ramozamfir
Newbie
|
 |
« on: August 21, 2014, 11:07:28 PM » |
|
buna seara tuturor,am si eu o mare problema.astept sfaturile celor mai experimentati,si care poate am trecut prin asa ceva.de 2 saptamani am achizitionat o catelusa de in varsta de 3 anisori,am luat-o cam slabuta ,ce-i drept,dar foarte vioaie si cu chef de joaca.nu m-am gandit ca va fi asa o problema,dar de aici a inceput vacarmul.diaree,nu apoasa,dar asa ,ca o pasta,non stpo.cum manaca,peste 20 min face kk.pare ca nu asimileaza nimik.am dat dep interna (cu toate ca fostul proprietar a zis ca a facut cu cestal,eu i-am dat si biheldon),am dat antibiotic tenazym, akm ia pliculete de sttreptonamid,dar face o data bine ,si de 3 ori naspa.ce poate aveea?nu mai stiu ce sa ii dau,ea papa orice,are vesnic chef de joaca,dar trebuie neaparat pusa pe picioare,sa arate si ea a caine,nu a schelete ambulant!plus ca luam si probiotice ,toate date de veterinar!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #1 on: August 22, 2014, 12:41:06 PM » |
|
nu mai stiu ce sa ii dau,ea papa orice
S-ar putea ca asta sa fie principala problema... Ce inseamna ca mananca orice, ce anume ii dai, respectiv i-ai dat sa manance pana acum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #2 on: August 22, 2014, 12:57:05 PM » |
|
Poate ar fi bine sa-i faci analize la ficat, rinichi, pancreas si un coproparazitologic pentru giardia( giardia nu reactioneaza la antiparazitarele contra viermilor intestinali). Apoi: ce ii dai sa manance, ce marca de hrana uscata, cate grame pe zi, de cate ori pe zi? Ar putea avea scaune moi de la o hrana prea grasa, de la lapte sau de la o insuficienta pancreatica. Cainii isi fac nevoile dupa fiecare masa, uneori chiar si inainte de masa si apoi dupa ce mananca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramozamfir
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: August 24, 2014, 10:37:14 AM » |
|
manaca de 2 ori pe zi,dimineata bobite de la royal canin,30 la suta proteina,si seara orez cu legume si carne de pui,cand am zis ca manaca orice,ma refer la faptul ca nu este pretentioasa la mancare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramozamfir
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: August 24, 2014, 10:38:05 AM » |
|
250 gr royal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: August 24, 2014, 12:23:56 PM » |
|
Cauta-i hrana cu proteine si grasimi in procent mai mic. E caine adult, nu mai e pui. Incearca Petkult large breed, e o hrana foarte buna doar cu miel si curcan iar cerealele sunt orez integral. E net superior royalului si pretul e egal sau mai mic( depinde de unde-l cumperi) . Ce imi place la hrana asta e ca nu le mai cade asa mult par. Sau Brit-Care Adult Maxi de la maxi-pet.ro, 169 lei/sacul de 12kg, pentru luna urmatoare primesti un voucher care iti ofera o reducere de 10% pentru comanda. Si eu am un caine cu probleme digestive si cu astea nu mai face moale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack
|
 |
« Reply #6 on: August 28, 2014, 11:50:33 AM » |
|
Posibil proteina sau grasimea prea multa sa fie cauza, pe la royal era ceva cu digest sensitive, poti incerca 1/2 zile sa vezi daca schimba scaunul, sau asculta sfatul lui Freddy.
|
|
|
|
|
|
“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
|
|
|
ramozamfir
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: August 29, 2014, 10:05:10 PM » |
|
vom lasa sa treaca efectul medicamentelor,si vom face un examen copro,sa vedem care este cauza,zilele bune alterneaza cu zilele rele,si asa nu isi va reveni niciodata,uneori face kk mai mult decat manaca,si uneori face la 7 ore dupa masa ,fara sa exagerez ,azi a mancat de ex la 8.30 am,si a facut la 15 primul scaun,bineinteles ,o balega! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramozamfir
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: October 11, 2014, 09:52:13 AM » |
|
Am revenit cu noutati, am efectuat testul de lipaza pancreatica, deoarece doctorul la asta s_a gandit, a iesit in limite normale, am facut un ex copro, si surpriza, a iesit ancylostoma, un parazit destul de agresiv, drul a trimis totusi , si o elastaza pancreatica, sa fie sigur , si sa iasa din disvutie pancreatita.vroiam sa stiu daca cineva s_a mai confruntat cu aceasta ancylostoma, eu nici macar nu am auzit de ea pana acum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihai31ro
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: July 27, 2015, 01:23:21 PM » |
|
Aceeasi problema o am si eu, diferenta este ca fetita mea creste normal. O am de doua luni. Cand a venit la mine avea 4 kg si 300 g acum dupa doua luni la varsta de 3 1/2 luni are 11kg. Am fost de n ori la vet, am tratato de tot ce e posibil, am schimbat mancarea de la royal la britt care apoi hills , acum papa ceva alergenic pt diaree la 49 lei kg si tot moale face. Chiar nu stiu ce sa mai fac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramozamfir
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: July 27, 2015, 01:29:24 PM » |
|
Teste coprocultura, coproparazitologic.acestea se repetă 3 zile la rand, deoarece este posibil sa nu iasa din prima.poate fi infestata cu ceva care sa nu fie sensibil la antiparazitarele obișnuite nu isi fqc treaba.si atunci trebuie vazut in primul rand asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihai31ro
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: July 28, 2015, 11:46:21 PM » |
|
Multumesc ramozamfir, o sa urmez sfatul tau.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: July 29, 2015, 12:05:45 AM » |
|
Dupa ce ii faci coproparazitologicul si daca problema tot nu se rezolva, incearca o mancare fara cereale si vezi cum ii merge. Eu am avut o catelusa care nu suporta nimic din mancarurile cu cereale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihai31ro
Newbie
|