aragon2010
Newbie
|
 |
« on: August 05, 2014, 09:35:26 AM » |
|
Buna , am si eu o intrebare .. am un pui de.cg de 4 luni .. si ii administrez calciu cate 2 pastile pe zi .. asa mi s'a spus la petshop de unde am cumparat calciu .. ideea este ca eu ii dau o pastila dimineata si una seara .. cum ar trebui sa ii dau ? Ambele pastile deodata ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w.marius
Hero Member

|
 |
« Reply #1 on: August 05, 2014, 08:12:27 PM » |
|
Eu zic ca e ok asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FIGO
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: September 08, 2014, 05:31:35 PM » |
|
Daca vrei sa ii dai calciu, mergi pe petphoss croissance, dai conform prospectului, in functie de doza pastilei pe 5 sau 10 kg. De la 8-9 luni poti sa alternezi cu calcitabs.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: September 17, 2014, 08:58:55 AM » |
|
Buna dimineata! Dar un sfat privitor la cum sa-l fac efectiv pe catel sa ia aceasta pastila de calciu aveti?  Am un puiut de 6 luni, extraordinar de sclifosit la mancare (probabil si foarte alintat) si nu putem sa-i dam pastilele de calciu sub nicio forma. Am incercat taiate bucatele bagate in mancare, pisate, amestecate in orice ii place lui... pur si simplu miroase mancarea in care bagam pastilele si refuza sa manance. Doar in ou accepta, dar cum ou nu putem sa-i dam des... Bagate pe gat... nu putem... si este necesar sa-i dam pentru ca primeste mancare gatita ("boabele" pentru catei nici macar nu le miroase...) Poate s-a mai confruntat cineva cu problema asta si a gasit o solutie... Noi ne stoarcem creierii in toate felurile si nu gasim solutie. Medicul ne-a spus sa insistam, la magazinele de catei, unde am cerut sfaturi, mi-au spus ca nu exista asa ceva... si ca nu au mai auzit... Noi insistam de aproape patru luni, de cand il avem, dar ne-a scos peri albi  Mai avem putin si facem o fobie cu calciul...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SabinaIoana
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: September 17, 2014, 10:04:35 AM » |
|
Ce marca de pastile de calciu ii dati? A mea le considera delicatese , ii plac foarte mult!
|
|
|
|
|
|
The average dog is a nicer person than the average person!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: September 17, 2014, 10:41:25 AM » |
|
Ar trebui sa i le dai pe gat, nu ai alta solutie. Trebuie sa-l inveti cu asta fiindca ii pui viata in pericol daca de exemplu face vreo infectie si trebuie sa-i admin istrezi antibiotice. Incepe cu bucatele mici de carne pentru a-l obisnui cu manevra asta. Dupa ce ii bagi pastila in fundul gatului, ii inchizi botul, il tii inchis cu o mana iar cu cealalta ii masezi gatlejul timp in care ii sufli in nas. Suflatul in nas ii provoaca automat reflexul de a se linge si atunci va inghiti si pastila. Dar pentru inceput obisnuieste-l doar cu bucatele mici de carne. Iar pastilele unge-le cu unt ca sa alunece mai usor. Alta solutie ar fi ca in loc de calciu tablete sa-i dai Melcalcin pe care il gasesti la magazinele cu produse naturiste. Fiind un produs care contine miere, s-ar putea sa-i placa. Sau sa-i dai calciu gluconic cu seringa pe gura dar trebuie sa intrebi veterinarul pentru a-i doza cantitatea optima. Nici prea mult calciu nu e bine dar daca el e hranit doar cu mancare gatita aportul de vitamine si minerale e absolut necesar(deci nu doar calciu ci si vitamine). Cateilor mei luau cu placere tabletele de Calcitabs fabricate de Richterpharma.Uita-te si aici unde sunt 5 metode iar eu o folosesc pe a treia ca e cea mai sigura www.wikihow.com/Get-Your-Dog-to-Swalow-a-Pill
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: September 17, 2014, 12:52:27 PM » |
|
Multumesc frumos. I-am luat PetPhos prima data iar acum K9, la recomandarea medicului. Stiu de la cunostinte care au catei ca adora pastilele astea, dar al meu nu... Bucatelele mici de pastila (adica o pastila din aceea am taiat-o si in 16) le-am bagat in orice (orice, insemnand chiar orice). Mesteca bucatica de carne, de branza, de orice  si scuipa bucatica de pastila (bine, din 10-15 incercari, o bucatica-doua de pastila le inghite, dar chinul e prea mare pentru nici un sfert de pastila...). Am ajuns sa i le ungem si cu magiun... linge ce-i place si pastila ramane. E innebunit dupa lapte si dupa zer. Daca ii pisam pastila si-i punem in lapte (sau in zer) miroase si pleaca. Insa, spre norocul nostru, mananca branza (de vaca nesarata) foarte bine, zilnic, si din cand in cand ii dam si lapte sau zer. (bine... si cu mancatul e alta poveste...  ) Am sa incerc si Melcalcin... Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #7 on: September 17, 2014, 02:26:47 PM » |
|
Te inteleg foarte bine fiindca si eu am unu' care parca e frate cu al tau. De aceea eu ii dau fortat pe gat. Ung pastila cu unt si aluneca foarte repede. Cumpara 2-3 pastile de Calcitabs si incearca. Astea sunt singurele pe care le mesteca cu placere . Dar obligatoriu trebuie sa-i dai si vitamine, nu doar calciu.Calciu se da 10 zile si apoi pauza 20 de zile. Vitaminele trebuie sa i le dai permanent deoarece lipsesc din hrana lui fiind in mare parte distruse prin fierbere. Cele de la K9 mi se par mai bune decat Petphos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: September 17, 2014, 02:48:21 PM » |
|
 Cumva ma simt mai bine daca mai sunt si alti catei moftuosi... Pana acum eu nu am intalnit decat catei care "hapaie" orice  Cu bagatul pe gat, fortat... nu putem... De fapt nu putem vedea ochii aceia plini de repros... Multumesc. Mai caut solutii (am citit in link-ul acela... si eu i-am si explicat cat de bine ii fac pastilele, ca el trebuie sa se faca mare si ele il ajuta, l-am rugat si i-am spus ca pe mine m-ar face foarte fericita... Se uita cu ochii mari, misca din cap de pe o parte pe alta, ca si cum ar vrea sa nu piarda un cuvant din ce-i spun, da din coada si... atat.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #9 on: September 17, 2014, 05:52:41 PM » |
|
Ma faci sa mor de ras. Crezi ca el intelege ce il rogi tu? Cainii sunt animale cu o organizare de tip ierarhic. Daca nu te impui ca lider de haita, va prelua el acest rol peste 2-3 luni si nu va face decat ce va dori el. Ba mai mult, va va impune si voua sa faceti ce vrea el iar daca nu il veti asculta, veti fi pedepsiti asa cum pedepsesc sefii pe cainii care sunt pe o treapta inferioara a ierarhiei. Te rog sa iei foarte in serios avertismentul meu. Nu e un bichonel pe care sa-l iei pe sus cand face pe nebunul. Va deveni mare, puternic si constient de forta lui. Cauta un dresor bun sa te invete cum sa te porti cu el. Nu as dori sa vad peste un an vreun anunt ca il donezi fiindca nu te descurci cu el. P.S. Faptul ca da din cap arata ca e total nedumerit, ca nu intelege nimic din ce-i explici
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: September 17, 2014, 06:34:07 PM » |
|
 Nu te ingrijora... E foarte ascultator, ne respecta pe toti si ne iubeste foarte mult. Si da, stiu ca se va face mare si puternic (deja e foarte mare, in ciuda faptului ca ne cam chinuie cu mancarea) si de aceea, de la patru luni jmatate merge la scoala  . Acum, in afara curtii, e un exemplu:merge in lesa, nu trage, asculta...  si, parca cel mai mult o asculta pe fiica mea, care are 16 ani  Sunt un stapan responsabil, spun eu, iar faptul ca vorbesc cu el mi se pare perfect normal  , doar e al doilea copil al meu, nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #11 on: September 17, 2014, 08:06:51 PM » |
|
Nu e nimic anormal ca ii vorbesti, ba chiar e foarte bine si cu timpul va invata o multime de cuvinte . Doar ca mi s-a parut comic ca ai vrea sa inteleaga explicatiile despre vitamine la doar patru luni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: September 17, 2014, 08:20:41 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamaria
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: September 23, 2014, 04:22:53 PM » |
|
Haideti sa va spun: in disperare de cauza, vazand ca nu putem sa-i dam pastilele sub nicio forma, acum doua zile i-am dat una, intreaga (K9), si apoi ne-am prefacut ca vrem sa i-o luam. S-a lasat cu alergaturi dar scopul a fost atins: a rontait pastila si a inghitit-o. Apoi, alta, l-am lasat sa ne-o ia din mana ca si cand noi n-am fi vrut. Si iar alergatura... si a mancat-o si pe a doua. Asa ca de doua zile ia pastilele  . Sa vedem cat o tine minunea... PS: am scris ca poate se mai confrunta cineva cu astfel de "problema" si poate reuseste asa... noi ne-am chinuit teribil, iar faptul ca acum le ia ni se pare un succes rasunator 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #14 on: September 23, 2014, 11:14:52 PM » |
|
Trebuie sa-l inveti sa-i dai pastile. In decursul vietii se poate imbolnavi si va avea nevoie sa-i dai antibiotice si atunci ce te faci? Cand va fi molesit de febra crezi ca va avea chef sa alerge dupa pastile? Sau te vei duce de 2-3 ori pe zi cu el la cabinet sa-i faca injectii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|