Pentru dresaj sportiv, intradevar nu este nevoie sa fie vizualizat acest material.
Dar cainii care se folosesc in munca de Politie si Antitero cam asa actioneaza. Eu am vazut un filmulet cu o situatie reala din SUA.
Un malac tinea ostatica in masina o fetita si o ameninta cu un cutit. La un moment dat negocierile au intrat pe o cale care nu era de dorit, si atunci a intrat in actiune Malinoisul si a rezolvat problema. Nu cred ca ia fost prea bine infractorului la aceasta intalnire.
Fiind vorba despre metode de dresaj (nu neaparat sportiv) am considerat ca poate fi instructiv. De altfel, chiar dresajul sportiv, cand nu este facut corespunzator, poate conduce la rezultate chiar mai dramatice.
Cred ca noi vedem aceleasi lucruri dar le interpretam diferit (cel putin in acest caz)!
Voi ati vazut un caine care a "intrat in actiune" si a "rezolvat problema".

Eu am vazut un caine care "s-a infipt ca rama in piatra" in infractorul respectiv. Cainele era mult prea usor ca sa-i puna probleme reale infractorului.
Pe urma am mai vazut ca infractorul (neimpresionat si neimobilizat de catre caine) dadea cu cainele de colo colo (in loc sa fluture cainele infractorul....il flutura infractorul pe caine) si daca nu sareau inca 6 (sase) politisti in sprijinul cainelui acesta ar fi fost "carne de tun".
Pe urma(extrem de grav!), am vazut ca le-a trebuit prea mult timp politistilor ca sa-l convinga pe caine sa dea drumul infractorului.
Oricum, eu consider astfel de dresaj total neadecvat, chiar extrem de periculos pt. incepatori.
Deh, puncte de vedere diferite!