flavius05
Jr. Member

|
 |
« on: September 11, 2014, 01:49:28 PM » |
|
Ce parere aveti despre o astfel de monta? Coeficientul de consagvinizare de 10% vi se pare prea mare?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #1 on: September 12, 2014, 02:30:15 PM » |
|
Atentie la consangvinizari! Exista sansa sa obtii un vârf dar restul pot fi rebuturi. Scopul consangvinizarii e sa intaresti niste caractere dar are si efecte secundare nasoale si mentionez doar scăderea răspunsului sistemului imunitar. Practic, când faci o astfel de monta, păstrezi puiul/ puii de calitate iar restul trebuie sterilizati, ceea ce nu se intampla de fapt. Multe, daca nu toate problemele ciobanescului german de azi se datorează consangvinizarilor prea strânse si făcute aiurea, de oameni care nu cunosc notiuni elementare de genetica. E adevărat ca orice rasa se creaza prin consangvinizari, dar acestea trebuie sa fie controlate, studiate si cu limita. Eu cred ca cg ul e o rasa bine definita, iar consangvinizarile trebuie abordate cu precautie. De altfel, SV-ul a interzis inrudirile mai strânse de 3-3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flavius05
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: September 12, 2014, 03:05:17 PM » |
|
Interesant. Nu stiam de interdictia SV. Monta asta ar avea consangvinizare chiar 3-2.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #3 on: September 12, 2014, 03:42:32 PM » |
|
Si încă ceva. Studiază VA-urile de anul acesta si vezi ce consangvinizări au.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #4 on: September 12, 2014, 04:49:50 PM » |
|
Consangvinizarea este ok, din toate punctele de vedere!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flavius05
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: September 12, 2014, 04:50:31 PM » |
|
Aproape peste tot sunt procente mici (sub 5%) si consagvinizari 4-4 cel mult. M-am uitat in trecut si la VA de anul trecut si se observa ca exista produsi de pe 2 linii care au chiar si 3-2. Acum probabil ca aplica principiul expus de tine mai sus. Aleg varfurile din cuib si isi asuma riscurile. Mai ales ca e vorba de aceeasi crescatori. Totusi nu inteleg cum trec de acea restrictie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #6 on: September 12, 2014, 04:56:12 PM » |
|
Nu te lua după toți prostii care vorbesc sa nu adoarma, consangvinizarea este un lucru f bun daca ai cap... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flavius05
Jr. Member

|
 |
« Reply #7 on: September 12, 2014, 05:01:48 PM » |
|
Eu consider ca ar trebui totusi definite niste limite. In orice ameliorare se foloseste si are rezultate pozitive dar totusi si aspectele negative ce pot aparea trebuie considerate. Si din pacate, vorbeam cu cineva care lucreaza in selectie, aceste efecte negative pot aparea chiar si la produsii acelor varfuri obtinute prin consangvinizare. alipe: Consideri ca monta aceasta e "cu cap" sau fara? Si de ce? Asta as fi curios sa aflu de la cei care au experienta in imperecherea 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #8 on: September 12, 2014, 05:18:11 PM » |
|
Depinde... Eu nu stiu acești câini, din poze (dar niciodată o monta nu trebuie făcută după poze) si pedigree par potriviti. Daca fenotipic au calitatile dorite de crescător, pe care le considera provenind de la câinele consangvinizat, care nu a dat defecte semnificative in programul de reproductie, atunci e ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
potok
|
 |
« Reply #9 on: September 12, 2014, 05:36:32 PM » |
|
La cine ii femela asta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #10 on: September 12, 2014, 08:48:57 PM » |
|
Nu te lua după toți prostii care vorbesc sa nu adoarma, consangvinizarea este un lucru f bun daca ai cap...  Incercam aici sa pastram un climat civilizat al discutiei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #11 on: September 12, 2014, 09:04:08 PM » |
|
, consangvinizarea este un lucru f bun daca ai cap...  Consangvinizarea este ok, din toate punctele de vedere!
Vezi ca te contrazici. In plus, când spui ca o consangvinizare trebuie făcută cu cap, nu faci decât sa repeti intr-un mod mai simplist ceea ce am scris eu mai sus. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #12 on: September 12, 2014, 09:42:04 PM » |
|
Vezi ca te contrazici. In plus, când spui ca o consangvinizare trebuie făcută cu cap, nu faci decât sa repeti intr-un mod mai simplist ceea ce am scris eu mai sus.  Poate asa se vede din copacul in care traiesti tu... Nu pot sa cred ca (iar) trebuie sa explic fiecare propozitie... 1. Consangvinizarea (între cei doi câini) este (teoretic) ok, din toate punctele de vedere! 2. ... consangvinizarea (in general) este un lucru f bun daca ai cap...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #13 on: September 12, 2014, 09:44:19 PM » |
|
Aaaaaa... Cand zici ca a interzis sv-ul consangvinizarile sub 3-3? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andy von Grassus
|
 |
« Reply #14 on: September 12, 2014, 10:02:24 PM » |
|
Aaaaaa... Cand zici ca a interzis sv-ul consangvinizarile sub 3-3?  Din cate stiu eu , e vorba de o masura care se refera la selectiile SV si se aplica puilor care se vor naste dupa 01.01 .2015 . Adica puii care sunt consangvinizati mai jos de 3-3 si nascuti dupa 01.01.2015 nu vor mai primi selectii SV . Cu siguranta , cea mai mare parte din cluburi nationale afiliate SV , au adoptat sau vor adopta aceasta masura , deci va fi ff greu sa faci selectia unui caine care e consangvinizat sub 3-3 .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|