o iubesti. Am botezat-o Kara dar ii mai zicem si Babana ca e ca un tanc atunci cand vine la mangaiat. E solida, neagra si entuziasta, cred ca se apropie de 35kg la o inaltime de 55-60cm. E un superb metis de labrador negru care a fost abandonat cand era de 3-4 luni
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #6 on: August 01, 2014, 07:09:23 PM »

Cum s-au comportat cainii in prezenta Larei?

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
SabinaIoana
Full Member

« Reply #7 on: August 01, 2014, 07:32:08 PM »

Nicio sansa, desi baietii au acceptat-o, la cel mai mic semn din partea mamei lor(Lilly) incep sa latre. Am incercat si separat cu fetele sa le introduc si nu se poate, nici Lara si nici ele nu cedeaza, se latra, se maraie si daca le-as da drumu din lesa sigur s-ar bate..bine ca am un gard intre 2 curti si pot sa-i inchid temporar pe ei acolo si pe Lara sa o las in restul curtii.

Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #8 on: August 01, 2014, 07:37:14 PM »

Lasa k o sa creasca Lara mare si posibil va domina femela(Lilly),
iar masculi vor fi inebuniti dupa ea.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
SabinaIoana
Full Member

« Reply #9 on: August 01, 2014, 07:37:56 PM »

Asa sper

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof