Forum ciobanesc german
November 16, 2016, 08:31:14 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Marco -Gastrita acuta  (Read 522 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AdyMaris
Newbie
*

« on: June 21, 2016, 04:00:41 PM »

Buna ziua! Sunt posesorul unui   pe nume Marco.
De 2 zile jumate nu mai mananca deloc, refuza orice fel de mancare dar in schimb bea foarte multa apa, si vomita de vreo 5 ori pe zi poate chiar mai mult un lichid cu o spuma alba.. Prima zi era destul de vioi, a 2 zi si-a pierdut tot cheful de joaca, si a facut si febra..... Asa ca l-am dus la veterinar la Deva, acolo a iesit cu diagnosticul de Gastrita Acuta, doctorul mi-a recomandat niste injectii...Acum as vrea niste sfaturi va rog frumos sunt disperat... am auzit de la un prieten ca din cauza acestei boli s-ar putea sa moara, e adevarat?
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: June 21, 2016, 05:51:23 PM »

Daca are si febra, nu e doar gastrita ci are si o infectie undeva. E vaccinat?  Ce varsta are? Daca e pui, se poate suspecta o parvoviroza care debuteaza cu voma si urmeaza diareea. Tinand cont ca e si foarte cald, eu l-as hidrata intravenos.
AdyMaris
Newbie
*

« Reply #2 on: June 21, 2016, 09:04:41 PM »

Daca are si febra, nu e doar gastrita ci are si o infectie undeva. E vaccinat?  Ce varsta are? Daca e pui, se poate suspecta o parvoviroza care debuteaza cu voma si urmeaza diareea. Tinand cont ca e si foarte cald, eu l-as hidrata intravenos.
  Da e vaccinat,are 1 an, luna asta trebuia sa-i fac vaccinu.. febra a avut 39.. Am mai citit putin pe diagnostic care la dat doctorul, si acolo scria ca e gastrita cronica, exista vreun risc sa moara?
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: June 21, 2016, 11:48:31 PM »

Daca il tratezi, nu va muri dar repet, nu face temperatura de la gastrita. A mancat ceva care nu poate fi digerat, pietre, lemne, vreun os mare, cauciuc, plastic...ca la varsta asta fac tot felul de prostii? A facut kk in perioada asta si cum, e tare, e moale, e deschis sau inchis la culoare? Cred ca ar trebui sa-l duci si la alt veterinar si eventual sa-i faca o echografie. Uite chiar si al meu, zici ca e caine matur si i-a venit mintea la cap dar acum vreo saptamana a vomitat intr-o dimineata o spuma de culoarea mancarii, m-am alarmat, i-am dat mancare gastro intestinal Dar a doua zi dis de dimineata iar l-am auzit icnind si cand ma duc la el eliminase o bucata de plasti dur albastru. Dupa asta nu a mai avut probleme. De aceea ma gandesc ca la o echografie s-ar vedea daca are vreun corp strain in stomac.
AdyMaris
Newbie
*

« Reply #4 on: June 22, 2016, 12:57:04 PM »

Treaba mare nu l-am vazut sa faca..Doctorul a zis ca are nu stiu ce oase in stomac,astazi nu prea a vomitat, dar in continu nu mananca, nu stiu ce pot sa-i fac ca sa manance...
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: June 22, 2016, 12:59:51 PM »

Du-te cu el la alt doctor, poate e nevoie de operatie. Chiar exista riscul sa moara, nu e de gluma.
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: June 22, 2016, 01:30:02 PM »

Nu mai intarzia, du-te cu el sa-i faca o echografie abdominala si daca oasele au coborat in intestin poate sa incerce cu o clisma. Daca au ramas in stomac, trebuie operat. Faptul ca are febra e un semnal de alarma. Cauta un medic bun, nu asta care cand ii da diagnostic de gastrita cronica, cand altceva deci e clar ca bajbaie. Si daca scapa, sa nu-i mai dai niciodata oase. Esti copil sau adult. Daca esti adult ia cainele si fuga cu el la cabinet. Daca esti copil, insista pe langa parinti.
AdyMaris
Newbie
*

« Reply #7 on: June 22, 2016, 11:55:58 PM »

Sunt copil, am fost cu el la doctor, maine il pune in perfuzii si ii face ecografie si analize, febra a avut 39, din cate am mai citit pe net temperatura normala e de 38\39. Astazi ia facut injectii, marco e mai vioi putin..
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: June 23, 2016, 12:24:44 AM »

Sunt copil, am fost cu el la doctor, maine il pune in perfuzii si ii face ecografie si analize, febra a avut 39, din cate am mai citit pe net temperatura normala e de 38\39. Astazi ia facut injectii, marco e mai vioi putin..
Of, banuiam eu ca nu esti adult. Sa dea Dumnezeu sa fie bine! Sper ca ai gasit un doctor mai bun. Eu mereu i-am sfatuit pe stapanii de caini sa nu le dea oase ca pot aparea probleme mari. Daca e o sansa de 0,001% sa se imbolnaveasca, renunti, nu risti viata animalutului. Acum aproape 20 de ani am dat si eu celor doi catei ai mei un os mare de vita. Cainele mare s-a constipat ingrozitor de era sa ajunga la operatie(s-a rezolvat cu clisma) iar cel mic a avut diaree cu sange. De atunci nu mai dau nici un fel de os niciunui caine, fie de talie mare, fie de talie mica.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: