Forum ciobanesc german
October 02, 2017, 02:50:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Cainele pe timp de iarna  (Read 16422 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bondarel
Full Member

« on: January 29, 2012, 07:46:22 PM »

Este cazul sa introducem cainii in casa peste noapte, intr-un loc mai rece, pe hol e exemplu, daca afara sunt -18 grade si ei nu se duc sa doarma in custi? Sau trebuie sa intelegem ca aceasta este alegerea lor si sa-i lasam asa? Nici nu prea mananca in ultimul timp si mi-e teama sa nu raceasca.
daniel b
Jr. Member
**

« Reply #1 on: January 29, 2012, 09:39:50 PM »

Si al meu doarme pe covoras in fata usii...insa ieri noapte m-am trezit si mergand dupa ceva in bucatarie m-am gandit sa ma uit pe geam sa vad ce face Leo si nu l-am vazut la locul lui obijnuit...am deschis usa stiind ca daca o aude vine la mine si l-am vazut venind dinspre cusca....deci noaptea daca e prea frig vad ca se baga singur in cusca.

huby
Sr. Member

« Reply #2 on: January 29, 2012, 10:06:11 PM »

eu am trecut cainii la o cura cu vitamine, pentru cresterea imunitatii, pentru ca vad ca scot paturile din cotet....in casa nu au loc toti
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #3 on: February 03, 2012, 04:13:05 PM »

al meu se muta cand cum daca e tare frig mai intra in cusca,daca nu sta la locul lui preferat pe stergatoarea,sau ce a mai lasat din ea,pe stergatoarea din fata usii de la intrare.de acolo are o panorama buna,vede tot peste gard si peste tot,asa ca adora sa stea zi si noapte acolo.si al meu scoate dimineata la aerisit absolut tot ceeea ce ii pun in cusca,asa ca i-am pus fan in ultimul timp ca ala il scutura il rearanjeaza  tot timpul dar fiind maruntit nu il poate scoate,acum a facut o traheobronsita urata si ma cam simt vinovata ca nu i-am pus si haine groase in cusca,dar pentru ca dimineata le scoate afara in ploaie si zapada am renuntat la ele ca oricum erau ude.dar se pare ca fanul nu e suficient daca a racit.se si agita mult alearga si latra tot timpul.
brazil
Hero Member

ea este Brazil

« Reply #4 on: February 03, 2012, 06:12:14 PM »

Eu nu am avut inima sa-i las afara... cusca sta goala, parca e o sperietoare, iar ei stau pe terasa in curent si frig; asa ca au program de la 8 seara la 7 dimineata in casa, masculul intr-o camera neincalzita pe un izolir, iar femela... rasfatat cum e ea, are o canapea cu lenjeria ei proprie. Dupa ce mananca dimineata si isi fac nevoile mai stau putin in casa pana apare soarele. E foarte frig, ieri dimineata a coborat termometrul la noi la -27 de grade, iar ei nu mai sunt tineri. Daca se joaca si pazesc, asa cum fac in timpul zilei nu e o problema, dar cand stau inghemuiti in fata usii ... nu cred ca e prea placut. Dar asta depinde de fiecare, dar si vecinii nostrii in inchid macar in garaj unde nu coboara termometru sub 0 grade. Dar nu mai avem mult si o sa vina primavara  Smiley
cristimate
Sr. Member

« Reply #5 on: February 08, 2012, 11:33:47 PM »

si noi i-am bagat in casa... cand au fost frigurile alea (pana la -21 grade) stau cu noi.
apoi berry a avut placerea sa se dea la un colt de mobila (fara pagube ca a fost prinsa) si imediat au dormit 2 nopti afara.

dupa aceasta experienta dorm cu noi in camera si la prima miscare brusca ne sculam
a inteles mesajul si nu mai misca papucii Smiley

intr-o seara cand erau  -17 grade a adormit cu coada pe calorifer Smiley atat de frig ii era
AlinaBgd
Sr. Member

« Reply #6 on: December 10, 2012, 09:51:09 PM »

Este prima iarna pentru Daisy afara (mentionez ca are 1 an jumate). Ea fiind obisnuita pana acum 3,4 luni numai in casa ,deoarece nu-i facusem padoc si cusca. Daca o lasam nesupravegheata prin curte facea nazdravanii... Acum ca in sfarsit are padoc si cusca am lasat-o afara si ziua si noaptea. Intrebarea mea este... daca afara sunt de exemplu -20 grade nu ar fi mai bine sa fie bagata in casa macar seara? Dar dupa ce trece gerul tot afara va sta si tot frig va fi pana in primavara incolo. Nu ii va fi mai rau asa? Ba sa o bag in casa la cald,apoi sa o dau afara la frig...Nu stiu,spuneti-mi voi. Ca nu stiu ce sa fac,am cautat pe net si sunt nehotarata inca...
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #7 on: December 10, 2012, 10:02:00 PM »

in niciun caz sa nu o mutati de colo colo, ori in casa, ori afara, e prea mare diferenta de temperatura. afara daca ramane, sa aiba si ea paie in cusca, sa nu bata vantul in padoc, cat se poate bineinteles si grija cu mancarea, eu unu pe timp de iarna ii maresc putin cantitatea, ii mai bag niste carne, oua, sa aiba cu ce lupta impotriva frigului. oricum sunt niste caini f rezistenti, sunt sigur ca nu o sa aveti probleme.
Succes!
eros
Hero Member

Eross Del Valio

« Reply #8 on: December 10, 2012, 10:31:08 PM »

Sustin ce spune CristiBurlacu. Iarna trecuta a fost prima iarna pentru Eros cand a stat afara in padoc. Cu o cusca buna, cu paie/fan in ea totul fa fi bine. Au blana serioasa si rezista la temperaturi scazute. Cu mese "copioase" catelul va rezista frigului. Stiu cum e, si eu ma gandesc non stop la ai mei cand e frig, dar sunt "facuti" sa reziste. Mult succes!
AlinaBgd
Sr. Member

« Reply #9 on: December 10, 2012, 11:21:31 PM »

Merci . Ma gandeam eu ca i-as face rau daca o mut de colo,colo, de aceea am si intrebat,sa fiu sigura . Deocamdata in cusca i-am pus un pres si 2 paturi. Dar cred ca ii voi lua si eu paie...
Sper sa trecem cu bine peste iarna. Multa sanatate si rezistenta cateilor nostri ! Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: December 11, 2012, 01:23:35 AM »

Unii pun in cusca lampa cu infrarosii protejata cu o plasa deasa de sarma. Am vazut undeva modelul. Daca il mai gasesc,  voi posta o poza. Dar era vorba de caini cu blana scurta.
P.S. Am gasit pozele.  Incerc sa le postez.

* Screenshot_2012-12-11-00-36-29(1).jpg (113.83 KB, 376x284 - viewed 706 times.)

* Screenshot_2012-12-11-00-36-09.jpg (103.14 KB, 510x268 - viewed 856 times.)
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #11 on: December 11, 2012, 10:39:07 AM »

incearca sa eviti paturi, presuri, tin umezeala f mult, paiele sunt excelente si miroase si catelul a fan Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: December 11, 2012, 11:05:55 AM »

Sunt de acord ca paiele sunt foarte bune dar exista doua inconveniente. Una ca intr-un oras nu ai de unde lua paie si al doilea ca ar scoate paiele din cotet si le-ar imprastia prin toata curtea.
eros
Hero Member

Eross Del Valio

« Reply #13 on: December 11, 2012, 04:34:54 PM »

Poti sa ii bati o blana la intrara in cusca, un fel de prag care sa impiedice scoaterea paielor. Oricum cu timpul nu le va mai scoate.
 Si de paie/fan poti face rost. De la tara sau prin cunostinte, la tara la cunostinte, rude, etc.
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #14 on: December 12, 2012, 04:35:35 PM »

Poti sa ii bati o blana la intrara in cusca, un fel de prag care sa impiedice scoaterea paielor. Oricum cu timpul nu le va mai scoate.
 Si de paie/fan poti face rost. De la tara sau prin cunostinte, la tara la cunostinte, rude, etc.
Asta cam asa e, daca chiar vrei, faci rost de paie si la oras Wink mai ales ca se anunta vreme rece. Succes tuturor!
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: