am luat acum o saptamana un caine CG de o luna jumate, mascul, si am observat inca de cand l-am ales ca nu este fricos, acesta fiind si unul din motivele pentru care l-am ales. in primele 2 zile a fost un caine relaxat, nu se isteriza pentru nimic. toate bune si frumoase pana cand tatal meu a inceput sa il intarate, cainele maraia si apuca cu dintii... l-am rugat sa inceteze, vazand semne de 'alfa' in caine. totul era in regula in ceea ce privea atitudinea lui fata de mine, nu ma apuca cu dintii, accepta sa il mangai si ii placea... acum, dupa o saptamana, s-a ajuns la situatia in care de fiecare data cand vreau sa il mangai sau sa il periez, ma apuca cu dintii. sera, cand l-am scos in curte sa-si faca nevoile, l-am chemat si nu a venit (nu prea se intampla pana azi) si cand l-am luat, a marait la mine si chiar m-a muscat (suficient de tare cat sa dea sangele). l-am imobilizat, fiind inca mic mi-a fost usor, si pana la urma s-a calmat, dar s-a luptat cu mine cam 5 minute. sunt constient ca la o luna jumate este un caine inca tanar si vrea sa roada tot, dar nu accept sa maraie la mine indiferent de ce varsta are. consider ca este un caine cu caracter dominant si as vrea sa primesc sfaturi de la cunoscatorii de pe acest site in legatura cu ce as putea sa fac sa nu dobandeasca obiceiuri periculoase si sa fie un caine ascultator inca de mic. am inceput de azi 'pre'dresajul ( sezi si aici), iar la varsta de 6 luni o sa merg cu el la dresaj profesionist de obedienta. dar pana la 6 luni cum as putea sa ii mai reprim caracterul dominant