Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:29:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Centru inseminare artificiala  (Read 3731 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sunny22hd
Jr. Member
**

« on: December 24, 2014, 10:40:24 PM »

Buna. Exista la noi in tara vreun Centru de inseminare artificiala pentru CG sau un loc de unde se poate cumpara material genetic? Ce fac posesorii de CG care nu gasesc pereche in zona in care locuiesc? Cateaua mea este inca mica dar in jurul varstei de 20-24 luni as vrea sa o dau la imperecheat iar mai apoi sa o sterilizez.
Multumesc.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #1 on: December 24, 2014, 11:35:33 PM »

Depinde ce intelegi prin :"nu gasesc pereche"... poate pe aceeasi strada nu, poate nu in acelasi oras, poate nu in acelasi judet, poate nu in Romania... Dar in alta tara?!
 In Germania e interzisa monta artificiala.
Mai bine o sterilizezi din prima, e mit chestia aia cu o tura de catei...
Sper ca v-am raspuns  pe intelesul dvs.

sunny22hd
Jr. Member
**

« Reply #2 on: December 25, 2014, 11:07:05 AM »

Mersi de raspuns. Veterinarul mi-a recomandat o fatare. Eu am vrut sa o sterilizez dupa ca face 18 luni. Prin "nu gasesc pereche" ma refeream la o zona apropiata (oras, judet, judete vecine) Smiley

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #3 on: December 25, 2014, 11:11:49 AM »

Nu pot pricepe de ce veterinarii recomanda o fatare inaintea sterilizarii!Am mai auzit si alte cazuri.Poate ma lumineaza si pe mine cineva.
sunny22hd
Jr. Member
**

« Reply #4 on: December 25, 2014, 11:15:07 AM »

Din ce mi-a spus mie veterinarul, o fatare scade sansele de a face cancer mamar pe parcursul vietii.

VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #5 on: December 25, 2014, 11:17:44 AM »

Nu stiu daca e real.Eu am o maidaneza adoptata si as vrea sa o sterilizez.Ce sa fac acum, sa o reproduc?
sunny22hd
Jr. Member
**

« Reply #6 on: December 25, 2014, 11:24:50 AM »

Nu stiu daca este un mit sau nu pt ca Mara este prima mea catea.
Totusi ceva sambure de adevar ar putea avea acest "Mit"... Matusa mea a avut un canis care a murit din cauza unui cancer mamar iar pitbull-ul unei cunostinte la fel. Canisul 2 fatari, pitbull-ul nicio fatare. Ambele nesterilizate.

rexcornish
Jr. Member
**

« Reply #7 on: December 25, 2014, 12:51:55 PM »

Total fals  faptul ca o fatare scade riscul de a face cancer mamar. Dimpotriva, castrarea inainte de prima caldura reduce cu 90% acest risc.
sunny22hd
Jr. Member
**

« Reply #8 on: December 25, 2014, 06:33:24 PM »

Mda, nu stiu ce sa mai cred... As vrea sa iau decizia cea mai buna pt CG meu de 9 luni dar nu stiu care este decizia cea mai buna.. Sad

rexcornish
Jr. Member
**

« Reply #9 on: December 26, 2014, 11:56:35 AM »

"Canisul 2 fatari, pitbull-ul nicio fatare. Ambele NESTERILIZATE."Nu vezi raspunsul chiar in ceea ce ai spus tu?
stilgar
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #10 on: December 26, 2014, 10:59:20 PM »

"Canisul 2 fatari, pitbull-ul nicio fatare. Ambele NESTERILIZATE."Nu vezi raspunsul chiar in ceea ce ai spus tu?
e vorba de statistica.... statistica nu se face cu 10 exemple
dux
Hero Member

« Reply #11 on: December 27, 2014, 09:32:21 PM »

Din cauza acestui sfat,dat de veterinari, de a da cateaua la monta macar o data,am vazut proprietari care erau disperati sa-si monteze femela,chiar daca era o cotarla.Daca-i spuneam sa nu o dea la monta ci sa o sterilizeze direct acestia imi replicau ca veterinarul stie mai bine ca deh are o facultate in spate etc.etc.etc.. 
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #12 on: December 28, 2014, 01:10:54 AM »

Si mie mi se pare o prostie!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: