gigi72
Newbie
|
 |
« on: May 26, 2007, 05:57:10 PM » |
|
vi-l prezint pe noul prieten al familiei , sparky are aproape trei luni in jur de 12-13 kg , nu are originii controlate e de 2 zile la mine si sunt ingrijorat putin ca mi se pare foarte trist . ori nu s-a acomodat inca cu noi ori duce dorul fostului domiciliu dar este foarte apatic. mananca, bea apa si doarme mai toata ziua. am fost la veterinar azi si i-a dat ceva pt deparazitare interna ca sa-i pot face vaccinurile ca nu stiu ce i-au facut cei de la care l-am luat sau daca i-au facut si nu vreau sa mai risc , dar ma sperie putin apatia lui . am vrut sa-l scot din tarc sa-l duc sa -l plimb prin gradina si nu vrea sa iasa mai deloc , l-am luat cam cu forta, prin gradina se tinea dupa mine dar cam la misto asa , abia astepta sa ajunga in tarcul lui
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #1 on: May 26, 2007, 09:50:10 PM » |
|
E frumos foc ... sa-ti traiasca si sa fie sanatos. Eu cred ca e apatic ca inca nu s-a obisnuit cu locul unde va sta. Sfatul meu e sa-i acorzi mai multa atentie, sa-l mangai, sa te joci cu el ( ar fi bine sa ai niste jucarii ).... eu nu l-as forta sa faca ceva acum pana nu se obisnuieste cu noul loc ....
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: May 26, 2007, 11:03:41 PM » |
|
asa sper si eu sa fie din cauza ca a schimbat mediul , dar va trebui sa se acomodeze cu noi , insa mi se pare ca suporta foarte greu caldura si ca dupa ce-l scot prin gradina la plimbare daca alearga putin apoi gafaie foarte tare . curios e ca daca e singur se joaca, alearga , daca apare insa cineva devine apatic , timid si fara chef mi se pare si ca e cam grasut si nu prea are antrenament dar pe de alta parte ma gandesc si la faptul ca e micut si ca si bebelusii la varsta asta mai mult dorm de mancat mananca de rupe insa dar si aici e putin bandit ca daca stau langa el mananca putin si apoi se preface ca este dezinteresat de mancare , daca plec cum ma vede ca ma indepartez de el se repede ca disperatul la mancare . nu stiu ce sa cred despre el, sa fie asa de orgolios si sa nu-i placa faptul ca este pus in inferioritate , sau e "tolomac "pur si simplu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rk
|
 |
« Reply #3 on: May 26, 2007, 11:22:47 PM » |
|
Sparky are o privire deteapta. Deocamdata este intr-un loc nou. Tocmai ce a aterizat pe teritoriul tau, unde tu esti seful, asa ca o ia incet incet sa vada pana unde se intinde plapuma si cata incredere poate sa aiba in ceea ce face. Nu cumva sa faca ceva si sa o incaseze. Comportamentul cu mancarea este normal: de obicei seful de haita mananca primul si dupa ce acesta se retrage de la mancare (din zona cu mancarea), mananca si ceilalti. Cainele s-ar putea sa nu fie dominant, pare sa aibe un instinct de haita bun si atunci poti folosi asta la dresaj. Stai in pozitia de sef si el va face tot ce poate ca sa iti fie pe plac. Evita sa il pedepsesti. Castiga-i increderea, joaca-te cu el, lasa-l sa castige jucaria. Nu cred ca este nimic in neregula cu el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #4 on: May 26, 2007, 11:27:35 PM » |
|
E de inteles sa suporta caldura rau .. si cainele meu care sta in apartament si stam la parter ( e f racoare ) si doarme pe gresie si tot gafaie ... dc il scot putin afara sa ma joc cu el ... e terminat Cand sunt mici puiutii intradevar dorm mult .... asa sper si eu sa fie din cauza ca a schimbat mediul , dar va trebui sa se acomodeze cu noi , insa mi se pare ca suporta foarte greu caldura si ca dupa ce-l scot prin gradina la plimbare daca alearga putin apoi gafaie foarte tare . curios e ca daca e singur se joaca, alearga , daca apare insa cineva devine apatic , timid si fara chef mi se pare si ca e cam grasut si nu prea are antrenament dar pe de alta parte ma gandesc si la faptul ca e micut si ca si bebelusii la varsta asta mai mult dorm de mancat mananca de rupe insa dar si aici e putin bandit ca daca stau langa el mananca putin si apoi se preface ca este dezinteresat de mancare , daca plec cum ma vede ca ma indepartez de el se repede ca disperatul la mancare . nu stiu ce sa cred despre el, sa fie asa de orgolios si sa nu-i placa faptul ca este pus in inferioritate , sau e "tolomac "pur si simplu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: May 27, 2007, 10:01:30 AM » |
|
azi dimineata nu i-am dat sa manance la ora la care il obisnuisem , am lasat sa mai treaca cam o ora si cand m-am dus cu mancarea l-am vazut si eu pt. prima oara bucuros ca pana atunci tot indiferent era chiar si cand il hraneam desi îi era foame. ma bucur insa ca inghite pastilele pe care i le-a dat veterinarul , ca-mi spunea ca daca nu vrea sa le manance sa le dizolv si sa i le dau pe gat cu seringa fara ac . eu i le pun in castronel cu putina mancare , nu mai ramane nimic in castron , deci le-a inghitit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #6 on: May 27, 2007, 11:13:38 AM » |
|
Bravo ... e un inceput ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: May 28, 2007, 08:33:04 PM » |
|
cat il vaitam ca e timid , apatic etc, dar s-a trezit la realitate si a inceput sa faca boacane. a inceput sa sape gropi prin curte. daca pana mai ieri puteam sa las usa deschisa la padoc si nu iesea afara, acum sare cu picioarele pe poarta si daca nu e inchisa bine o desface si iese afara din padoc . cand îi dau sa manance primul lucru pe care il face e sa rastoarne castronul si mananca de pe jos(cred ca îi voi lega castronelul de gard la fel cum am facut cu recipientul cu apa). m-am tot uitat la el si la alte poze pe forum cu catei de varsta lui si mi se pare ca are urechile nefiresti de mari si stau mai tot timpul pleostite . am incercat sa-i atrag atentia in fel si chip , cu diverse jucarele care fac zgomot dar n-am vazut nici un moment intentia de a le ridica in sus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #8 on: May 28, 2007, 09:24:31 PM » |
|
Asa le-a avut si al meu ... stai linistit ca ii va creste capul si vor fi proportionale urechile. Cand era mic Benny toata lumea zicea ca e iepure si nu caine  Ai rabdare si cu urechile .... o sa si le ridice in timp ... sunt unii care le ridica la 1 luna, altii la 5 altii la 8 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: May 30, 2007, 08:31:57 PM » |
|
catel mai lenes ca ăsta n-am mai vazut . toata ziua ar dormi si chiar si atunci cand mananca o face din pozitia tolanit , sa nu oboseasca cumva. daca-l scot la plimare prin gradina daca merg eu la pas la fel si el, daca stau pe loc la fel si el se tolaneste in secunda in care m-a vazut ca nu mai ma deplasez, daca alerg eu alearga si el dupa mine dar altfel nu sa-l vad si pe el ca alearga , se zbenguie.... de latrat ce sa va mai spun , odata l-am auzit. e plictisit nevoie mare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #10 on: May 30, 2007, 08:38:16 PM » |
|
La varsta asta, cateii dorm foarte mult, au cateva reprize mai scurte de activitate si altele mult mai lungi de somn... Mai tarziu o sa te plangi ca nu sta locului, ca musca si ca face totul praf, asa ca bucura-te cat mai este somnoros 
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: May 30, 2007, 08:43:36 PM » |
|
sper sa se mai schimbe in comportament odata cu cresterea insă mi-e greu sa cred lucrul asta la felul cum se prezinta acum. sper sa ma însel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #12 on: May 30, 2007, 08:58:16 PM » |
|
Sigur te inseli ... si gandeste-te ca e inca pui ... si cum sunt caldurile de afara e prapad ... O sa vezi mai incolo La primul catel si eu eram suparata cand l-am luat ca manca si dormea ... nu putea sa ma joc deloc cu el .... cand a crescut ma jucam toata ziua ... asa ca ai rabdare .... si nu-mi mai face impresii proaste asa usor .... cainele ciobanesc german e o rasa f apreciata ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cati
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: May 31, 2007, 10:19:55 PM » |
|
foarte frumusel este catelul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gigi72
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: June 04, 2007, 09:05:01 PM » |
|
ce ma fac cu el ca ieri i-am dat pastilele alea de deparazitare si azi a varsat si n-a mai mancat nimic toata ziua . veterinarul e plecat din localitate , maine seara vine nu pot sa-l ajut in nici-un fel pana atunci?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|