Forum ciobanesc german
January 31, 2017, 02:50:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Atitudinea unui câine civilizat  (Read 3170 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ramurel
Jr. Member
**

« on: November 01, 2014, 09:15:46 AM »

Slave !

Toate bune ? Ok !

Am o nedumerire legată de atitudinea câinelui meu, in raport cu ceilalți de pe stradă !

Mai exact, când ies la plimbare cu Tommy [ cel din linkul acesta http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,9105.15.html ] întâlnim tot felul de câini prin zonă, liberi pe stradă și majoritatea cu "probleme teritoriale" !

Aș dori să știu, mai exact, ce atitudine trebuie să adopt eu față de Tommy, cum trebuie să procedez, astfel încât, împreună, să trecem elegant pe lângă toți "țaranii" ăștia !  Tongue

Adica, concret ce trebuie să fac ?! Să iau eu piatră și să dau după câini, să mă pun între Tommy si celălalt, să liniștesc treburie, să-l asmut pe Tommy dupa ei ? Aspecte de genul ăsta...

Ținta mea, în final, legat de Tommy al meu [ care acum are 7 luni împlinite acum, deci e inca pui ], e sa am un câine echilibrat, calm, care trece "royal" și majestuos prin cartier și nu să am un câine care face spume la gura imediat ce vede alți câini și sa se comporte cau un golan de cartier.

Concret m-ar interesa, ce atitudine, tehnici și metode trebuie EU să aplic când sunt cu el la plimbare și întâlnesc astfel de situații ! Cum trebuie EU să mă comport ca să-i transmit lui o atitudine elegantă și civilizată ?!

Mulțumesc !

.
TAISANDO
Sr. Member

Forta lupului sta in haita,forta haitei sta in lup

« Reply #1 on: November 04, 2014, 09:08:32 AM »

de preferat este sa treci cu cainele linistit fara sa il incurajezi sa sara la bataie. Daca se sperie, nu il mangaia, ii vei da increderea ca a fi speriat este un lucru bun. Mergi indiferent. Daca sare el la bataie, corecteaza-l din lesa impreuna cu comanda "nu este voie"! Incearca in preajma altor caini sa ii distragi atentia (recompensa, jucarie).
Succes!
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #2 on: November 04, 2014, 11:50:24 AM »

Da, mulţam !
Tocmai aici a fost problema, că un pic s-a speriat şi nici eu nu puteam sa stau cu spatele la câinele care-şi rânjea colţii la 2 metri în spatele nostru.
M-am intors cu Tommy, cu faţa la câinele "supărat", am incercat să-l liniştesc un pic pe Tommy [ "Şezi !", etc, fără să-l mângîi ], care era vizibil stresat, dar nu răspundea totuşi, apoi m-am aplecat în jos mimând gestul de a ridica o piatră, moment in care o fugit...
Am plecat mai departe, dar mă tot gândeam dac-am făcut bine, adică, la un moment dat ar putea apărea situaţii la limită, în care ar trebui să  reacţionăm unul dintre noi !
Probabil, în perioada asta de vârstă, el ar avea nevoie să se simtă protejat de mine, nu ?

.
RIR
Sr. Member

« Reply #3 on: November 04, 2014, 12:32:14 PM »

Eu nu l-am incurajat niciodata pe  meu sa fie agresiv fata de alti caini...dimpotriva
Atunci cand alti caini il latrau si manifestau o atitudine agresiva eu ii dadeam lui RIR comanda sezi si asteptam ca lucrurile sa se linisteasca
In general RIR a avut pana acum o luna-doua in urma o stare fluctuanta de liniste si frica fata de alti caini ,manifestata prin miscari ale cozii si scanceli usoare
Dar acum,in ultima perioada a inceput sa fie FOARTE agresiv cu ei
Pur si simplu, daca eu nu-l opresc, ataca tot ce misca si este FEROCE
Daca nu este tinut in lesa in momentul atacului alearga de rupe pamantul dupa "victima"
De doua ori era sa-l pierd deoare disparuse din raza vizuala...
m-am speriat foarte tare si de atunci nu-l mai las liber decat daca nu vad nimic pe o raza de cateva sute de metri
este normala aceasta evolutie a agresivitatii lui fata de alti caini?
TAISANDO
Sr. Member

« Reply #4 on: November 04, 2014, 02:49:03 PM »

Da, mulţam !
Tocmai aici a fost problema, că un pic s-a speriat şi nici eu nu puteam sa stau cu spatele la câinele care-şi rânjea colţii la 2 metri în spatele nostru.
M-am intors cu Tommy, cu faţa la câinele "supărat", am incercat să-l liniştesc un pic pe Tommy [ "Şezi !", etc, fără să-l mângîi ], care era vizibil stresat, dar nu răspundea totuşi, apoi m-am aplecat în jos mimând gestul de a ridica o piatră, moment in care o fugit...
Am plecat mai departe, dar mă tot gândeam dac-am făcut bine, adică, la un moment dat ar putea apărea situaţii la limită, în care ar trebui să  reacţionăm unul dintre noi !
Probabil, în perioada asta de vârstă, el ar avea nevoie să se simtă protejat de mine, nu ?

.

Omule, este normal sa actionezi in cazul in care sti atacat! Da, il vei apara daca este cazul insa evita conflictele de genul acesta, poate fi muscat si apoi va prinde fie o frica teribila....fie o aversiune fata de ceilalti caini...
w.marius
Hero Member

« Reply #5 on: November 04, 2014, 11:15:37 PM »

Hai cu el duminica afara sa se intaleasca cu ai mei,sa se obisnuiasca cu agitatia.Cu Sahara merg prin piata si nici nu baga inseama nici un caine.
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #6 on: November 04, 2014, 11:23:18 PM »

Cred ca si eu am o problema cu al meu...desi este scos pe strada,prin oras,pe langa parcuri,latra prima data cand iese din masina,merge linistit pe langa oameni dar cand ii vede mai la departare se apuca de latrat...La fel si in curte,pe unii ii latra pe unii nu...
TAISANDO
Sr. Member

« Reply #7 on: November 05, 2014, 08:59:04 AM »

Nu va inteleg....unde vedeti voi o pb??? a fi mai bn sa se ascunda sub prima masina??? Sunt absolut normali micutii...isi fac deja datoria!!:))
w.marius
Hero Member

« Reply #8 on: November 05, 2014, 10:39:07 PM »

Are dreptate Taisando,ce vreti sa miorlaie Wink
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #9 on: June 29, 2015, 11:54:37 PM »

Cred ca si eu am o problema cu al meu...desi este scos pe strada,prin oras,pe langa parcuri,latra prima data cand iese din masina,merge linistit pe langa oameni dar cand ii vede mai la departare se apuca de latrat...La fel si in curte,pe unii ii latra pe unii nu...

Al meu cam latra toti cainii ce trec prin fata casei si il mai atentionez, desi cred ca e ceva natural si dde cele mai multe ori il las sa isi faca numarul, dar la unii caini parca ar vrea sa rupa poarta ca sa iasa la el...
In schimb, cand ne plimbam ne latra toti, absolut toti, de la mic la mare, indiferent de rasa.  Iar Tommy raspunde scotind sunete din gat parca ar plange. Presupun ca ar vrea sa se joace cu ei ( nu la toti face asa, dar la majoritatea ) nu stiu ce "spune" .
 Mi-ar place sa treaca precum un rege prin cartier, sa ignore pe toti, insa reactioneaza la toti care il latra. Se opreste si intoarce capul si corpul cu fata la ei. Presupun ca are o mica teama sa nu fie atacat
George A.
Newbie
*

« Reply #10 on: July 09, 2015, 08:10:57 PM »

Scuza-ma ca iti spun sau ca imi dau parerea dar :
 Atitudinea ta influenteaza foarte mult catelul care nu stie sa citeasca decat limbajul corporal, nu te stresa si nu sta incordat stai drept calm si ii repeti comanda cu acelasi ton, "nu e voie" sau "nu", "sezi" etc ... sfatul meu este sa-i dai comanda de sezi si asteapta, sa ai rabdare ca ceilalti caini sa-si faca numarul si sa plece dar in acest timp nu lasi catelul sa se aseze in culcat sau sa schelalaie, il corectezi din lesa Wink
 Rabdarea este prietenul tau, atitudine pozitiva (nu crispata) si SUB NICI O FORMA nu il lasa sa se aseze in culcat sau sa schelalaie nervos sau a joaca, moment in care va fi abordat de ceilalti catei ca un supus.
 Investeste 25 roni in cartea lui Cesar Milan (o gasesti la emag), e ambigua si puierila dar iti prezinta creierasul instinctual al unui caine asa ca tu afli cum sa-l pacalesti sa face ce vrei, nu sa-l dresezi, nu este o carte despre dresaj, este o carte despre diferente, asemanari si comportament, vei afla cum sa te comporti tu in primul rand si apoi cum sa intelegi companionul tau.
 Succes.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: