sorin9308
Newbie
|
 |
« on: June 30, 2016, 11:59:39 AM » |
|
Salutari tuturor,
Numele meu este Sorin si in curand (1luna) voi aduce acasa un pui de Ciobanesc German.
Detalii despre pui: Ciobanesc German Negru din linie de lucru, catelul are pedigree, parintii provin din canisa Aus Dem Schessburg, tatal fiind Sid von Der Schiffslache si mama (daca nu gresesc) Assi Aus Dem Schessburg
Locatie: Il voi aduce in Bucuresti si va sta la curte. Are la dispozitie o curte de aproximativ 400 de metri cu gazon, dar (si aici as avea nevoie de cateva sfaturi) exista si cativa pomi fructiferi destul de mici (1,5 m) din loc in loc, cate o tufa de trandafiri, precum si o gradina cu plantele puse in terasamente. Ce pot face ca sa scape de dintii catelului? De ingradit iese din discutie intrucat florile, trandafirii si pomii sunt din loc in loc.
Loc de dormit si acces: Catelul are deja construit un padoc de aproximativ 5-6 metri patrati. Nu va sta acolo, dar l-am facut sa aiba un loc al lui unde sa-i dau de mancare, sa aiba casuta. Padocul are si scurgere pentru a il curata cat mai usor. Momentan este beton pe jos, intrebarea mea este cu ce sa plachez sa fie cat mai bine? Cum pot invata catelul sa isi faca nevoile in padoc si afara si nu peste tot prin curte? De asemenea, nu va avea voie in casa, poate cel mult doar la parter, dar inca se dezbate acest subiect.
Hrana si suplimente: Din fericire am doi prieteni veterinari care ma vor ajuta in cresterea catelului si il vor vedea aproape zilnic. Uitandu-ma pe forum, am concluziat ca ar fi ok sa incep cu Taste of the Wild (desigur sa vad cum il accepta). Parerile pe forum observ ca sunt impartite - RC nu este prea grozav dar are marketing f bun, Orijen prea multe proteine, Acana multi catei cu diaree etc. La Taste of the Wild am vazut doar o singura obiectie ca ar avea prea mult calciu.
Familie: Catelul va sta la parintii mei 50+ ani. Aproape tot timpul va fi cineva acasa si astfel catelul nu va sta singur. Eu voi merge in fiecare zi cateva ore, il voi scoate in parc, la activitati, socializare etc. Cum ar fi cel mai bine ca el sa asculte pe toata lumea? (eu, tatal meu, mama mea si prietena mea)
Dresaj: De la ce varsta ar trebui sa incep dresajul? Doresc sa treaca mai tarziu si testele BH si IPO.
Sunt deschis la orice tip de pareri, comentarii etc. Va multumesc mult pentru ajutor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UBER
Jr. Member

|
 |
« Reply #1 on: June 30, 2016, 02:29:22 PM » |
|
Orijen 6 Fish ! Garduturi separate pentru pomi si flori ! Dresajul preliminar incepe din ziua a ...sa zicem 7-a , ca sa nu il speriati din prima zi , trebuie sa se obisnuiasca cu noul mediu ! O zona cu nisip pentru ...nevoi ! CG se obisnuieste cu toti apropiatii si ii va asculta ! Succes !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: June 30, 2016, 04:23:19 PM » |
|
M-am uitat la acest Orijen, dar varianta specificata este pentru adulti. Pentru pui au alte varietati, insa veterinarii nu recomanda acest tip din cauza nivelului ridicat de proteine (hrana cu nivel f ridicat de proteine este recomandata raselor robuste tip rottweiler). Sa ii fac o zona cu nisip in interiorul padocului sau langa acesta? Multumesc pentru raspuns!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nică
Full Member

I'm a GSD male named Nică
|
 |
« Reply #3 on: June 30, 2016, 10:05:30 PM » |
|
Catelul are deja construit un padoc de aproximativ 5-6 metri patrati. Nu va sta acolo, dar l-am facut sa aiba un loc al lui unde sa-i dau de mancare, sa aiba casuta. Padocul are si scurgere pentru a il curata cat mai usor. Momentan este beton pe jos, intrebarea mea este cu ce sa plachez sa fie cat mai bine?
Betonul se impregnează cu urină și miroase (asta până îl înveți să-și facă nevoile într-un loc prestabilit); pe de altă parte, suprafețele dure (beton, gresie etc.) produc bătături și inconfort pentru articulații. Podeaua padocului construit pentru cei 2 CG ai mei, am placat-o cu dale de cauciuc (tartan), acea suprafață antitraumă pe care o găsești și în locurile de joacă amenajate pentru copii: cât despre gazon....  unde urinează se îngălbenește și se usucă (în caz că nu ești pe fază să speli cu furtunul zona afectată imediat) Succes !!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #4 on: June 30, 2016, 10:19:59 PM » |
|
Daca este mascul, cand va trece de 7-8 luni va marca tot ce este mai inalt de 5cm. Dar pana atunci va roade copacii deci ar fi bine sa faci un gardut in jurul lor ca si in jurul trandafirilor. Sunt niste plase verzi la metraj din care eu am facut gardut la trandafiri dar ai mei sunt maturi si au trecut de faza cu rontaitul. Un puiandru de 6-18 luni are o energie inepuizabila asa ca va trebui sa iesi cu el la plimbare pentru a nu-si consuma energia devastand curtea. Si gazonul va avea de suferit din cauza urinei, vor aparea pete galbene pe ici colo sau il va apuca sapatul. E foarte greu spre imposibil sa impaci caine cu gazon
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: July 01, 2016, 09:35:59 AM » |
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am gasit deja tartan si cred ca voi apela la aceasta varianta. Ideea era ca eu as fi vrut sa il conving sa faca in padoc nevoile sau macar sa ii amenajez ceva fix langa. Cum credeti ca ar fi mai bine si cum as putea sa il invat sa faca intr-un loc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: July 01, 2016, 11:17:14 AM » |
|
Cainii nu-si fac nevoile aproape de culcus sau de locul unde mananca decat daca stau inchisi si nu au unde se duce. Iar problema cu urina nu tine cont de nimic, au instinct sa-si marcheze teritoriul. Poate ar fi mai bine sa-ti iei o femela fiindca nu-si fac nevoile peste tot si nici nu marcheaza toti pomisorii, soclul casei, tufele de trandafiri. Eu am mai multi masculi si m-au exasperat din punctul asta de vedere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: July 01, 2016, 11:23:39 AM » |
|
Am inteles. Sper ca totusi sa-l obisnuiesc usor usor sa nu distruga chiar toata fauna  ) . Oricum, eu il voi scoate la plimbari fiindca vreau sa il socializez de mic sa pot merge cu el in parc cand va fi mare fara nici o grija. Este vreo problema ca il tin in curte de la 2 luni? Nu avem alte animale de la care sa poata lua ceva in curte. Totodata, la inceput e bine sa il tin liber tot timpul sau sa il obisnuiesc mai intai in padoc si afara doar supravegheta si cand mai creste un pic (3 luni) sa il las liber permanent?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: July 01, 2016, 01:14:46 PM » |
|
Primele zile dupa ce il aduci acasa va plange de ti se va rupe inima de mila lui. Cel mai bine sa-l tii la inceput in padoc care e bine sa fie amplasat la umbra vreunui copac ca sa nu moara de insolatie. Cumpara-i 1-2ursuleti de plush pe care ii vei pune in culcusul lui ca sa aiba impresia ca nu e singur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: July 01, 2016, 02:35:14 PM » |
|
Multumesc de sfat. Padocul este situat la umbra, imprejur are plante care umbresc plus ca are si acoperis. Legat de ideea de a amenaja ceva langa padoc, eventual din nisip (sau ce material recomandati), credeti ca va avea succes?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: July 01, 2016, 03:37:38 PM » |
|
Sigur ca va avea, cel putin la inceput. De regula ei prefera sa faca pe iarba sau pe pamant/ nisip. Dar cu urinatul pe gard, soclul casei, tufe ori copacei, e mai presus de ce vrei tu. E instinctul de a-si marca teritoriul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Colţ
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: July 04, 2016, 09:57:35 AM » |
|
Cainele, daca il scoti zilnic din padoc ,cu cat se mareste o sa-si pastreze locul in care sta cat mai curat...Consider ca e bine si pentru tine si mai ales pentru el....Juniorul meu nu isi mai face nevoile in padoc si sta cam 8 ore pe zi in el....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: July 04, 2016, 11:41:22 AM » |
|
Eu nu il voi tine in padoc decat in situatii speciale (musafiri carora le este foarte frica de caini) si de aceea ma tot gandeam ce varianta pot adopta pentru a nu se usura catelul peste tot prin curte. Oricum il voi scoate la plimbare, insa sunt constient ca nu voi putea sa il scot chiar zilnic la plimbari indelungate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #13 on: July 04, 2016, 11:13:51 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: July 05, 2016, 09:53:57 AM » |
|
Multumesc! Este destul de interesant si util articolul. Legat de mancare a mai inceput cineva cu TOW?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|