Forum ciobanesc german
October 11, 2016, 08:06:15 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Down
  Print  
Author Topic: Inko Von Haus Corvinus  (Read 6571 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
shane54eric
Jr. Member
**

« Reply #60 on: June 11, 2015, 10:53:47 PM »

s-a rezolvat cica e normal sa mai pateasca asa de la lins ...
shane54eric
Jr. Member
**

« Reply #61 on: June 11, 2015, 11:24:46 PM »

intrebare pateste cineva sa iasa cu cainele in oras si sa sara javrele pe voi sa muste cainele si el nimic nu maraie nu latra se trage inspre ei dar cu intentia de ai cunoaste adica habar nu are ca ar putea sa fie atacat sa fie muscat nici nu stiu cum ar reactiona daca s-ar apara sau nu sau ar incepe sa scheaune ?
shane54eric
Jr. Member
**

« Reply #62 on: September 09, 2015, 04:54:27 PM »

Buna acum ceva timp am vazut reactia cainelui meu cu alti caini si pot spune ca sunt mandru de el stie sa se impuna si nu se lasa calcat in picioare(asta nu inseamna ca l-am lasat sa se bata sau altceva) app de ce am scris mai sus ca-mi era frica ca se ghemuieste si scheauna '' temperament de mascul dominant ,nu imi mai este asa frica cum imi era inainte sa ma plimb cu cainele prin oras oricum sunt radar tot timpul pt ca are un efect asupra altor caini de genu'' ca pe unde merg fie el mare sau mic catelul incepe sa latre la al meu .Problema este atunci cand vin vreo 2-3-4 caini odata si de aia mai maricei nu stiu ce as face ...sper sa nu o patesc ,poate e mai bine sa am un spray ceva la mine in caz ca doamne fereste se intampla .
13keca
Jr. Member
**

« Reply #63 on: September 09, 2015, 06:57:49 PM »

Buna acum ceva timp am vazut reactia cainelui meu cu alti caini si pot spune ca sunt mandru de el stie sa se impuna si nu se lasa calcat in picioare(asta nu inseamna ca l-am lasat sa se bata sau altceva) app de ce am scris mai sus ca-mi era frica ca se ghemuieste si scheauna '' temperament de mascul dominant ,nu imi mai este asa frica cum imi era inainte sa ma plimb cu cainele prin oras oricum sunt radar tot timpul pt ca are un efect asupra altor caini de genu'' ca pe unde merg fie el mare sau mic catelul incepe sa latre la al meu .Problema este atunci cand vin vreo 2-3-4 caini odata si de aia mai maricei nu stiu ce as face ...sper sa nu o patesc ,poate e mai bine sa am un spray ceva la mine in caz ca doamne fereste se intampla .
Poti sa iei un spray la tine sa fii sigur ca totul va fi in regula. Am o intrebare, la dresaj l-ai dus? Eu la 9-10 luni vreau sa il duc pe al meu la canisa Bismack.  LOL
Thara
Global Moderator

« Reply #64 on: September 09, 2015, 07:24:10 PM »

Spray eu nu recomand, din mai multe motive...cum banuiesc ca te referi la spray cu piper sau paralizant si nu la Dove LOL Aproape garantat cazi si tu si cainele tau 'victima' si crede-ma ca e nasol rau, da' rau. Cand tabarasc pe tine 2-3 caini se creeaza invalmaseala, al tau mai mult ca sigur nu va sta in sezi la picior + ca daca nici ceilalti caini nu pastreaza distanta suficienta, ajungi sa dai si pe cainele tau si crede-ma nu vrei una ca asta. Si daca ceilalti stau la o oarecare distanta, daca sufla vantul din fata, din nou, nu e de bine. Nu in ultimul rand, mi-ar fi groaznic de mila pentru ceilalti caini. Ei saracii nu au nici o vina. Ies cu cainele zilnic la plimbare si am avut ocazia sa intalnesc diferite situatii, de regula am reusit sa-i alung strigand la ei, batand din picioare sau din maini. Depinde bineinteles si de caine, dar majoritatea celor 'autohtoni' se sperie si nu este nevoie de mai mult. Daca e vorba de caini cu proprietar, din nou, tot nu recomand utilizarea spray-ului ca risti sa te bage vreunul si pe tine si pe cainele tau in spital daca dai cu spray pe cainele lui. Nu se stie niciodata peste cine dai. Fiecare situatie difera, cainii saracii sunt cum sunt, e mai greu cu oamenii (proprietarii) batuti in cap.  Angry
13keca
Jr. Member
**

« Reply #65 on: September 09, 2015, 10:05:11 PM »

Spray eu nu recomand, din mai multe motive...cum banuiesc ca te referi la spray cu piper sau paralizant si nu la Dove LOL Aproape garantat cazi si tu si cainele tau 'victima' si crede-ma ca e nasol rau, da' rau. Cand tabarasc pe tine 2-3 caini se creeaza invalmaseala, al tau mai mult ca sigur nu va sta in sezi la picior + ca daca nici ceilalti caini nu pastreaza distanta suficienta, ajungi sa dai si pe cainele tau si crede-ma nu vrei una ca asta. Si daca ceilalti stau la o oarecare distanta, daca sufla vantul din fata, din nou, nu e de bine. Nu in ultimul rand, mi-ar fi groaznic de mila pentru ceilalti caini. Ei saracii nu au nici o vina. Ies cu cainele zilnic la plimbare si am avut ocazia sa intalnesc diferite situatii, de regula am reusit sa-i alung strigand la ei, batand din picioare sau din maini. Depinde bineinteles si de caine, dar majoritatea celor 'autohtoni' se sperie si nu este nevoie de mai mult. Daca e vorba de caini cu proprietar, din nou, tot nu recomand utilizarea spray-ului ca risti sa te bage vreunul si pe tine si pe cainele tau in spital daca dai cu spray pe cainele lui. Nu se stie niciodata peste cine dai. Fiecare situatie difera, cainii saracii sunt cum sunt, e mai greu cu oamenii (proprietarii) batuti in cap.  Angry
Si eu m-am gandit la varianta in care e o posibilitate destul de mare sa cada victima si cainele sau si nu am spus-o in nume de rau. Eu sunt un mare iubitor de caini, in afara de  mai am inca 5 caini, insa niciodata nu stii in ce situatii poti ajunge si sprayul sa fie ultima varianta prin care pot sa-i linistesti pe ceilalati caini agresori....
Thara
Global Moderator

« Reply #66 on: September 09, 2015, 10:36:52 PM »

Nu ma gandeam ca ai fi spus-o in nume de rau. Incercam doar sa explic de ce cred eu ca nu e o varianta buna. Ce te faci daca dai cu spray pe caini (sa zicem ca e vorba de o situatie mai extrema) dar ajunge si pe tine? Nu mai esti bun de nimic cateva clipe, ceea ce poate fi un mare dezavantaj pentru caini. Exista mereu posibilitatea sa se ajunga la lucruri nasoale, eu nu doar odata am despartit cu mainile goale caini din incaierari, am iesit si sifonata din treaba asta, dar a fost metoda cea mai rapida si care nu a provocat daune mari cainilor. Din experienta mea de pana acum, cainii autohtoni nu prea au curajul sa muste. Latra, dau tarcoale, se apropie - dar la cel mai mic gest de amenintare o iau la fuga. Cainii cu proprietar, asta poate fi o alta treaba de multe ori. In situatiile mai grave eu zic ca este nevoie de sange rece si intervenit direct, cu riscurile aferente (de a fi capsat). Ideal ar fi ca daca e vorba de caini cu proprietar, sa intervina si celalalt, nu doar unul dintre ei. Sigur ca intr-o situatie de acest fel in primul rand te gandesti la binele cainelui tau, dar cred ca nu trebuie exclus total si celalalt caine. Iar spray-ul, cum spuneam, nu este deloc o optiune buna in opinia mea. Adica stiind riscurile, prefer sa-mi pun eu pielea la bataie  Roll Eyes , decat sa ajungem toti cazuti pe jos de la spray.
13keca
Jr. Member
**

« Reply #67 on: September 09, 2015, 11:45:39 PM »

Parerea mea e ca e o discutie cu prea multe variabile ca sa se stabileasca exact ce si cum ar trebui sa se procedeze! Nu toti oamenii sunt asa de curajosi incat sa se bage intre niste caini furiosi de exemplu... Sau daca bineinteles respectivul stapan nu a mai folosit niciodata spray si eu sunt de aceeasi parere ca e contraindicat. Cel mai bine e sa fim precauti si sa evitam din timp asemenea situatii!
Thara
Global Moderator

« Reply #68 on: September 10, 2015, 10:06:32 AM »

Varianta cea mai fericita este intr-adevar sa evitam situatiile de genul, iar eu zic ca se pot evita in mare parte, cu exceptiile 'de rigoare'. Legat de curaj...voi spune ceva ce poate nu va placea tuturor celor care vor citi - daca nu au curajul, mai bine sa nu-si ia caini de talie mare/puternici. Ca am fost in situatia de a fi nevoita sa despart doi caini mari, unul al meu, celalalt cu stapanul de fata, stapan care se comporta ca o fetita de gradinita, lipsea sa mai strige pe glas pitigaiat si sa-si ridice fustita sa fuga. Asta in masura in care al meu era in lesa, celalalt liber si a tabarat furios pe noi. Nu o spun cu rea intentie, insa odata ce ne asumam un caine de talie mare si puternic trebuie sa ne asumam si restul 'pachetului', care printre altele contine si posibilitatea ca al nostru sa intre intr-o incaierare cu alt caine mare unde sa trebuiasca intervenit. Cam asta ar fi. Smiley
13keca
Jr. Member
**

« Reply #69 on: September 10, 2015, 04:58:18 PM »

Aici nu pot decat sa-ti dau dreptate, insa nu toti gandesc asa....
Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Up
  Print  

Jump to: