Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« on: June 02, 2008, 06:54:32 PM » |
|
Va rog sa verificati carnetele de sanatate si sa acordati importanta maxima vacinarii antirabice! Daca a trecut mai mult de un an de la vaccinare fugiti urgent si faceti vaccinul antirabic. Daca stiti ca va aflati intr-o/langa o zona declarata focar de rabie/carantina in ultimele luni (sunt nenumarate) ar fi bine sa repetati vaccinul o data la 6 luni. Daca locuiti langa padure sau zone nelocuite frecventate de vulpi nu lasati cainii liberi si de asemenea fiti constienti ca oricand o vulpe turbata poate intra in curtea dumneavoastra si se poate lupta cu cainii vostri ( de multe ori chiar cainii ataca intrusul). Pe cat posibil "blindati" orice eventuala cale de acces in curtea dumneavoastra. Va alertez deoarece multi proprietari sunt inca inconstienti si cu toate ca se stie foarte bine situatia rabiei in tara noastra mai ales din ultimele luni nu isi vaccineaza cainii, sunt delasatori si iresponsabili. Tocmai mi-a spus colega de serivici ca azi a fost inevitabila eutanasierea unei femele de Rottw. tocmai din aceasta cauza. Care este situatia: Daca un caine nevaccinat intra in contact cu o vulpe diagnosticata ulterior turbata si mai ales se si constata urme de muscaturi pe caine...soarta ii este pecetluita. Daca este vaccinat se acorda din start o perioada de observatie in care cainele este supravegheat. Asa ca va rog fiti foarte responsabili, vi se poate intampla si voua !!!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #1 on: June 02, 2008, 07:53:10 PM » |
|
cam care ar fi cele mai expuse zone din tara ...se stie vreun focar sigur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #2 on: June 02, 2008, 07:58:15 PM » |
|
cam care ar fi cele mai expuse zone din tara ...se stie vreun focat sigur?
Cluj  .eu doar de cluj stiu...noroc cat de cat ca padurea nu e tocmai aproape de mine,insa in cartier la mine sunt o droaie de caini nevacinati si vai de capul lor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #3 on: June 02, 2008, 08:04:34 PM » |
|
Expusa e toata tara daca e s-o luam asa....bineinteles ca vulpea este principalul vinovat (asta inafara omului) saracile vulpi....asadar zonele poulate de vulpi sunt cele mai expuse. Numai in judetul Cluj sunt peste 50 de focare in ultimele luni..si Brasovul e in top si mai sunt foarte muuulte judete, dati numai un search pe google punand accent pe " focare de rabie", veti fi surprinsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #4 on: June 02, 2008, 08:07:24 PM » |
|
acuma in luna mai trebuia sa fie o expo la noi la Cluj si din cate am inteles rabia a fost motivul pt care s-a anulat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: October 06, 2009, 10:45:51 AM » |
|
Vaccinarea antirabica se face anual?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #6 on: October 06, 2009, 05:00:29 PM » |
|
da,odata pe an si este obligatorie,prin lege. daca sunt zone in care sunt probleme,este recomandata chiar si odata la 6 luni,din cate stiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #7 on: November 03, 2009, 12:42:15 PM » |
|
E pacat daca se uita de chestia asta care trebuie pusa cu alarme, memento si alte chestii in calendar adica atentie maxima pentru vaccinare.
Din pacate am fost la 2 concursuri de CG (in afara Bucurestiului unde s-a facut verificare) insa la acestea doua nu a fost nimeni sa verifice carnetele.
Se poate lua turbarea si de la altceva? La mine in curte nu calca nimic. O singura data a intrat un arici dar cred ca era dezorientat sau foarte bazat pe tepii lui.
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
|
dia_boca
|
 |
« Reply #8 on: November 03, 2009, 01:18:59 PM » |
|
Se poate lua turbarea si de la altceva? La mine in curte nu calca nimic. O singura data a intrat un arici dar cred ca era dezorientat sau foarte bazat pe tepii lui.
good point as vrea sa stiu si eu daca aricii constituie un pericol la noi apar destul de frecvent si "supravietuiesc" in foarte mica masura... Rocky the killer, nu iarta nici unul, e obsedat, nu-l intereseaza ca se raneste, de multe ori chiar sangereaza....
|
|
|
|
|
|
"Dogs are God's angels sent here to look out for us," Denice Shaughnessy
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #9 on: November 03, 2009, 01:31:57 PM » |
|
de arici nu stiu,dar stiu ca pisicile pot fi purtatoare,la fel si dihorii cred,care sunt adesea intalniti la tzara,unde sunt gaini si alte oratanii. citeam pe net mai demult si despre cazuri de rabie la vaci...  in orice caz,orice animal care are virusul rabiei si musca pe cineva sau alt animal,transmite automat virusul prin saliva,care dupa cum stie toata lumea,e mortal,atat la oameni cat si la restul animalelor si afecteaza sistemul nervos central,iar respectivul moare in decurs de cateva zile,o saptamana.(sper sa fie corecte informatiile,eu asa stiu). de aceea este foarte importanta vaccinarea,iar pe langa asta,este obligatorie si prin lege.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #10 on: November 03, 2009, 03:42:56 PM » |
|
Si vulpile sunt purtatoare si dese in unele zone.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #11 on: November 03, 2009, 04:21:58 PM » |
|
good point as vrea sa stiu si eu daca aricii constituie un pericol la noi apar destul de frecvent si "supravietuiesc" in foarte mica masura... Rocky the killer, nu iarta nici unul, e obsedat, nu-l intereseaza ca se raneste, de multe ori chiar sangereaza....
Cu aricii nu sunrt probleme..., cel putin eu inca nu am auzit de asa ceva, deci Roky poate sa-i scuture fara probleme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CatalinCG
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: March 27, 2010, 11:07:17 PM » |
|
la mn in oras este o catastrofa cu caini vagabonti ii aduce de la buc sa ne imbolnaveasca 9 caini
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #13 on: March 28, 2010, 01:29:55 AM » |
|
9 caini
fix 9 sau mai multi...poate mai putini? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
virgil
|
 |
« Reply #14 on: July 29, 2010, 10:31:28 PM » |
|
Intrebare daca au deja vaccinul facut....totusi trebuie vaccinati inca o data?sau mers totusi la un control....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|