Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 10:22:20 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Sfaturi ciobanesc german  (Read 1396 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
blue36
Newbie
*

« on: October 01, 2014, 10:13:32 PM »

Va salut!
As dori niste sfaturi legate de aceasta rasa!
Zilele trecute a trebuit sa-l eutanasiez pe Rex, un maidanez care il aveam de noua ani si care din pacate a trebuit sa ne paraseasca in urma unui cancer extrem de agresiv! L-am operat iar la doua luni tumoarea a recidivat atit de agresiv incit nu a trebuit eutanasiat! Un ciine care a fost un membru al familiei, un prieten devotat care a lasat un gol in urma!  Cry
Am vrut sa adopt un metis de lup alb dar nu am avut bafta asa ca m-am sfatuit cu sotia sa ne luam un ciobanesc german!
Exita niste zvonuri legate de faptul ca acesti ciini au atacat stapinii fara motiv, instinctul de conservare imi spune ca mai intii sa cer sfaturi inainte de a face acest pas! Nu imi este teama de mine, teama mare este de a nu-mi ataca cumva sotia sau juniorul care acum este la Timisoara si vine cam odata la doua luni acasa!
Sint adevarate aceste zvonuri? Care sint sfaturile d-stra pentru a preveni aceste atacuri?
Va multumesc!
P.S. o fotografie cu Rex al nostru!
https://imageshack.com/i/p8VHPgogj
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #1 on: October 01, 2014, 10:40:28 PM »

Ciobănescul german este un câine echilibrat. Este iubitor cu familia si, in unele cazuri, si cu străinii. Faptul ca anumite exemplare au devenit agresive cu stăpânii, nu înseamnă ca asa este rasa. In toate cazurile când câinii si-au atacat stăpânii a fost exclusiv din vina stăpânilor pt ca n-au stiut sa-si educe câinele sau au cumpărat un exemplar dezechilibrat, fara pedigree, de la un samsar. Daca luati un câine de la un crescător serios si-l veti educa bine, nu veti avea probleme. Restul sunt, dupa cum bine ati spus, zvonuri.
blue36
Newbie
*

« Reply #2 on: October 01, 2014, 11:37:12 PM »

Va multumesc pentru raspuns!
Din pacate, Rex a fost primul si singurul caine pe care l-am avut, achizitionarea unui pui de ciobanesc german este o necunoscuta pentru mine, nu am idee cum sa-l recunosc daca este intr-adevar "original" sau un metis! Nu-mi permit sa iau de la un crescator de renume, sint o multime care vand catei si au deasemeni si parintii pentru a demonstra rasa dar nu totdeauna ce vezi este si real!
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #3 on: October 05, 2014, 10:34:11 PM »

.......... dar nu totdeauna ce vezi este si real!
Exact!
Un caine nu-si poate demonstra apartenenta la o anumita rasa decat prin certificatul de origine, eliberat de A.Ch.R.
Restul sunt povesti fara sens si exprimate in zadar si avand in vedere ca achizitionarea unui ciobanesc german este o decizie pe termen meiu, spre lung, adica 10-15 ani, cred ca merita o analiza serioasa. Atunci cand cumperi un caine, faci un sacrificiu financiar pentru multi ani, deci te gandesti bine daca merita sa dai niste bani pe un caine ok, sau iti asumi niste riscuri cu un caine cumparat de oriunde si adus de curier la poarta. Cu un crescator adevarat se pot discuta conditiile unei astfel de "cumparaturi". Ce se intampla in cazul unor probleme, boli transmise genetic, cine este responsabil de aparitia acestora si cum se rezolva o astfel de problema, etc.
Cel mai important este sa cititi mult, sa va informati corespunzator si sa luati o decizie dupa ce sunteti pe deplin edificat ce inseamna achizitia si intretinerea unui caine de rasa.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: