|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #30 on: December 18, 2012, 09:57:21 AM » |
|
Din ce am citit si am auzit si eu, nu prea e bine sa il expui la asa diferente de temparatura. sunt 17-18 grade in casa, dar afara sunt temp cu - cred. sunt rezistenti  n ai observat ca nici nu se uda blana, doar putin la suprafata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #31 on: December 18, 2012, 10:52:12 AM » |
|
Eram hotarata sa-l las afara ....dar a dat singur buzna in casa si nu m-a lasat inima sa-l scot afara..... De cand l-am luat , n-a petrecut nici o noapte in ger . Cand era pui a stat intr-o incapere incalzita , iarna trecuta si-a petrecut-o in hol si acum , cand au scazut temperaturile , s-a cerut singur in casa ....
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #32 on: December 18, 2012, 12:37:14 PM » |
|
Poate e el mai friguros. Al meu (unul din ei) parca e husky. Daca trece temperatura de 20 grade e cu limboiul scos de-un cot.Dar lupanca m-a uimit, sa nu-i mai cada ei un fir de par....!!! De unde ani de zile, oricat as fi periat-o, cand se scutura se facea nor. Cred ca am sa folosesc metoda si la birmaneza care m-a zapacit cu parul. O fac norvegiana de padure sau siberiana si o exilez in curte
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #33 on: December 18, 2012, 02:22:05 PM » |
|
Asta sa fie un motiv pentru care nu mai pierde par ? Aproape ca l-as lasa sa planga la usa ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS şi UZZY
|
 |
« Reply #34 on: December 18, 2012, 03:14:56 PM » |
|
 Lars nu a pierdut niciodată mult păr, nici în perioada de năpârlire. Poate și pentru faptul că e una din marile lui plăceri periatul (după kong, bineînțeles) și vine cu peria în gură ca să-l scarmăn. Ceva nu e în regulă cu el, voi tot vorbiți de două straturi de păr, eu una mă uit la blana lui și are un pufușor rar printre păr, ăla-i al doilea strat? Că dacă ăla e al doilea strat ... pe el nu-l încălzește cu nimic, l-am lăsat azi afară și a stat doar vreo oră, după a intrat în cușcă și nu l-am mai văzut, vrea să zică că-i e frig. Și nu e chiar așa frig afară, nu sunt mai puțin de -6-7 grade.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #35 on: December 18, 2012, 07:39:51 PM » |
|
Asta a mea are un cojoc.... Daca ii rasfir blana, nu se vede pielea. E atat de bine izolata termic incat atunci cand se culca pe zapada, nu se topeste zapada sub ea. Iesea afara cu o alta catelusa pe ninsoare ca le placea sa prinda fulgii cu limba. Ea venea in casa plina de zapada parca era catel de vata de zahar si cealalta era uda fleashca fiindca se topea zapada pe ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS şi UZZY
|
 |
« Reply #36 on: December 18, 2012, 09:30:34 PM » |
|
Asta a mea are un cojoc.... Daca ii rasfir blana, nu se vede pielea. E atat de bine izolata termic incat atunci cand se culca pe zapada, nu se topeste zapada sub ea. Iesea afara cu o alta catelusa pe ninsoare ca le placea sa prinda fulgii cu limba. Ea venea in casa plina de zapada parca era catel de vata de zahar si cealalta era uda fleashca fiindca se topea zapada pe ea.
Or fi mai multe feluri de  , unii mai blănoși și alții mai ”chelbosi”  ? Al meu, dacă-i răsfir blana îi văd pielea. Așa s-o fi explicând faptul că nu adoră frigul? Altfel nu ar sta în cușcă, cred.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #37 on: December 18, 2012, 09:57:09 PM » |
|
Al meu e blanos, anul acesta a vazut si el prima zapada si tare fericit a fost, sa tavalea ca un nebun  . I-am bagat tot felul de chestii in cotet dar nu vrea, le scoate afara si le face franjuri, pana la urma i-am bagat niste paie uscate si vad ca ii plac. De fiecare data cand a nins abundent sau a plouat el s-a refugiat la cusca lui. Ar trebui sa stam linistiti, nu stau ei sa dardaie in frig. Doar sunt  inteligenti 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #38 on: December 19, 2012, 02:13:47 AM » |
|
Or fi mai multe feluri de  , unii mai blănoși și alții mai ”chelbosi”  ? Al meu, dacă-i răsfir blana îi văd pielea. Așa s-o fi explicând faptul că nu adoră frigul? Altfel nu ar sta în cușcă, cred. La cate suplimente pentru blana si piele am bagat in fundul ei, mi se pare si normal sa aiba un cojoc atat de des si in plus mancare de cea mai buna calitate cu miel si mar ca avea o alergie la hrana cu pui si la orez. Nenorocirea era ca pe masura ce ii crestea, ii si cadea. Nici nu-mi vine sa cred cand o mangai si nu-mi ramane nici un fir de par pe palma. Sunt sub stare de shock dupa ce 12 ani m-a terminat cu aspiratul, dat cu peria pe haine, pe canapea si fotolii. Daca crezi ca nu are par destul, ii poti da niste suplimente pentru blana cum ar fi Vitaderm, K9 Derma Plus, ulei de somon si mai sunt dar eu astea i-am dat. Trebuie sa recunosc ca cel mai bun a fost K9.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
|
 |
« Reply #39 on: December 19, 2012, 02:59:14 AM » |
|
pe zi ce trece si citesc cate suplimente dati la copii vostri, ma apuca disperarea...ca mie vetul meu nu mi-a recomandat nimic...i-am dat doar mancare de calitate... 3 ani am gatit pentru el ca la cazarma! Intre timp pustiul meu s-a apucat el de gatit, copt paini...satul probabil sa mai astepte sa hranesc intai catelul...Este drept, ca multumesc lui dumnezeu WeiSS nu a dat nici un semn ca ar avea carente cel putin pana acum, blana este lucioasa, moale...cade dar creste la loc... Sa fie oare genetica care l-a sustinut? Ar trebui sa-i dau suplimente K9 sau alte vitamine doar asa, pentru linistea mea? Nu i-a face pofta de mancare? ca dupa ce l-am castrat, are tendinta de ingrasare si incerc sa-i tin greutatea sub control. Mai ales acum, pe timp de iarna cand nu mai face la fel de multa miscare. Referitor la greutate. I-am sistat pentru 2 saptamani bobitele si i-am gatit pilaf cu pui sau vita. A slabit si era vesnic hamesit. Am trecut inapoi pe bobitele holistice si a luat iar in greutate. Ii dau numai cat intra intr-o cana mare de ceai pe zi, jumatate dimineata si jumatate seara. Nu-i dau biscuitei sau alte prostii, asazise "treat-uri" intre mese. Poate doar o bucatica de cascaval, sau branza...sau carnita, lapte cateodata! Oare gresesc cu ceva?
|
|
|
|
|
|
I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS şi UZZY
|
 |
« Reply #40 on: December 19, 2012, 07:45:33 AM » |
|
La cate suplimente pentru blana si piele am bagat in fundul ei, mi se pare si normal sa aiba un cojoc atat de des si in plus mancare de cea mai buna calitate cu miel si mar ca avea o alergie la hrana cu pui si la orez. Nenorocirea era ca pe masura ce ii crestea, ii si cadea. Nici nu-mi vine sa cred cand o mangai si nu-mi ramane nici un fir de par pe palma. Sunt sub stare de shock dupa ce 12 ani m-a terminat cu aspiratul, dat cu peria pe haine, pe canapea si fotolii. Daca crezi ca nu are par destul, ii poti da niste suplimente pentru blana cum ar fi Vitaderm, K9 Derma Plus, ulei de somon si mai sunt dar eu astea i-am dat. Trebuie sa recunosc ca cel mai bun a fost K9.
Lars mănâncă doar Belcando, nici nu am făcut alte experiențe pe el că-i priește, nu face mătreață și blana îi lucește. Din cauza faptului că veterinarul nostru e aici nu i-am dat suplimente din România, am urmat prescripțiile acestuia, și nu mi-a dat K9 sau alte suplimente ”europene”, eu i-am făcut până acum trei cure de câte 100 pastile de ceva ce se cheamă pe rusește ”costocika”, cu calciu, fosfor, zinc, magneziu, și câte și mai câte la care nu le înțeleg denumirea plus vit A, D3, E, B1, B2, B3, B6, B12. Parcă nu aș vrea să-i dau în exces suplimente. În privința blănii și dresorul care s-a ocupat de el la școală a zis că nu are blana foarte deasă, dar atunci năpârlea și am crezut că se îndesește...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #41 on: December 19, 2012, 08:52:49 AM » |
|
Eu i-am facut in toamna o cura cu ulei de somon , alte vitamine nu i-am dat de teama sa nu-i creasca pofta de mancare , in schimb primeste Belcando Adult Activ si 2 galbenusuri pe saptamana .Blana e lucioasa si deasa dar daca imi amintesc bine , cand l-am luat , crescatorul mi-a zis sa iau cu parul mai scurt , ca astia se uda pana la piele . Nu stiu cat se vede din poze , dar blana lui nu e tocmai scurta , nici lunga , e undeva la mijloc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #42 on: December 19, 2012, 01:00:35 PM » |
|
Eu i-am dat suplimente ca asa mi-a zis vet-ul. M-am plans ca ii cade parul in exces si asta mi-a recomandat. Ei ii cadea parul dar ii si crestea la loc. Blana este lucioasa dar asa e ea: fabrica de par. Cred ca ii era cald in casa si de aceea naparlea continuu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
|
 |
« Reply #43 on: January 06, 2013, 11:04:26 AM » |
|
Eu ii tin afara de cand aveu 3 luni , adica de cand i-am adus acasa pe amandoi , era in august cand i-am cumparat, copii mei au prins si -27 afara si nu au avut nimic , Blaky nu tine nimic in cusca , am incercat cu patura ,presuri ,paie , acum mai nou am pus paiele intr-un sac de rafie si i-am facut un fel de saltea dar o tine cat o tine si dupa o scoate afara , a imprastiat prin padoc numai paie , si eu tot continui sa i le strang si sa ii bag inapoi salteaua relax in cusca, dar nu cu prea mult noroc , Laydy mai sta cu patura in cusca dar pana o apuca si pe ea nebuniile , am facut si la ea la fel cu salteaua de paie dar tot la fel cand a fost mai caldut zilele trecute a scos-o afara din cusca si a lasat-o in fata custii , am vorbit cu vet si a spus sa nu ma stresez cu suplimente de vitamine si alte minuni ca au tot ce le trebuie in mancare si ei au o imunitate foarte buna si rezista la geruri mari ,cuvintele lui au fost ( lupii in padure nu au confortul pe care noi il oferim cateilor nostri si nu au paturi sau paie sa se incalzeasca) nu au racit niciodata e adevarat ca au suficient spatiu unde sa alerge si sa se incalzeasca si ii mai urmaresc sa vad unde dorm si binenteles cand e prea frig afara ei sunt in cusca cu zgaibele in sus 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RaduCTR
Newbie
|
 |
« Reply #44 on: December 07, 2016, 10:23:59 PM » |
|
Buna ziua
Am un cățel de 8 luni și odată cu venirea iernii probabil nu sunt singurul care are aceasta întrebare. Am citit diferite opinii pe forum, ca nu are nevoie de încălzire, ca ar rezista și la -30 C dar sunt și păreri care contrazic acest lucru. Alimentația lui este Royal canin CG junior plus supliment k9 grow și motion.
Locuiesc in apropierea Bucureștiului la curte. Nu are padoc. Este liber intr-o curte de 450m2. Are cușca de lemn 1x1x0.8 m ridicată de la sol cu șindrila bituminoasă neizolata cu polistiren sau vata de sticla. Oricum nu prea intra el in cușca. Cușca e așezată oricum pe o terasa fără sa fie problema umezelii. El doarme ori pe terasa lângă cușca pe un "covor" de lemn 2x2 m sau in fata casei tot pe un covor de lemn unde e acoperit de ploaie.
Ce îmi recomandați? Sa îl las așa ca va rezista fără probleme? Ma gândeam sa cumpăr un bec infrarosu și sa îl pun deasupra locului unde doarme in exterior. Are loc sa se ferească de ploaie și zăpada și unde sa alerge.
Va mulțumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|