Forum ciobanesc german
June 09, 2017, 12:26:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: CG in apartament foarte mic  (Read 3220 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
xcalinx
Newbie
*

« on: February 15, 2016, 04:27:38 AM »

Buna ziua,
Un prieten si-a luat un ciobanesc german acum cateva luni si m-am indragostit de el si vreau sa imi cumpar si eu unul sau sa astept ca al lui sa faca pui si sa imi dea unul. Problema este ca eu am un apartament cu 2 camere o baie si o bucatarie si ma tem ca il voi chinui in acest apartament. Prietenul are o gradina uriasa. Acum 6 ani am avut o pisica pe care am tinut-o in acest apartament si a plecat singura de chinuita ce era. Oare un CG va rezista aici? Trebuie luate masuri speciale? Trebuie dresat?
Va multumesc!
RIR
Sr. Member

« Reply #1 on: February 15, 2016, 06:31:52 AM »

Temerea ta este indreptatita ....
CG este asa cum ii arata si numele "ciobanesc" ....adica are nevoie VITALA de curte ...
Apartamentul (mare sau mic ) il nenoroceste !!!!....il termina !!!,,,,este IADUL pentru el...
P sa ajungi sa-l iubesti ca pe "copilul" tau si o sa fii nevoit (poate ) sa-l dai altcuiva pentru a nu mai suferi...
O sa fie o tragedie !!!
Eu am trecut prin asta ....
verdi
Hero Member

« Reply #2 on: February 15, 2016, 09:58:13 AM »

Noi locuim in apartament ...  si da, intr-unul de 2 camere  cu o baie si o bucatarie ..
Eu cred ca, daca ii acorzi suficient timp, nu e asa de grav .. personal consider ca un caine e mai fericit daca petrece mai mult timp cu stapanii lui, decat sa stea in curte, uitat de toti ... de ce un caine e mai putin fericit in apartament decat in padoc ?
RIR
Sr. Member

« Reply #3 on: February 15, 2016, 10:57:45 AM »

Noi locuim in apartament ...  si da, intr-unul de 2 camere  cu o baie si o bucatarie ..
Eu cred ca, daca ii acorzi suficient timp, nu e asa de grav .. personal consider ca un caine e mai fericit daca petrece mai mult timp cu stapanii lui, decat sa stea in curte, uitat de toti ... de ce un caine e mai putin fericit in apartament decat in padoc ?

cand am spus ca este "iadul" pentru el nu m-am referit la faptul ca nu este iubit...
si orice caine care este iubit de stapanii lui este fericit
DAR ciobanescul german este un caine care in mod natural trebuie sa stea la stana ,sa haladuiasca pe pasuni ,sa simta vantul,ploaia,sarele,aerul , sa alerge prin zapada ,sa latre la luna ....
Toate aceste "libertati' fac un "ciobanesc" sa fie cu adevarat fericit...
Daca stana nu se poate macar o curte in care sa fie relativ liber...
Iar vara Huh ...caldura il "extermina'...si stim cu totii ce inseamna canicula la apartament...

SabinaIoana
Full Member

« Reply #4 on: February 15, 2016, 11:14:36 AM »

Eu am ciobanesc german in apartament si este extrem de cuminte, daca nu ar lasa par nici nu as stii ca este acolo. O scot de 3 ori pe zi(iesirea de la pranz de minim o ora) si uneori chiar ea trage inapoi spre casa si cum ajunge se aseaza in pat(are patul ei) si se "relaxeaza". Vara stau la tara unde are 1 hectar sa alerge dar tot in casa vrea sa stea mai mult. Depinde si de personalitatea cainelui si de cum este crescut, dar, cu putin efort, un ciobanesc poate fi fericit si in apartament.

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
RIR
Sr. Member

« Reply #5 on: February 15, 2016, 11:50:44 AM »

@XcalinX nu vreau sa ma intelegi gresit...
Daca iti doresti din tot sufletul un CG cumpara-ti unul !!!
DAR trebuie sa faci sacrificii ca sa-i satisfaci nevoile de "ciobanesc" si in primul rand sa-l scoti de 2-3 ori pe zi sa-l plimbi si sa-l alergi (daca se poate)...
eu nu am facut fata acestui regim "spartan' si dupa 2 luni am fost nevoit sa-l duc la niste rude la tara...
totul depinde de tine...
xcalinx
Newbie
*

« Reply #6 on: February 15, 2016, 08:13:20 PM »

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Am uitat sa mentionez ca cel ar prietenului sta 90% din timp intr-un garaj foarte mic si doar 2-3 ore pe zi sta in gradina si totusi nu pare a fi chinuit.
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #7 on: February 15, 2016, 08:48:54 PM »

Pai nu-i bine deloc cum procedeaza prietenul tau.
     De ce ti-ai dori un CG stand intr-un apartament si neavand timp sa-l scoti de cel putin de doua ori afara?!
     Iar daca prietenul tau greseste tinandu-l captiv in garaj, nu vad de ce te-ai lua dupa el? Crezi ca gresala lui e mai rea decat a ta?! Si ce zici, daca el poate, pot si eu... ete na.
     "Prietene", eu stau la curte iar cateaua mea alearga kilometri zilnic prin curte si daca ar mai aveau un prieten de aceeasi rasa pot pune pariu ca n-ar sta linistita o clipa. Azi am facut cu ea aport si pot spune ca obosisem si eu de atata alergat si jucat.
        Eu iti recomand o rasa de apartament pentru nevoile tale. De ce sa nu-i asculti si nevoile lui, asta-i intrebarea mea.
        Incearca sa citesti cat mai mult din formul acesta. Aici gasesti oameni de specialitate care sa-ti clarifice unele lucruri.
RIR
Sr. Member

« Reply #8 on: February 15, 2016, 11:17:41 PM »

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Am uitat sa mentionez ca cel ar prietenului sta 90% din timp intr-un garaj foarte mic si doar 2-3 ore pe zi sta in gradina si totusi nu pare a fi chinuit.
cainele este un animal care nu are gura sa-ti spuna ce-l doare ...
faptul ca da din coada si se gudura nu inseamna ca este si fericit...
nu-ti trebuie diploma in psihologie canina ca sa-ti dai seama ca nici o fiinta vie nu poate fi fericita daca este tinuta aproape toata viata ei in celula...
animalele inchise in astfel de coditii devin "fericite" dupa o perioada de timp...intra intr-o stare de indiferenta si apatie pe care noi oamenii o interpretam ca "fericire"...
asa se intampla si cu ciobanestii germani tinuti in apartament...
ei nu mai sunt "ciobanesti" ci pisici de companie...
asa se intampla si cu omul ....vezi filmul "Papillon" cu Steve McQueen  si Dustin Hoffman care dupa cateva incercari nereusite de evadare a ajuns sa imbatraneasca "fericit" pe aceea insula...
tevezbd
Full Member

« Reply #9 on: February 16, 2016, 02:00:56 AM »

De ce oare acest caine a fost omologat sub titulatura de CIOBANESC German???!!??
RIR
Sr. Member

« Reply #10 on: February 16, 2016, 02:11:17 AM »

De ce oare acest caine a fost omologat sub titulatura de CIOBANESC German???!!??

In Europe during the 1850s, attempts were being made to standardize breeds.[42] The dogs were bred to preserve traits that assisted in their job of herding sheep and protecting flocks from predators.[28] In Germany this was practiced within local communities, where shepherds selected and bred dogs. It was recognized that the breed had the necessary skills for herding sheep, such as intelligence, speed, strength and keen senses of smell.[28] The results were dogs that were able to do such things, but that differed significantly, both in appearance and ability, from one locality to another.[42]

To combat these differences, the Phylax Society was formed in 1891 with the intention of creating standardised development plans for native dog breeds in Germany.[28] The society disbanded after only three years due to ongoing internal conflicts regarding the traits in dogs that the society should promote;[28] some members believed dogs should be bred solely for working purposes, while others believed dogs should be bred also for appearance.[43] While unsuccessful in their goal, the Phylax Society had inspired people to pursue standardising dog breeds independently.

With the rise of large, industrialized cities in Germany, the predator population began to decline, rendering sheepdogs unnecessary.[28] At the same time, the awareness of sheepdogs as a versatile, intelligent class of canine began to rise.[28] Max von Stephanitz, an ex-cavalry captain and former student of the Berlin Veterinary College, was an ex-member of the Phylax Society who firmly believed dogs should be bred for working.[28] He admired the intelligence, strength and ability of Germany's native sheepdogs, but could not find any one single breed that satisfied him as the perfect working dog.[28]

Two male German Shepherds
In 1899, Von Stephanitz was attending a dog show when he was shown a dog named Hektor Linksrhein.[28] Hektor was the product of few generations of selective breeding and completely fulfilled what Von Stephanitz believed a working dog should be. He was pleased with the strength of the dog and was so taken by the animal's intelligence, loyalty and beauty, that he purchased him immediately.[42] After purchasing the dog he changed his name to Horand von Grafrath and Von Stephanitz founded the Verein für Deutsche Schäferhunde (Society for the German Shepherd Dog).[42] Horand was declared to be the first German Shepherd Dog and was the first dog added to the society's breed register.[28]

Horand became the centre-point of the breeding programs and was bred with dogs belonging to other society members that displayed desirable traits and with dogs from Thuringia, Franconia and Wurttemberg.[28] Fathering many pups, Horand's most successful was Hektor von Schwaben.[28][44] Hektor was inbred with another of Horand's offspring and produced Heinz von Starkenburg, Beowulf and Pilot, who later fathered a total of eighty-four pups, mostly through being inbred with Hektor's other offspring.[28] This inbreeding was deemed necessary in order to fix the traits being sought in the breed.[28] In the original German Shepherd studbook, Zuchtbuch für Deutsche Schäferhunde (SZ), within the two pages of entries from SZ No. 41 to SZ No. 76, there are four Wolf Crosses.[45] Beowulf's progeny also were inbred and it is from these pups that all German Shepherds draw a genetic link. It is believed the society accomplished its goal mostly due to Von Stephanitz's strong, uncompromising leadership and he is therefore credited with being the creator of the German Shepherd Dog
tevezbd
Full Member

« Reply #11 on: February 16, 2016, 03:51:00 PM »

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Autorul articolului a uitat sa spuna ca a fost creat pt a fi tinut in apartament....  Cool
verdi
Hero Member

« Reply #12 on: February 17, 2016, 08:54:12 AM »

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Autorul articolului a uitat sa spuna ca a fost creat pt a fi tinut in apartament....  Cool
personal consider aceasta remarca  un pic rautacioasa !
tevezbd
Full Member

« Reply #13 on: February 18, 2016, 10:43:09 PM »

Imi pare rau! Nu am intentionat sa am remarci rautacioase "

"
Cunoscand istoria rasei si fiind proprietarul a 2 ciobanesti germani superbi (cu acte in regula), imi permit sa cred ca stiu care sunt cerintele reale ale acestei rase..
P.S.: Acum cred ca si "amicul RIR" stie ca nu am vrut sa fiu rautacios prin "rasul" meu excesiv din comentariu..
RIR
Sr. Member

« Reply #14 on: February 19, 2016, 09:22:29 AM »

"Rautacios" ...??
sa fim seriosi....
cand ai pus intrebarea referitoare la omologarea sub titulatura de "ciobanesc" nu am sesizat sensul ei adevarat...de aceea am postat materialul respectiv...
abia cand ai "ras' am inteles  ce ai vrut sa-ntrebi cu adevarat...si  ai perfecta dreptate...
rasele de caini au fost create cu un scop anume...
daca stai la apartament si vrei un caine trebuie sa stii ca exista o sumedenie de rase de apartament...frumoase..inteligente...
daca stai la apartament si iti place in mod deosebit o rasa creata sa pazeasca turmele de oi si cirezile de vite,o rasa care se bate cu ursii si cu lupii ,o rasa care doarme in zapada si striga ca ii este prea cald...atunci ai o problema "morala"...
este "inuman' sa tii un asemenea "dulau" de stana intr-o cameruta de 3/3 ....
si poti sa vii cu zeci de justificari si explicatii de genul "ca este iubit", "dar maidanezii o duc mai bine" ....ca degeaba...
cainele tau lup este un caine FOARTE nefericit chiar daca tu crezi ca jubileaza de fericire...
este un "ciobanesc" TERMINAT !!!!...care "vegeteaza" nu traieste cu adevarat...
si asta numai pentru ca vrei neaparat sa ai si tu aceasta rasa chiar daca nu ai conditiile MINIME da o cresti...
acesta este purul adevar si nu este NIMIC "rautacios" in el...
p.s. stai la apartament si vrei un caine?...cumparati o rasa de apartament care a fost creata tocmai pentru tine...
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: