Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 10:09:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Cezar  (Read 1255 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
BirauSergiu
Newbie
*

« on: January 18, 2016, 05:52:03 PM »

Buna ziua! As vrea sa vi-l prezint pe dragul meu prieten, nou venit in familie, Cezar!
Acesta are varsta de 2 luni, tatal sau este Ciobanesc German iar mama, Ciobanesc Belgian Malinois.

As vrea sa va spun cate ceva despre mine si cainii pe care i-am avut. In primul rand, iubesc cainii, imi plac foarte mult si sunt niste prieteni adevarati. De-a lungul timpului am avut 2 maidanezi, pe care i-am ingrijit cat de bine am putut, dar din pacate au plecat si nu s-au mai intors (nici acum nu stiu ce s-a intamplat, unde au mers). Dupa aceea, cea mai frumoasa perioada, am avut un caine pentru soareci, asa zisul "potocar" care era foarte jucaus. Dupa cateva zile, am primit si un CG care era destul de batran, avea 8 ani. Numele lui era Lupu iar numele "potocarului" era Tumpi. S-au inteles foarte bine, mereu se jucau, erau buni prieteni si mereu impreuna. Din pacate, Tumpi a fost omorat din cate stiu, iar Lupu a fost batut, dar a reusit sa vina pana acasa ca sa treaca pe lumea cealalta. (nu am idee unde a fost otravit si de cine).

Acum as vrea sa spun cateva cuvinte despre Cezar, actualul meu caine. Mereu mi-am dorit un CG sau un Malinois, pur si simplu, sunt rasele mele favorite. Treaba este ca nu mi-am permis unul, mereu cautam si ma uitam la poze, filmulete... dar nu aveam unul. Sambata, 16 Ianuarie 2016 s-a intamplat minunea! Cautam ca de obicei, pe OLX caini, si am vazut un anunt in care un domn oferea gratuit cativa pui combinatie de CG si Malinois. A mers tatal meu dupa el, l-a adus acasa Sambata seara. Am inceput sa ma joc cu el, sa ne plimbam prin curte, si tot felul de activitati.
Astazi l-am dus si la veterinar, pentru ca Duminica nu a fost deschis. I-a fost facuta deparazitare interna si externa, si urmeaza ca Sambata sa mergem pentru primul vaccin. (nu a fost vaccinat de proprietar). I-am facut si carnet de sanatate si medicul a recomandat sa-i luam calciu.

Cateva poze: http://imgur.com/nXlVfzG

http://imgur.com/T9OHk6o

http://imgur.com/6whNXJS

http://imgur.com/daUc0Xp

http://imgur.com/mh4IkuS

http://imgur.com/NsLxVnT
mishu65
Hero Member

« Reply #1 on: January 19, 2016, 12:35:05 AM »

E foarte frumos, mare grija sa ai de el ca si de un copil, am citit de cainii pe care i-ai avut si, din pacate, nu au fost prea norocosi. Sa fie sanatos si sa ne povestesti de el. Bafta multa 

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #2 on: January 19, 2016, 01:32:45 AM »

Superb catelusul si chiar daca e metis e o combinatie foaaaarte interesanta... Deja il vad cu fizic de CG si colorit de Malinois! Sa ai grija de el, sa fiti sanatosi si sa ne tii la curent cu evolutia.
RIR
Sr. Member

« Reply #3 on: January 19, 2016, 08:43:18 AM »

sa fiu sincer m-a palit un rictus de amuzament cand ai povestit "soarta" cainilor pe care i-ai avut...parca esti in "zona crepusculara" si ei au disparut misterios ...
in privinta metisarii dintre un malinos si un cg imi place FOARTE mult ideea....
daca as fi milionar as finanta crearea acestei noi rase...
uitati-va pe google la rasele "King Sheperd" si "Shiloh Sheperd" formate prin metisari ale cg cu alte rase ...
sunt SUPERBE !!! =caini lupi mari cat un Mastiff
RIR
Sr. Member

« Reply #4 on: January 19, 2016, 02:56:42 PM »

o alta rasa provenita prin metisarea cg este East-European Sheperd obtinuta in URSS in anii 1930
este o rasa mai mare ca cg,foarte rezistenta la frig(folosita la paza lagarelor din Siberia) si mult mai putin afectata de displazie fata de cg
in rest este practic identic ca inteligenta si loialitate cu cg
daca faceti rost de pui din aceasta rasa, o canisa ar fi FOARTE cautata in Europa occidentala si in Romania
BirauSergiu
Newbie
*

« Reply #5 on: January 19, 2016, 05:50:31 PM »

Multumesc! Am cea mai mare grija de el, si chiar daca am scoala, mereu imi fac timp pentru el. Zilnic ne jucam si incerc sa-l fac sa se simta bine, si sunt sigur ca se simte bine alaturi de mine. Atunci cand sunt la scoala, parintii mei mai 'socializeaza' cu el si se joaca, ca sa nu se simta singur. Oricum, i-am pus la dispozitie cateva jucarii, a inceput sa roada cam tot ce prinde si cred ca e un caine fericit.
Acum despre ceilalti caini, imi pare foarte rau pentru ei, nici nu m-as fi asteptat sa se intample asemenea lucruri cu ei, dar sunt convins ca acest caine va avea un viitor foarte frumos, fara probleme.
Sambata a fost programat pentru primul vaccin, zilnic ii dau calciu.
Am cateva intrebari, daca puteti sa-mi raspundeti: I-am dat un OS mare si foarte solid de porc, nu are sanse sa-l zdrobeasca ca sa-l manance, este problema? Am citit ca nu are voie oase, dar i l-am dat pentru a se juca cu el, si ii place.
Cand ma joc cu el, mereu ma linge pe maini dar problema este ca uneori incearca sa ma muste, adica nu sunt sigur ca asta e dorinta lui, probabil ca vrea doar sa se joace si cresterea dintilor este un factor, dar voi ce spuneti? Ar trebui sa-mi fac griji?
Abia astept sa-i fac vaccinurile si sa mai creasca putin, sa-l duc cu mine la alergat, sa ne plimbam pe langa padure sau chiar prin ea, si sa facem tot felul de activitati!
CeciliaT
Newbie
*

« Reply #6 on: January 19, 2016, 10:36:24 PM »

Multumesc! Am cea mai mare grija de el, si chiar daca am scoala, mereu imi fac timp pentru el. Zilnic ne jucam si incerc sa-l fac sa se simta bine, si sunt sigur ca se simte bine alaturi de mine. Atunci cand sunt la scoala, parintii mei mai 'socializeaza' cu el si se joaca, ca sa nu se simta singur. Oricum, i-am pus la dispozitie cateva jucarii, a inceput sa roada cam tot ce prinde si cred ca e un caine fericit.
Acum despre ceilalti caini, imi pare foarte rau pentru ei, nici nu m-as fi asteptat sa se intample asemenea lucruri cu ei, dar sunt convins ca acest caine va avea un viitor foarte frumos, fara probleme.
Sambata a fost programat pentru primul vaccin, zilnic ii dau calciu.
Am cateva intrebari, daca puteti sa-mi raspundeti: I-am dat un OS mare si foarte solid de porc, nu are sanse sa-l zdrobeasca ca sa-l manance, este problema? Am citit ca nu are voie oase, dar i l-am dat pentru a se juca cu el, si ii place.
Cand ma joc cu el, mereu ma linge pe maini dar problema este ca uneori incearca sa ma muste, adica nu sunt sigur ca asta e dorinta lui, probabil ca vrea doar sa se joace si cresterea dintilor este un factor, dar voi ce spuneti? Ar trebui sa-mi fac griji?
Abia astept sa-i fac vaccinurile si sa mai creasca putin, sa-l duc cu mine la alergat, sa ne plimbam pe langa padure sau chiar prin ea, si sa facem tot felul de activitati!

Puiul tau este absolut superb! In legatura cu muscatul de degete, stai linistit. Asa face si Ekko al meu din cauza dintilor. Totusi, ar fi bine sa il opresti cand vezi ca face asta. Eu am intrebat medicul veterinar despre acest lucru si mi-a spus ca asa fac puii, mai mult din joaca + schimbarea dintilor, dar trebuie sa li se spuna ca nu au voie pentru a nu-si face un obicei din asta. Eu zic sa te pregatesti sa roada cam tot ce prinde prin casa Smiley) .
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #7 on: January 19, 2016, 11:18:50 PM »

NU-I DA OASE DE PORC! Cele de vita... unii zic ca da, altii ca ba! Dar mai gandeste-te dupa 6 luni incolo. Acuma nu-i da oase!
BirauSergiu
Newbie
*

« Reply #8 on: January 20, 2016, 02:23:02 PM »

Puiul tau este absolut superb! In legatura cu muscatul de degete, stai linistit. Asa face si Ekko al meu din cauza dintilor. Totusi, ar fi bine sa il opresti cand vezi ca face asta. Eu am intrebat medicul veterinar despre acest lucru si mi-a spus ca asa fac puii, mai mult din joaca + schimbarea dintilor, dar trebuie sa li se spuna ca nu au voie pentru a nu-si face un obicei din asta. Eu zic sa te pregatesti sa roada cam tot ce prinde prin casa Smiley) .
Iti multumesc Cecilia! La fel este si puiul tau.
NU-I DA OASE DE PORC! Cele de vita... unii zic ca da, altii ca ba! Dar mai gandeste-te dupa 6 luni incolo. Acuma nu-i da oase!
Deci nu are voie nici sa roada pe acel os? Este de porc, dar este gigant si nu are sanse sa-l manance, se joaca cu el. Nu am de gand sa-i dau oase nici acum, nici in viitor.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #9 on: January 20, 2016, 03:30:47 PM »

Ideea e ca el e mic acum, are dinti de lapte, nu.i folosesc la nimic oasele. Cand mai creste,schimba dintii, e ok sa ii dai dar nu de porc, de vita sunt cele mai bune. Mai mult, carnea de porc nu e indicata cum nici in cazul oamenilor nu e de preferat.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
BirauSergiu
Newbie
*

« Reply #10 on: January 20, 2016, 04:10:04 PM »

Ideea e ca el e mic acum, are dinti de lapte, nu.i folosesc la nimic oasele. Cand mai creste,schimba dintii, e ok sa ii dai dar nu de porc, de vita sunt cele mai bune. Mai mult, carnea de porc nu e indicata cum nici in cazul oamenilor nu e de preferat.
Am inteles, multumesc pentru sfaturi.
dinca adrian
Sr. Member

« Reply #11 on: January 20, 2016, 04:25:09 PM »

Foarte interesanta povestea ta si a fostilor catei. Pacat de ei, de orice rasa ar fi, toti sunt draguti si iti aduc si bucurii si necaziri. Acum conteaza prezentul, este frumos, va aveti numai.bucurii si sa creasca mare si sanatos.
mishu65
Hero Member

« Reply #12 on: January 20, 2016, 04:58:37 PM »

I-am dat un OS mare si foarte solid de porc, nu are sanse sa-l zdrobeasca ca sa-l manance, este problema? Am citit ca nu are voie oase, dar i l-am dat pentru a se juca cu el, si ii place.

Cand am zis sa ai grija de el ca de un copil n-am glumit. Fara oase de porc nici acum nici in viitor. Cu oasele de vita mai astepti, e mult prea mic sa experimentezi. Urmeaza sfatul veterinarului si citeste la alimentatie ca ai multe de invatat. Forumul asta ne-a ajutat pe multi, deci si pe tine. Fii atent la nevoile lui atat cat iti permite timpul. Spune-le si partintilor ce are voie si ce nu pentru ca alimentatia este foarte importanta.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
BirauSergiu
Newbie
*

« Reply #13 on: January 20, 2016, 06:48:43 PM »

Foarte interesanta povestea ta si a fostilor catei. Pacat de ei, de orice rasa ar fi, toti sunt draguti si iti aduc si bucurii si necaziri. Acum conteaza prezentul, este frumos, va aveti numai.bucurii si sa creasca mare si sanatos.
Multumim!
Cand am zis sa ai grija de el ca de un copil n-am glumit. Fara oase de porc nici acum nici in viitor. Cu oasele de vita mai astepti, e mult prea mic sa experimentezi. Urmeaza sfatul veterinarului si citeste la alimentatie ca ai multe de invatat. Forumul asta ne-a ajutat pe multi, deci si pe tine. Fii atent la nevoile lui atat cat iti permite timpul. Spune-le si partintilor ce are voie si ce nu pentru ca alimentatia este foarte importanta.
Deja am aruncat acel os, nu o sa-i mai dau altul. In legatura cu parintii, le-am spus sa aiba grija cu el, in orice privinta, de la alimentatie pana la comportament, pentru ca este si el un membru al familiei. Oricum, si ei il iubesc si ii vor binele.

2 poze de astazi:
http://imgur.com/S1u1M0O
http://imgur.com/hOdUKzZ
BirauSergiu
Newbie
*

« Reply #14 on: March 05, 2016, 11:19:33 PM »

http://imgur.com/eZMdPb5

O poza de astazi cu Cezar - 16 kg, ~3luni si jumatate.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: