|
mit Spiellust
|
 |
« on: March 04, 2009, 02:18:51 PM » |
|
Foarte multi oameni folosesc acest termen "valoare genetica". Ma gandeam ca ar trebui sa spuna fiecare ceea ce intelege prin "valoarea genetica" a unui individ. De multe ori il gasesc asociat cu indivizi din populatia de  de foarte proasta calitate, dar cu un pedigree in care se regasesc diversi caini importanti. Ce este , ce inseamna si mai ales cand putem aprecia daca un animal are sau nu "valoare genetica"? ...ma gandesc ca ar putea fi o discutie interesanta...
|
|
|
|
|
|
FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: March 04, 2009, 02:31:26 PM » |
|
Foarte muti oameni folosesc acest termen "valoare genetica".
...ma gandesc ca ar putea fi o discutie interesanta...
Si eu cred ca si tine.  P.S. Toti caini au valoare genetica, ca altfel nu ar exista. Parerea mea.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #2 on: March 04, 2009, 02:35:35 PM » |
|
+i
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
mit Spiellust
|
 |
« Reply #3 on: March 04, 2009, 02:37:30 PM » |
|
Si eu cred ca si tine.  P.S. Toti caini au valoare genetica, ca altfel nu ar exista. Parerea mea. Ai surprins esenta!!! Felicitari!!! 
|
|
|
|
|
|
FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: March 04, 2009, 02:43:36 PM » |
|
Da numa noi activam pe forumul asta?
Nu da Razvan o bere pentru activitatea asta sustinuta?
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #5 on: March 04, 2009, 03:29:14 PM » |
|
Da numa noi activam pe forumul asta? Nu da Razvan o bere pentru activitatea asta sustinuta?
... dap... pina va calmati si voi ... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #6 on: March 04, 2009, 06:11:18 PM » |
|
La ora 13:43:36, cand voi activati pe forum, altii activeaza in campul muncii! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #7 on: March 04, 2009, 06:20:59 PM » |
|
La ora 13:43:36, cand voi activati pe forum, altii activeaza in campul muncii!  Tu crezi ca noi nu mncim acum ? Atata doar ca noi suntem mai eficienti. Eu am audit de la KPMG, frecus cu sefii din Budapesta si activitate pe forum. Tu ce ai facut azi, cate gaini ai castrat ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #8 on: March 04, 2009, 06:33:15 PM » |
|
Dupa parerea mea valoarea genetica este data de valoarea genetica (genomul) a produsilor (fara a se pierde nici un moment din vedere ca ambii genitori au aceeasi importanta -adica cumva impartita la doi si inmultita cu un coeficient care este imposibil de calculat  ). Tinand cont ca din genom, doar genotipul poate fi intuit, fenotipul este rezultatul dintre genotip si mediu (stapan, hrana, socializare, dresaj), iar cea mai mare din genom este ascunsa, dar se poate manifesta la urmasi, singura modalitate de a ne forma cat de cat o parerea este pedigree-ul, si liniile de sange conexe. Chiar si asa imaginea este destul de vaga si neconcludenta, mai ales ca de fiecare data mai vine un genitor cu hatisul lui genetic, care interactioneaza imprevizibil cu al subiectului. O reteta nu exista si nici nu o sa fie descoperita prea curand. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #9 on: March 04, 2009, 06:36:03 PM » |
|
Tu crezi ca noi nu mncim acum ? Atata doar ca noi suntem mai eficienti.
Imi pare rau ca nu suntem mai eficienti dar nu poti practica med. vet. pe net! porcii se castreaza, cainii, pisicile.....vacile se mulg, gainile se jumulesc! O gluma nu foarte apreciata! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #10 on: March 04, 2009, 07:04:24 PM » |
|
Foarte multi oameni folosesc acest termen "valoare genetica". Ma gandeam ca ar trebui sa spuna fiecare ceea ce intelege prin "valoarea genetica" a unui individ. De multe ori il gasesc asociat cu indivizi din populatia de  de foarte proasta calitate, dar cu un pedigree in care se regasesc diversi caini importanti. Ce este , ce inseamna si mai ales cand putem aprecia daca un animal are sau nu "valoare genetica"?
...ma gandesc ca ar putea fi o discutie interesanta... DPDV-ul meu, vorbind de animale domestice, valoare genetica = "incarcatura genetica" a unui individ (nu conteaza rasa) apreciat ca fiind foarte aproape de maximul exigentelor standardului rasei sale, care permite produsilor sai sa se apropie foarte mult, la randul lor, cat mai aproape de standardul rasei .... mi se pare imposibil de vorbit despre un exemplar, ca avand deosebita valoare genetica (in sensul mai sus descris), fara a avea ca termen de apreciere un numar relevant de urmasi care sa se incadreze in conditiile descrise... ..revenind la CG, nu-s putine cazurile de caini cu pedigree mai mult sau mai putin "full" VA, dar care s-au plasat depaaarte de exigentele standardului, sau care, apreciati in Expo,arbitraje /koerung-uri ca fiind exceptionali, au dezamagit prin descendenti care nu prea au avut nici ei tangente cu exigentele de varf ale standardului...grosso modo, cam asta e rolul arbitrajului "grup de urmasi" pentru rasa CG...cu implicatii in acordarea titlului "Excelent ales" = VA ...ma rog, strict teoretic, si fara a tine cont de "politica" in arbitraje.... Parerea mea... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #11 on: March 04, 2009, 07:06:38 PM » |
|
Nu mai sti de gluma ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #12 on: March 04, 2009, 07:07:58 PM » |
|
Nu mai sti de gluma ?
Din cauza castrarii?!
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #13 on: March 04, 2009, 07:08:31 PM » |
|
Din cauza castrarii.
... gainilor..?  .. la cocosi totusi "se poarta" => claponi ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #14 on: March 04, 2009, 07:10:20 PM » |
|
E mai greu decat la caini cu castrarea gainilor. Fierbe apa, opareste-i fundul, jumuleste penele ...... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|