Nu e cazul sa fac asa ceva:)).Maine s-ar putea sa il duc la veterinar,sa vedem ce spune el..

il iubesc mult pe rooky al meu.Auzi,multi prieteni de ai mei mi-au zis ca e corcitura pentru ca mama lui e ciobanesc german pur 100% si tatal e lup alsacian.Care e verdictul?50% alsacian 50% german?:| nu mai stiu ce sa inteleg
Tinere,...lup alsacian era denumit Total gresit Ciobanescului German , dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta denumire gresita s-a uzitat inclusiv in Romania in decursul anilor 70 - 80 (de catre profani). Cainele asta pe care multi in denumesc "Lup Alsacian" este CIOBANESC GERMAN toata ziua; originile sale n-au nimic de a face cu Alsacia (dealtfel provincie franceza cu populatie germanica). La baza formarii acestei rase au stat trei ecotipuri canine distincte: populatie canida de Thuringia, de Krone si populatia de Wurttemberg. Numele de Lup Alsacian sau Ciobanesc Alsacian a fost uzitat pe scara larga in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial cat si dupa aceea, de catre francezi si englezi. Revenind,...denumirea corecta este CIOBANESC GERMAN.