Forum ciobanesc german
June 29, 2017, 03:39:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: Metode de dresaj  (Read 107335 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ulck
Hero Member

« on: September 20, 2006, 12:52:02 PM »

Am deschis acest topic pentru a incerca sa adunam cat mai multe metode de dresaj in acelasi loc. Stiu ce greu este sa cauti ideea salvatoare pentru a rezolva o problema de dresaj. Deocamdata postez link-ul spre un filmulet care mi s-a parut interesant, desi nu stiu cati dintre noi isi pot permite asemenea echipament. Este vorba despre dresajul de scotocire, o problema pentru multi care isi pregatesc cainii pentru IPO. http://video.google.com/videoplay?docid=1304883378572511484&q=schutzhund
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: September 20, 2006, 01:35:41 PM »

nu stiu cati dintre noi isi pot permite asemenea echipament.

nu multi, asa ca trebuie sa ne largim cercul de prieteni, iubitori de cg, pe care sa-i postam in cort sa-i arunce ,,copilului" recompensa  Smiley

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
ulck
Hero Member

« Reply #2 on: September 20, 2006, 01:43:16 PM »

Cam asa ceva,bineinteles daca avem cort la dispozitie.
ulck
Hero Member

« Reply #3 on: September 22, 2006, 01:19:23 PM »

Dresajul pentru atac. Remarcati prezenta celor doua lese, dintre care una poate fi utilizata la nevoie de infractor pentru a forta cainele sa ramana in apropiere dupa incetarea atacului sau la semnalizare. http://video.google.com/videoplay?docid=8194307677781462157&q=ipo+training
ulck
Hero Member

« Reply #4 on: September 27, 2006, 11:56:53 AM »

Antrenament de sala fara lesa. E drept, cu malinois. http://video.google.com/videoplay?docid=8571252589896107858&q=dog+training
ulck
Hero Member

« Reply #5 on: September 27, 2006, 12:22:00 PM »

Un caine antrenat pentru situatii reale.http://video.google.com/videoplay?docid=-8676698791720533248&q=dog+training
ulck
Hero Member

« Reply #6 on: September 27, 2006, 12:53:11 PM »

O pagina interesanta in special in ceea ce priveste dresajul pentru urma. http://users.skynet.be/hexental/training.htm#art2
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #7 on: September 27, 2006, 10:53:51 PM »

O pagina interesanta in special in ceea ce priveste dresajul pentru urma. http://users.skynet.be/hexental/training.htm#art2

Interesant articol!
Sunt sigur ca ii poate ajuta pe cei ce vor sa isi dreseze singuri cainii.
parerea mea!
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #8 on: September 27, 2006, 10:56:52 PM »

Parerea mea este ca acest material se incadreaza perfect la rubrica "ASA NU!"
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #9 on: September 28, 2006, 09:06:32 AM »

Pentru dresaj sportiv, intradevar nu este nevoie sa fie vizualizat acest material.
Dar cainii care se folosesc in munca de Politie si Antitero cam asa actioneaza. Eu am vazut un filmulet cu o situatie reala din SUA.
Un malac tinea ostatica in masina o fetita si o ameninta cu un cutit. La un moment dat negocierile au intrat pe o cale care nu era de dorit, si atunci a intrat in actiune Malinoisul si a rezolvat problema. Nu cred ca ia fost prea bine infractorului la aceasta intalnire.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #10 on: September 28, 2006, 09:44:02 AM »

Am gasit si filmul .
http://www.220.ro/stuff/Caine_lup_in_actiune.htm

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
ulck
Hero Member

« Reply #11 on: September 28, 2006, 10:50:38 AM »

Interesant articol!
Sunt sigur ca ii poate ajuta pe cei ce vor sa isi dreseze singuri cainii.
parerea mea!
Citit cu atentie si aplicat intocmai intr-adevar da rezultate foarte bune. Multi nu tin cont de directia vantului spre exemplu. Rezultatul este ca de la inceput cainele se invata sa caute cu nasul pe sus daca are vantul din fata. Un amanunt care poate parea nesemnificativ dar este foarte important.
ulck
Hero Member

« Reply #12 on: September 28, 2006, 10:53:41 AM »

Fiind vorba despre metode de dresaj (nu neaparat sportiv) am considerat ca poate fi instructiv. De altfel, chiar dresajul sportiv, cand nu este facut corespunzator, poate conduce la rezultate chiar mai dramatice.
ulck
Hero Member

« Reply #13 on: September 28, 2006, 11:56:34 AM »

schema amenajarii terenului de antrenament pentru exercitiul de scotocire (cautarea infractorului).

* schutzhund-blinds-layout.GIF (20 KB, 576x534 - viewed 751 times.)
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #14 on: September 28, 2006, 06:46:49 PM »

Pentru dresaj sportiv, intradevar nu este nevoie sa fie vizualizat acest material.
Dar cainii care se folosesc in munca de Politie si Antitero cam asa actioneaza. Eu am vazut un filmulet cu o situatie reala din SUA.
Un malac tinea ostatica in masina o fetita si o ameninta cu un cutit. La un moment dat negocierile au intrat pe o cale care nu era de dorit, si atunci a intrat in actiune Malinoisul si a rezolvat problema. Nu cred ca ia fost prea bine infractorului la aceasta intalnire.

Fiind vorba despre metode de dresaj (nu neaparat sportiv) am considerat ca poate fi instructiv. De altfel, chiar dresajul sportiv, cand nu este facut corespunzator, poate conduce la rezultate chiar mai dramatice.

Cred ca noi vedem aceleasi lucruri dar le interpretam diferit (cel putin in acest caz)!

Voi ati vazut un caine care a "intrat in actiune" si a "rezolvat problema". Huh

Eu am vazut un caine care "s-a infipt ca rama in piatra" in infractorul respectiv. Cainele era mult prea usor ca sa-i puna probleme reale infractorului.
Pe urma am mai vazut ca infractorul (neimpresionat si neimobilizat de catre caine) dadea cu cainele de colo colo (in loc sa fluture cainele infractorul....il flutura infractorul pe caine) si daca nu sareau inca 6 (sase) politisti in sprijinul cainelui acesta ar fi fost "carne de tun".
Pe urma(extrem de grav!), am vazut ca le-a trebuit prea mult timp politistilor ca sa-l convinga pe caine sa dea drumul infractorului.

Oricum, eu consider astfel de dresaj total neadecvat, chiar extrem de periculos pt. incepatori.

Deh, puncte de vedere diferite! Wink
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Up
  Print  

Jump to: