Forum ciobanesc german
June 06, 2017, 11:15:38 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Ajutor comportament caine  (Read 4251 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mafi23
Newbie
*

« Reply #30 on: February 05, 2016, 11:12:10 AM »

Am inceput, dupa ce m-am documentat cate de cat, sa facem niste plimbari cu lesa prin curte...este a 3-a oara si au inceput vizibil imbunatatiri ....urmeaza ca dupa inca doua sau trei zile sa iesim si pe afara...
Vreau sa zic ca in a doua zi cand a vazut lesa avea niste nervi....si doar greu am reusit sa il conving
RIR
Sr. Member

« Reply #31 on: February 05, 2016, 01:11:14 PM »

Am inceput, dupa ce m-am documentat cate de cat, sa facem niste plimbari cu lesa prin curte...este a 3-a oara si au inceput vizibil imbunatatiri ....urmeaza ca dupa inca doua sau trei zile sa iesim si pe afara...
Vreau sa zic ca in a doua zi cand a vazut lesa avea niste nervi....si doar greu am reusit sa il conving
cum frate ?
pana la varsta sta nu a fost plimbat niciodata in lesa HuhHuhHuhHuhHuh
aoleu.....
inseamna ca intr-adevar este o "pacoste" de caine....
@tavistane imi cer scuze ...
Ai avut dreptate....
este un caz foarte grav si eu personal nu vad solutia...
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #32 on: February 05, 2016, 01:26:20 PM »

Of... E putin cam dificil.
    Pune-i lesa si da-i drumu' sa alerge prin curte. Mai faci cu el cateva min dresaj apoi ii arunci mingea de cateva ori, apoi un mers la pas cu lesa, adica o combinatie d'asta, o imbinare a utilului cu placutul. Incercand sa-l faci sa inteleaga ca lesa e un lucru bun, iar dupa multe multe "sedinte de joaca" sa asociezi lesa cu plimbarea afara.
      Dar poate ca pe el nu-l deranjaza lesa, daca spui ca foarte sociabil, ci zgarda. Pune-i una permanenta.
mafi23
Newbie
*

« Reply #33 on: February 05, 2016, 01:34:10 PM »

la plimbare cu lesa a fost scos destul de des pana la 1,5 ani apoi rar deoarece tragea foarte puternic, dupa care doar in curte si la joaca
da stiu ca este vina mea,, fiind plecat nu pre am avut timp...acum incerc doar sa imi repar gresala veche si ca incerc sa ne plimbam mai des inafara curtii.
Pentru a intra in posesia jucariei....executa orice comanda si prinde foarte repede comenzile noi....foarte repede.
Ziceam de plimbarea in interiorul curtii o fac cu lesa pentru a reusi sa il invat sa nu mai traga. Am zis ca desi suntem la a 3a plimbare in interioul curtii....ma surprins placut in special ultima data. Urmand ca saptamana viitoare sa iesim si pe drum.
Am uitat sa mentionez un lucru foarte important, de la o luna pana la 6 luni a crescut la soacramea in casa, care l-a lasat sa faca tot ce a vrut.
Referitor la mancare> intondeauna cand ma duc cu mancare el vine la mine sa vada ce i-am adus dupa care asteapta in cusca pana ii pun masa si apa, dupa care doar la comanda liber mege sa manance.
Blidu intodeauna pot sa il iau sau sa bag mana in el in timp ce mananca, caz in care el se da inapoi se pune culcat si asteapta sa ii dau masa din nou la comanda liber.
Referitor la mancare nu am avut nici o data probleme.
Poate am exagerat la cele 9 puncte dar pe mine ma dispera doar faptul ca fuge din curte intodeauna cand are ocazia.
Iar referitor la ridicarea gardului...sincer nu am cum deoarece este gardul dintre limita de proprietate cu vecinul, gard construit de el
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #34 on: February 05, 2016, 01:50:25 PM »

Pai e clar ca nu-i agresiv, ci doar rasfatat. Din cauza asta trebuie sa te impui. Poate ca trebuie sa fi mai ferm cand te impui in fata lui, pentru ca are 2,5 ani si nu i s-a facut predresajul. Dar spun poate, fiindca nu-ti cunosc situatia sau mai bine spus relatia cu al tau caine si n-as vrea sa o stric sau sa-ti formez vreo idee gresita. Alege doar ce e bun si ce se poate aplica in cazul tau din nr mare de sfaturi de mai sus. Nu suntem formatori de opinii si nici de specialitate ca sa dam sfaturi, dar citeste bine postarea de pe forumul trimis de dl Freddy.
freddy25
Hero Member

« Reply #35 on: February 05, 2016, 03:42:14 PM »

Pune-i zgarda cu tepi si in maxim o luna nu o sa mai traga. Cand sunteti la plimbare nu-i da voie sa mearga in fata ta.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #36 on: February 11, 2016, 01:31:55 PM »

Asa cum iarna nu-i ca vara, nici in curte nu-i ca afara...
M-as feri de zgarda de forta pentru ca:
- nefiind invatat pe afara, va reactiona foarte puternic la stimuli: pozitivi sau negativi... depinde cum ii percepe cainele. De cei negativi va incerca sa fuga de cei pozitivi va incerca sa se apropie. Toate acestea impotriva lesei/zgardei. Mai intai va trebui sa asimileze si sa se obisnuiasca cu stimulii, abia apoi va trebui educat. Asta e parerea mea!
- apoi, faptul ca este un caine care asimileaza usor comenzile s-ar putea sa fie un avantaj (poti sa-i spui noroc, bafta, bulan...). Si sa constati ca poti sa-l educi cu stimuli pozitivi, nu negativi (cum e zgarda de forta). Iei o lesa din aia pe care poti sa ti-o petreci peste piept de-a curmezisul, castigi in felul asta 2 maini libere. Ii oferi recompense (boabe, jucarele, alea-alea... ce-i place lui, tinandu-l;e cu mana stanga indreptata usor spre spate. In felul asta va fi stimulat sa mearga la picior, in stanga si usor inapoia ta, ca sa-si adulmece chetiutzele preferate. Abia apoi, daca nu merge, ii pui zgarda de forta.
Sau mai exista pe la pet-shopuir un soi de latz care se pune pe botul cainelui si capatul celalat se leaga de zgarda, la o lungime reglabila. Cand cainele forteaza lesa, in mod firesc intinde capul inainte. Latul asta va functiona ca un capastru si va trage botul cainelui inapoi, intr-o pozitie neplacuta. In plus atata vreme cat e la bot, nu-l lasa sa respire pe gura, cu limba pe afara cum le place lor si il va forta sa-si dozeze mai bine oxigenul. Ma rog, cel putin asa reiese de pe ambalajul "uneltei".
Ai ceva optiuni dar fara plimbari suficient de lungi si constante nu vei face mare lucru! SPOR!!!
UBER
Jr. Member
**

« Reply #37 on: February 11, 2016, 01:51:25 PM »

Fara zgarda de forta nu faci NIMIC !!! Si al meu la 4,5 ani are un comportament minim ciudat ! De cate ori mergem prin curte , la munte , in excursii , pe strada este cel mai cuminte caine , asculta absolut toate comenzile , nu trage deloc in lesa , poate este chiar prea ascultator !
In schimb TOTUL se termina cand ajungem in parc ! Acolo varietatea de mirosuri de "toate felurile" il schimba complet ! Devine aproape de neinteles , isi schimba privirea si trage ca nebunu' , face pipi pe toti pomii , vrea sa se duca la orice alt catel & etc.! Eu pun asta pe latura lui ultradominanta ! Am incercat toata gama de la Sprenger , cea de tip concurs strangulanta , una de "fite" Neck-Tech Sport cu dintii mai mici iar in final am ajuns la "clasica" dar tot forteaza putin !
freddy25
Hero Member

« Reply #38 on: February 11, 2016, 01:53:11 PM »

Acest tip de zgarda-capastru se numeste Halti. Se zice ca poate fi plimbat si un rotweiller de o bunicuta dar implica niste pericole. Nu ai voie sa smucesti cainele ca ... nu mai tin minte ce se intampla. Eu am reusit ca intr-o saptamna de zgarda cu tepi sa-l fac sa nu mai traga pe cel de talie mare. Pe cel de talie mica si care era cam insensibil la ciupituri, nu am reusit. Zgarda strangulanta simpla nu cred ca e buna fiindca ii poate vatama larigele.
UBER
Jr. Member
**

« Reply #39 on: February 11, 2016, 02:00:03 PM »

Prin strangulanta vorbeam de asta :
http://sprenger-romania.eu/produse/zgarda_curogan_cu_za_ovala_hermann_sprenger___62_cm_51506_062_67_226.html
Nu de cele foarte subtiri din lant sau textil !
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #40 on: February 11, 2016, 02:10:42 PM »

@UBER: sunt caini si caini! si mai multe optiuni. Nu inseamna ca ce e foarte potrivit pentru cainele meu e la fel de portivit si pentru al tau. Eu nu sunt a priori impotriva zgardei de forta (btw dresorul pe care i l-am adus Mayei este...) DAR! Zgarda de forta este un stimul negativ orice am spune. Eu unul sunt un tip destul de impulsiv si daca imi combin impulsivitatea cu zgarda de forta, intr-un moment mai putin "controlat" as putea sa las urme in pielea cainelui. Nu doresc asta atata timp cat am alte optiuni - si tot ce am postat e VERIFICAT! Merge! Dar cere lucru!
Legat de zgardele autostrangulenate... al incercat sa aplic un latz, am renuntat in mai putin de o secunda! sugrumi cainele. Am inteles ca sunt unele cu strangulare foarte limitata care ar fi mai putin nocive decat zgarda de forta dar chiar mai eficiente... Functioneaza ca o "mana ferma", strange binisor fara sa ia aerul si se slabeste imediat ce tensiunea cedeaza.
UBER
Jr. Member
**

« Reply #41 on: February 11, 2016, 02:11:15 PM »

Poate , totusi ma "lumineaza" cineva si pe mine , ca sa nu mai deschid alt topic ! Cand ajungem la locul de joaca in Herastrau , trage ca nebunul , schiauna , "plange" sa intram , ca si cum ar vrea sa se joace cu ceilalti caini ! Odata intrat nu prea e interesat de ceilalti caini decat printr-o "mirosire sumara" si apoi trece la mirosirea tuturor pis...tilor ...peste care face si el pipi !
Ce poate avea inafara de dominanta asupra animalelor !
UBER
Jr. Member
**

« Reply #42 on: February 11, 2016, 02:18:30 PM »

@UBER: sunt caini si caini! si mai multe optiuni. Nu inseamna ca ce e foarte potrivit pentru cainele meu e la fel de portivit si pentru al tau. Eu nu sunt a priori impotriva zgardei de forta (btw dresorul pe care i l-am adus Mayei este...) DAR! Zgarda de forta este un stimul negativ orice am spune. Eu unul sunt un tip destul de impulsiv si daca imi combin impulsivitatea cu zgarda de forta, intr-un moment mai putin "controlat" as putea sa las urme in pielea cainelui. Nu doresc asta atata timp cat am alte optiuni - si tot ce am postat e VERIFICAT! Merge! Dar cere lucru!
Legat de zgardele autostrangulenate... al incercat sa aplic un latz, am renuntat in mai putin de o secunda! sugrumi cainele. Am inteles ca sunt unele cu strangulare foarte limitata care ar fi mai putin nocive decat zgarda de forta dar chiar mai eficiente... Functioneaza ca o "mana ferma", strange binisor fara sa ia aerul si se slabeste imediat ce tensiunea cedeaza.

Nu am nici un motiv sa te contrazic ! Dar din punctul meu de vedere zgarda strangulanta si zgarda de forta care functioneaza ca o strangulanta cu tepi (limitata) au rolul de invatare al cainelui ! El trebuie sa invete ca daca trage "nu ii e bine" , daca nu trage totul e ok ! Nu ne apucam sa zmucim ca ...... atunci cand cainele nu asculta !
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #43 on: February 11, 2016, 02:43:31 PM »

http://drsophiayin.com/blog/entry/which-types-of-collars-and-harnesses-are-safe-for-your-dog
RIR
Sr. Member

« Reply #44 on: February 12, 2016, 07:39:48 PM »

Poate , totusi ma "lumineaza" cineva si pe mine , ca sa nu mai deschid alt topic ! Cand ajungem la locul de joaca in Herastrau , trage ca nebunul , schiauna , "plange" sa intram , ca si cum ar vrea sa se joace cu ceilalti caini ! Odata intrat nu prea e interesat de ceilalti caini decat printr-o "mirosire sumara" si apoi trece la mirosirea tuturor pis...tilor ...peste care face si el pipi !
Ce poate avea inafara de dominanta asupra animalelor !
parerea mea este ca chiar tu ai dat raspunsul cerut :locul de joaca este "plin ochi" ci urina a zeci si zeci de caini...
se pare ca cg-ul tau are un talent inascut de "cautator' si este si dominator...
nu vrea sa se joace ....cireasa de pe tort este pentru el sa "contacareze" mirosul 'rivalilor"..
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: