Forum ciobanesc german
December 30, 2017, 11:07:39 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Print  
Author Topic: carti  (Read 25686 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #45 on: March 07, 2009, 12:38:04 AM »

Pai ce am spus eu? chiar daca opinia mea e umila, tot se vede ca filmul aduce cu Oprah si e plin de testimonials si de personalitati care-si dau ochii peste cap in extaz. Insa, cum ne invata exemplul, exista pe lumea asta mari intelectuali care cred in Dumnezeu si altii la fel de mari care nu cred. Eu cand eram tanara recitam in minte mantre pentru noroc si prosperitate si abia aveam ce manca; cand a inceput sa mi se faca lehamite de legile atractiei universale aplicate la respectiv noroc si prosperitate, am inceput sa prosper in toate sensurile, adica si la buzunar si la cantar  Laughing

Leader of a screwed-up pack
irish boy
Hero Member

irish boy-max

« Reply #46 on: March 07, 2009, 12:41:18 AM »

totusi mai dau o sansa si filmului.merci pt link.i-am spus mamei ca download-ez filmul si e in extaz.ea e una dintre fane  Cool
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #47 on: March 07, 2009, 12:42:30 AM »

totusi mai dau o sansa si filmului.merci pt link.i-am spus mamei ca download-ez filmul si e in extaz.ea e una dintre fane  Cool
nepece  Wink http://www.megavideo.com/?v=2A7O8CD6

Leader of a screwed-up pack
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #48 on: March 16, 2009, 11:24:34 PM »

Quote from: Daniela
nu mai stiu...prin '85...aveam 19 ani...cred ca preferam genul de poveste de dragoste din "Fiul risipitor" de Radu Tudoran

Au, ce dureros!

Dar de "Cronica de familie" a lui Petru Dumitriu iti mai amintesti? Cind am inceput sa citesc cartea - 3 volume foaaaarte groase - am crezut ca o s-o arunc dupa primul capitol. La sfirsit, ca de fiecare data cind citesc o carte care-mi place foarte mult, mi-a parut rau ca s-a terminat. As mai fi vrut.
manu01
Newbie
*

« Reply #49 on: May 30, 2009, 06:23:08 PM »

Ma bag si eu.
Ce parere aveti de trilogia "Abatia" de Dab Dobos?
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #50 on: May 31, 2009, 01:52:19 PM »

Ma bag si eu.
Ce parere aveti de trilogia "Abatia" de Dab Dobos?

Citit, placut...relativ. Salut initiativa, deoarece scriitorii romani nu prea "trag" la SF-uri, dar ideea nu mi s-a parut teribil de originala (din pacate nu pot aduce argumente - pur si simplu nu-mi amintesc cu ce seamana, atata doar ca unele aspecte imi sunt familiare).

Si asta ar fi contat mai putin daca personajul principal n-ar fi "suferit" atata de machism

"Scratch a dog and you'll find a permanent job."  ~Franklin P. Jones
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #51 on: May 31, 2009, 02:26:31 PM »

Am recitit tot thread-ul si..daca n-a facut-o nimeni pana acum, trebuie sa recomand seria "Ender" -Orson Scott Card. Sau macar primele trei volume, Jocul lui Ender (Ender`s Game), Vorbitor in numele mortilor (Speaker for the Dead) si Xenocid. Sunt niste carti absolut deosebite, care nu trebuiesc ratate chiar daca nu sunteti fani ai genului. Pentru ca sunt interesante, emotionante si bine, bine scrise. Cu mentiunea ca "Jocul lui Ender" mi-a parut un pic aparte fata de celelalte - poate din cauza decorului si a varstei personajului, nu stiu, dar am avut impresia ca traiesc un joc pe calculator Grin La modul bun.

Iar daca v-a placut "Jocul lui Ender" recomand "Warchild" a lui Karin Lowachee. E o scriitoare canadiana care a debutat relativ recent, in 2002, cu romanul asta. Warchild e o "space opera" care aduce in discutie teme serioase precum pacea si abuzurile impotriva copiilor. Dar, mai mult decat atat, e o carte buna. Eu am citit-o intr-o singura "sedinta"  Grin. Din pacate (sau nu, pentru cei care prefera sa citeasca in original) inca n-a aparut si la noi.

Nu ma stiam amatoare de sefeuri dar vad ca numa d`astea si fenteziuri am pe lista de preferate LOL

manu01
Newbie
*

« Reply #52 on: May 31, 2009, 08:31:41 PM »

Ai dreptate Asahel "Abatia" aduce cu "Pandora - Incidentul Isus" de Frank Herbert, dar e placut sa citesti un SF bun scris de un roman - ultimele doua le am au autograf (ma laud si eu).
Cat despre Ender - citit 6 volume daca nu ma insel. Primele le-am gasit pe net.
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #53 on: June 01, 2009, 08:24:03 AM »

Ai dreptate Asahel "Abatia" aduce cu "Pandora - Incidentul Isus" de Frank Herbert

Inseamna ca seamana cu inca ceva, deoarece "Pandora - Incidentul Isus" n-am citit Punga

Si eu tot de pe net am luat Enderu`...de fapt majoritatea cartilor asa mi le procur in ultima vreme (a se citi cativa ani). In parte din cauza pretului, dar si a faptului ca titlurile care ma intereseaza inca n-au aparut pe la noi. Mi le incarc pe telefon si cititul devine foarte confortabil Smiley

Am incercat o data sa fac "the right thing" si sa cumpar (adica sa dau bani, oh_teh_horror!!! ) o carte in format electronic. Si m-am trezit obligata sa o citesc pe computer - fisierul era protejat si nu l-am putut converti in nimic reconoscibil pentru telefonul meu. Nici sa-l printez nu ma lasa. Dupa experienta asta am zis ca raman la viata de pirat si cumpar doar carti adevarate, din hartie. Ca oricum nu se compara experienta cititului unei carti adevarate cu alternativele - zgaitul la un monitor sau ecran de telefon sau alta minune (de ex. e-book reader; despre asta nu stiu din experienta personala, desi as vrea) LOL

manu01
Newbie
*

« Reply #54 on: June 01, 2009, 07:31:32 PM »

Cu zgaitul la monitor ai dreptate, dar fac un efort si le listez. Cat despre cititul pe telefon n-am incercat.
Ce parere aveti despre Dostoievski
Thara
Global Moderator

« Reply #55 on: June 11, 2009, 08:19:18 PM »

cautand prin biblioteca ceva de citit am dat peste un roman care mie mi-a placut foarte mult,si anume Torente de Anne Marie Desmalest.are 3 volume,e o poveste care m-a impresionat,am gasit foarte interesanta povestea lui Jan si Sigrid.cred ca are tot ce imi place mie,dragoste,razbunare,aventura.
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #56 on: June 11, 2009, 08:37:16 PM »

Citesc 1984 de Geroge Orwell.Deocamdata mi se pare extrem de interesanta...recomand tuturor.

Don`t worry..be happy
dsh
Hero Member

« Reply #57 on: June 12, 2009, 09:51:08 PM »

cautand prin biblioteca ceva de citit am dat peste un roman care mie mi-a placut foarte mult,si anume Torente de Anne Marie Desmalest.are 3 volume,e o poveste care m-a impresionat,am gasit foarte interesanta povestea lui Jan si Sigrid.cred ca are tot ce imi place mie,dragoste,razbunare,aventura.

prin clasa a 9-a mi-a placut si mie; acum o gasesc scenariu de telenovela... pardon.. soap opera  LOL si parca era desmarest

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Thara
Global Moderator

« Reply #58 on: June 12, 2009, 10:57:08 PM »

prin clasa a 9-a mi-a placut si mie; acum o gasesc scenariu de telenovela... pardon.. soap opera  LOL si parca era desmarest
pe coperta scrie desmalest!se poate sa fie greseala de tipar...
pe mine ma atrag povestile de genul... 
de cand ma stiu mi-au placut. Smiley
ady1986
Newbie
*

« Reply #59 on: June 15, 2009, 08:37:33 PM »

Ma bucur ca sunt si persoane care citesc carti si au un Cg, dabia astept sa imi iau si eu unul sa pot intra in club Smiley. Dap. Frank Herbert si seria Dune sunt deja in istorie, de curand am cumparat si Jihadul Butlerian, nu l-am terminat, dar primele 200 pg mi-au deschis interesul. Din Seria Ender"s Game nu am citit decat Jocul lui Ender, mi-sa parut bunicel, oricum in top pentru mine ramane Dune, toate volumele si Cronicile Vampirilor de Anne Rice, probabil cele mai bune carti pe care le-am citit. La autori romani... Marin Preda si Eliade vor ramene mereu in topul preferintelor mele. Ps nu il uitati pe Jules Verne, imi vine greu sa cred ca exista user pe forum care sa nu fi citit macar o carte scrisa de el.
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Print  

Jump to: