Forum ciobanesc german
July 16, 2014, 06:47:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Scaun moale de aproximativ 12 zile  (Read 160 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sunny22hd
Newbie
*

« on: July 11, 2014, 07:45:45 PM »

Buna. Azi sunt 2 saptamani de cand am primul meu CG. De aproximativ 12 zile are scaune moi si nu stiu ce sa-i mai fac  Cry In primele 10 zile i-am dat Pedigree Junior + Mancare gatita. De marti mi-au venit sacii de Brit Premium Junior si nu i-am mai dat Pedigree. De ieri ii dau doar Orez fiert + Morcov amestecat cu boabe de Brit. Azi se fac 5 zile de cand ii dau la recomandarea veterinarului Enteroguard dar catelusa mea de 3 luni si 3 saptamani continua sa aiba scaun moale combinat cu cel mai tare sau doar moale. Nu este apa, doar ca este ca o pasta moale. Tin sa prezizez ca catelusa este foarte vioaie, are pofta de mancare foarte mare, se joaca si bea apa multa, s-a ingrasat iar sambata trecuta avea 12,5kg.

Cum veterinarul pare genul de om care isi uraste meseria si nu-i pasa ori nu stie prea multe sper sa primesc niste sfaturi utile de la voi, cei care iubiti si cresteti aceasta rasa de multi ani si care sunt sigur ca stiti mult mai multe decat bolovanul asta de veterinar. Va multumesc.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: July 11, 2014, 08:52:03 PM »

Poate ii dai mai mult decat poate digera. Micsoreaza-i putin portia zilnica si vezi cum reactioneaza. Sau poate nu suporta hrana desi Brit Care e o hrana foarte bine tolerata. Banuiesc ca este deparazitata deci sunt exclusi viermii lati sau rotunzi. Poate nu ar strica sa -i faci un coproparazitologic sa vezi daca nu cumva are giardia. Cate grame de hrana uscata ii dai pe zi? La varsta si greutatea pe care o are cred ca vreo 300 grame pe zi impartite in 3 mese e suficient.
sunny22hd
Newbie
*

« Reply #2 on: July 11, 2014, 08:55:23 PM »

Poate ii dai mai mult decat poate digera. Micsoreaza-i putin portia zilnica si vezi cum reactioneaza. Sau poate nu suporta hrana desi Brit Care e o hrana foarte bine tolerata. Banuiesc ca este deparazitata deci sunt exclusi viermii lati sau rotunzi. Poate nu ar strica sa -i faci un coproparazitologic sa vezi daca nu cumva are giardia. Cate grame de hrana uscata ii dai pe zi? La varsta si greutatea pe care o are cred ca vreo 300 grame pe zi impartite in 3 mese e suficient.

Este deparazitata si are toate 3 vaccinurile facute. Scaun moale are inainte de Brit. Conform tabelului Brit i-am dat aprox 230g/zi impartit la 3 mese/zi la care am adaugat si un pumn de orez fiert la fiecare masa de ieri.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: July 11, 2014, 10:19:24 PM »

Incearca o mancare cu mai putina grasime, ceva la 13% cum ar fi Bosch Junior Maxi.Fiecare caine reactioneaza altfel la un anumit tip de mancare. De exemplu cainii mei au tolerat foarte bine Petkult, inafara de unul-un junior de 10 luni care ca si al tau avea scaune moi. I-am schimbat mancarea si acum e ok. Alt caine care acum e adult, cand era junior facea diaree de la Acana Junior Large Breed. I-a mers foarte bine cu Artemis. De aceea e bine ca atunci cand schimbi hrana sa iei pentru inceput 2-3 kg si daca e bine tolerata, faci comanda pentru 1-2 saci.
sunny22hd
Newbie
*

« Reply #4 on: July 11, 2014, 10:42:32 PM »

Da, eu i-am luat 2x15 kg de Brit pt ca aici nu gasesc decat Pedigree, Cappy si Noname-urile din Billa sau Lidl iar hrana Super Premium nu-mi permit Sad... Nu stiu, sincer nu stiu ce sa fac... Sad Aceasta problema se poate oare regla in timp? Dupa simptome poate sa fie ceva grav? Vanzatorul mi-a spus ca l-a tinut cu Dog Chow + Orez, deci tot cam la fel ca si Brit-ul meu ca si grasimi & proteine. +1% grasime pt Brit

freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: July 12, 2014, 12:42:17 AM »

Dog-Chow-ul e o hrana mai proasta decat Brit Premium. Bosch nu e mult mai scump decat Brit Premium. La www.zoofast.ro costa 140lei sacul de 15kg. Dar ar fi bine sa cumperi o cantitate mai mica sa vezi cum o tolereaza. In mod sigur gasesti la magazinele Animax din incinta Carrefour. Giardia nu este vierme ci un organism microscopic (protozoar). Uite aici un articol despre asta  www.adoptiicaini.ro/giardia-la-caini/
sunny22hd
Newbie
*

« Reply #6 on: July 12, 2014, 11:01:49 AM »

Dog-Chow-ul e o hrana mai proasta decat Brit Premium. Bosch nu e mult mai scump decat Brit Premium. La www.zoofast.ro costa 140lei sacul de 15kg. Dar ar fi bine sa cumperi o cantitate mai mica sa vezi cum o tolereaza. In mod sigur gasesti la magazinele Animax din incinta Carrefour. Giardia nu este vierme ci un organism microscopic (protozoar). Uite aici un articol despre asta  www.adoptiicaini.ro/giardia-la-caini/

Mda, singurul loc unde am gasit orice a fost zoofast. Pur si simplu nu gasesc iar bolovanul de veterinar o tot tine pe a lui sa-i dau Royal Canin pe care desigur il are de vanzare in magazinul lui pt ca restul mancarurior sunt proaste... Da, initial am vrut sa iau Bosch dar cineva de aici mi-a recomandat Brit si asa am ajuns la Brit. Eu sunt la primul CG si nu stiu inca prea multe despre problemele acestei rase iar pana acum o sursa f buna de informare a fost acest forum.

De ieri i-am micsorat si portia de mancare (ii dau orez fiert+morcov amestecat cu aprox 10-15 boabe de Brit) si in aceasta dimineata a avut un scaun normal fara a fi combinat cu obisnuitul scaun moale sau doar moale. Tot de ieri am terminat si 5 zile de enteroguard.

Care ar fi cantitatea zilnica ideala de orez pt un catel de aproape 3 luni si 3 saptamani?

Sambata trecuta avea 12,5 kg, azi are 14,5 kg deci nu cred ca are giardia (din ce am citit un catel daca are giardia scade in greutate)

freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: July 12, 2014, 12:02:21 PM »

Pentru un catel in crestere orezul, mamaliga si alte fainoase in exces nu sunt recomandate. In legatura cu Royalul, cred ca ar fi bine sa-i dai  Royal Canin Gastro Intestinal pentru o perioada pana se regleaza cu tranzitul intestinal, cam 5-6 zile, apoi ii dai amestec de R.C. Intestinal cu mancarea obisnuita inca vreo saptamana marind treptat cantitatea de brit si scazand cantitatea de Gastro-intestinal. Daca nu gasesti RC gastrointestinal, poti lua dieta Hills. Orezul trebuie sa fie foarte bine fiert, aproape ca o pasta. Du-te la farmacie si cumpara Zymogen si da-i o pastila pe zi. E recomandarea care mi-a fost facuta de vet pentru catelusul meu acum 5 ani cand facea diaree de la aproape orice. O posibila cauza a diareei ar fi si faptul ca i-ai schimbat brusc mancarea. Trecerea de la o hrana la alta se face treptat in 7-10 zile.
sunny22hd
Newbie
*

« Reply #8 on: July 12, 2014, 02:21:22 PM »

Mersi mult pt sfaturi. tocmai am aflat ca doza de enteroguard recomandata de "expertul" asta de medic veterinar a fost prea mica Sad(((((( M-a pus sa-i dau 1,5-2 buc/zi cand doza recomandata este de 1buc/3kg pt 3 zile. Deci eu trebuia sa-i dau 4-5/zi Sad

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof