BASE
Newbie
|
 |
« on: July 05, 2014, 05:48:12 PM » |
|
Buna ziua!
Am intrat aici in speranta ca a mai trecut cineva prin ce trec eu acum...si imi poate confirma corectitudinea actiunilor sau imi poate da vreun sfat util. Povestea este despre domnul BASE, un ciobanesc german de 13 ani, care acum o saptamana a inceput sa nu se mai poata misca ok cu picioarele din spate, sa aiba varsaturi si sa nu mai urineze. Urcat cu greu in masina, dus la veterinar, facuta echografie si analize de sange, perfuzat, sondat urinar imediat. In urma echografiei s-au vazut urmatoarele: - prostata inflamata tare - vezica urinara uriasa (am scos aproape 2,5l de urina dupa primul sondaj) - splina inflamata tare
Analizele de sange ne-au spus ca ureea, creatinina si fosforul/potasiul erau si ele foarte mari. Nici vorba de babesioza sau alta infectie de sange. Structura omogena a prostatei...deci nu cancer. Ficatul ok.
Recomandarea doctorului: - perfuzat si injectat cu antibiotic, anti-inflamator, anti-spasmic, repetate analizele....iar daca acestea ies bine, sterilizat...urmand sa speram ca prostata se va atrofia si va elibera uretra.
Toate astea au inceput sa se intample de luni dimineata. Am lasat purcelul internat in clinica, fiind un catel care nu a fost niciodata in toti acesti 13 ani legat, inchis sau fortat in vreun fel. Si nici dornic de excursii zilnice cu masina la doctor. Pana miercuri dimineata, mergeam de 2 ori pe zi la el, ne plimbam, dupa care ii legam botul cu o bucata de tifon si il sondam impreuna cu un asistent. Miercuri insa, dupa ce a inceput sa se simta vizibil mai bine, in momentul in care am incercat sa-i leg botul cu tifon, a muscat-o pe maica-mea. Perfect de inteles dealtfel...n-a fost vina lui. Asta m-a determinat, la recomandarea doctorului, sa il operam in aceiasi zi. Analizele i-au iesit aproape ok, valorile putin peste limita maxima la uree, creatinina etc. Operatia a decurs ok. Recuperarea dupa anestezie ok. Tinut pana astazi internat, cu tratament anti inflamator, antibiotic si anti spasmic.
Astazi l-am adus acasa. Inca nu face pipi singur...probabil va trebui sondat in continuare niste zile. Singurul tratament prescris de doctor: Neostignina LPH 15mg - cate 2 pastile pe zi si regim alimentar A.D si K.D.
Probemele mele sunt urmatoarele: 1. E de ajuns tratamentul prescris? Acum el e un catzel aproape normal...doar ca nu poate face pipi singur I se mai poate administra oare ceva care sa-i grabeasca involutia prostatei? Oare n-ar trebui administrat in continuare si ceva antibiotic sau anti inflamator?
2. Dupa muscatura, n-a mai avut nimeni curaj sa-l lege de bot singur...asa ca am apelat la crosa. Crosa care sunt convins ca a lasat traume adanci in capsorul lui. Asta-seara voi incerca sa-i pun eu botnita inainte de sondaj...dar nu sunt chiar increzator ca va sta cuminte. In cazul in care se va dovedi violent...ce ma sfatuiti sa fac?
Cu multumiri anticipate!
|