Forum ciobanesc german
December 20, 2016, 03:34:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pui CG cu caracter dominant  (Read 2540 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cretualex
Newbie
*

« on: February 16, 2015, 08:40:18 PM »

am luat acum o saptamana un caine CG de o luna jumate, mascul, si am observat inca de cand l-am ales ca nu este fricos, acesta fiind si unul din motivele pentru care l-am ales. in primele 2 zile a fost un caine relaxat, nu se isteriza pentru nimic. toate bune si frumoase pana cand tatal meu a inceput sa il intarate, cainele maraia si apuca cu dintii... l-am rugat sa inceteze, vazand semne de 'alfa' in caine. totul era in regula in ceea ce privea atitudinea lui fata de mine, nu ma apuca cu dintii, accepta sa il mangai si ii placea... acum, dupa o saptamana, s-a ajuns la situatia in care de fiecare data cand vreau sa il mangai sau sa il periez, ma apuca cu dintii. sera, cand l-am scos in curte sa-si faca nevoile, l-am chemat si nu a venit (nu prea se intampla pana azi) si cand l-am luat, a marait la mine si chiar m-a muscat (suficient de tare cat sa dea sangele). l-am imobilizat, fiind inca mic mi-a fost usor, si pana la urma s-a calmat, dar s-a luptat cu mine cam 5 minute. sunt constient ca la o luna jumate este un caine inca tanar si vrea sa roada tot, dar nu accept sa maraie la mine indiferent de ce varsta are. consider ca este un caine cu caracter dominant si as vrea sa primesc sfaturi de la cunoscatorii de pe acest site in legatura cu ce as putea sa fac sa nu dobandeasca obiceiuri periculoase si sa fie un caine ascultator inca de mic. am inceput de azi 'pre'dresajul ( sezi si aici), iar la varsta de 6 luni o sa merg cu el la dresaj profesionist de obedienta. dar pana la 6 luni cum as putea sa ii mai reprim caracterul dominant Huh
KANGDANLIN
Hero Member

« Reply #1 on: February 17, 2015, 11:16:50 AM »

cumparati-i jucarii potrivite pentru varsta lui.
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: February 17, 2015, 12:54:55 PM »

Citeste articolele din http://www.cainele-meu.ro/dresajul-cainilor.  Atentie la articolul "Cum sa devii seful haitei" . Acolo gasesti solutii pentru tipul de caine pe care il ai. Printre altele se recomanda sa nu initiezi jocuri violente. Succes!
cretualex
Newbie
*

« Reply #3 on: February 17, 2015, 03:03:33 PM »

Va mulțumesc pentru sfaturi! Azi a fost mai cuminte si nu a mai dat dovada de agresivitate fațade nici un membru al familiei, o sa am grija ca toți sa citească ce scrie pe acel site si sa pună in aplicare. Am observat ca ii face plăcere antrenamentul si începe sa răspundă mai bine la comenzi. O sa mă tin de el de câteva ori pe zi pentru ca e micuț si se plictisești destul de repede.
TAISANDO
Sr. Member

Forta lupului sta in haita,forta haitei sta in lup

« Reply #4 on: February 17, 2015, 04:35:52 PM »

In primul rand, nu poti vorbi la acesta vasta despre un caracter dominant. Puiul este proaspat plecat din cuib iar starea lui de agitatie este oarecum normala. II lipsesc fratii si mama. In al doilea rand, pentru a incepe un predresaj va trebui sa stabilesti o relatie cu puiul tau. Normal ca nu a venit la tine...tu de duceai la un strain in locul lui? Tu crezi ca stapan ii esti intr o saptamana?? NU! Relatia cu cainele se va dobandi in timp...momentan el are nevoie de liniste, grija si mancare. In orice caz nu se pune problema de predresaj! II trebuie timp de acomodare atat cu noua casa cat si cu tine si restul familiei! AI rabdare si da i pace puiului! Sa imobilizezi un caine de 6 saptamani?Huh!!!! Despre ce vb??
Ideea cu intaratatul nu este iarasi una prea ok...daca adopti un copil il aduci acasa si incepi sa il tragi de nas si par?Huh Nu cred...si pt pui parasirea cuibului este un stres...si unul mare!! Nici vaccinarea nu este recomandata mai devreme de doua sapt de la parasirea cuibului.
IN CONCLUZIE: Lasa puiul in pace...lasa l in voia lui sa cunoasca...sa se joace si s acapete incredere in el si voi...si abia apoi poti usor sub forma de joaca...cu ffff multe recompense sa incepi una sau doua comenzi! Succes si RABDARE!!!!!

w.marius
Hero Member

« Reply #5 on: February 17, 2015, 06:34:14 PM »

Da Taisando are dreptate multa rabdare si trebuie sa se acomodeze cu tine pentru a incepe dresajul.Bafta
cretualex
Newbie
*

« Reply #6 on: February 17, 2015, 10:25:54 PM »

Va multumesc pentru sfaturi! am sa tin cont de ele si daca vor mai fi probleme o sa mai intreb !
TAISANDO
Sr. Member

Forta lupului sta in haita,forta haitei sta in lup

« Reply #7 on: February 24, 2015, 03:50:21 PM »

Cu mare placere, oricand! Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: