Forum ciobanesc german
January 20, 2018, 08:41:20 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cat dureaza caldurile?  (Read 1803 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ibogdandx
Newbie
*

« on: July 28, 2016, 10:38:24 AM »

Buna Ziua !
Am 2 CG . Un mascul si o femela , au facut pui in trecut si acum a intrat femela in calduri si nu ne mai dorim pui ( Nu ne ocupam cu asa ceva ). As dori sa stiu cat dureaza caldurile , pe internet am gasit diferite date care se bat cap in cap si as dori sa stiu de la cineva experimentat.
Momentan femela e inchisa intr-un tarc mare 6m/4m si scoasa sa alerge si sa se joace din cand in cand iar masculul e liber si as dori sa stiu cat ar mai trebui sa o tin inchisa sa fie 100% safe ca nu va face pui.
Primele semne are ciclului menstrual au aparut pe 16 Iulie iar masculul a devenit foarte "atasat" acum vreo 6 zile , a stat langa tarc 24/7 aproape , a trebuit sa-i duc apa si mancare acolo. Acum dupa 12 zile si-a mai pierdut putin interesul dar tot merge destul de des langa tarc.
Va Multumesc

PS: O vom steriliza dupa trecerea acestor calduri pentru ca e tare incomoda situatia atat pentru ei cat si pentru noi.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: July 28, 2016, 11:40:59 AM »

Dureaza aproximativ 3 saptamani. Daca nu mai vreti pui, cel mai bine ar fi ca la o luna dupa ce termina cu caldurile sa o castrezi. In felul acesta va avea risc mai mic de tumori mamare si risc zero de piometru.

ibogdandx
Newbie
*

« Reply #2 on: July 28, 2016, 01:11:32 PM »

Va multumesc pentru raspuns ! Asa ne-am gandit si noi. O luna dupa calduri o vom duce la clinica pentru o interventie.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: July 28, 2016, 04:44:40 PM »

Ai grija ca aceste 3saptamani nu sunt batute in cuie. Pot fi si 25 de zile sau 18. E bine sa nu- l lasi pe mascul vreo 30 de zile ca ea va avea mirosul specific si el va suferi. Am vazut la cabinetul veterinar masculi de CG cu febra si stare generala proasta din cauza ca era femela vecinului in calduri. Eu am un mascul necastrat si o femela de 4 ani sterilizata de la 7 luni si derbedeul tot o incearca, doar doar il va accepta, baleste, tremura. Mi-e si frica sa ma gandesc ce ar fi fost daca ar fi sa fie in calduri si sa stea despartiti de un gard. Poti sa-i faci o baie dupa ce iese din calduri si mai erau acum cativa ani si sprayuri care mascheaza mirosul de catea in calduri.
ibogdandx
Newbie
*

« Reply #4 on: July 28, 2016, 06:00:08 PM »

I-am urmarit comportamentul indeaproape zilele astea. Mananca normal , bea apa chiar ft multa cu caldurile astea , ii ud cu furtunul intotdeauna pe caldurile astea. Curat in tarc in fiecare zi cu clor dau pe jos.Grija mea principala a fost sa nu se inrautateasca situatia dar din contra de 2 zile s-a mai linistit, nu sta tare mult langa tarc , sta unde sta el de obicei vara ... La beci...Smiley Sunt cel mult 20 grade acolo. Deci el e in regula, daca starea se va inrautati voi apela la un veterinar.
Oricum va multumesc mult pentru raspunsuri. Doream sa stiu cat tine balamucul asta:) ,dupa ce se termina clar sterilizata pentru ca e mai sanatos pentru toti
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: