|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #16 on: September 29, 2006, 07:49:30 AM » |
|
Cred ca noi vedem aceleasi lucruri dar le interpretam diferit (cel putin in acest caz)! Voi ati vazut un caine care a "intrat in actiune" si a "rezolvat problema".  Eu am vazut un caine care "s-a infipt ca rama in piatra" in infractorul respectiv. Cainele era mult prea usor ca sa-i puna probleme reale infractorului. Pe urma am mai vazut ca infractorul (neimpresionat si neimobilizat de catre caine) dadea cu cainele de colo colo (in loc sa fluture cainele infractorul....il flutura infractorul pe caine) si daca nu sareau inca 6 (sase) politisti in sprijinul cainelui acesta ar fi fost "carne de tun". Pe urma(extrem de grav!), am vazut ca le-a trebuit prea mult timp politistilor ca sa-l convinga pe caine sa dea drumul infractorului. Oricum, eu consider astfel de dresaj total neadecvat, chiar extrem de periculos pt. incepatori. Deh, puncte de vedere diferite!  In asemenea cazuri nu se pune problema ca un infractor sa fie imobilizat de un caine ci doar de a face o interventie rapida care sa-l destabilizeze. Daca o data se va dori ca infractorul sa se aleaga cu rani mortale eu sunt ferm convins ca o sa gasim printre caini de politie Ciobanesti de Asia Centrala si Caucazieni care sa faca acest lucru. Cat despre faptul ca nu da drumul infractorului, mie mi se pare normal din moment ce infractorul nu se opreste. Acesti caini nu dau drumul decat atunci cand infractorul nu mai misca sau sunt " dezlipiti" de pe el de CC.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #17 on: September 29, 2006, 08:14:45 AM » |
|
Sunt perfect de acord ca nu este genul de dresaj care se preteaza omului obisnuit. Sa spunem ca este un dresaj special, pentru misiuni speciale. Sunt de aceeasi parere ca asa ceva este extrem de periculos pentru incepatori si nu numai.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #18 on: September 29, 2006, 09:15:30 PM » |
|
In asemenea cazuri nu se pune problema ca un infractor sa fie imobilizat de un caine ci doar de a face o interventie rapida care sa-l destabilizeze. Daca o data se va dori ca infractorul sa se aleaga cu rani mortale eu sunt ferm convins ca o sa gasim printre caini de politie Ciobanesti de Asia Centrala si Caucazieni care sa faca acest lucru. Cat despre faptul ca nu da drumul infractorului, mie mi se pare normal din moment ce infractorul nu se opreste. Acesti caini nu dau drumul decat atunci cand infractorul nu mai misca sau sunt " dezlipiti" de pe el de CC.
Da Bogdane, partial ai dreptate dar noi discutam despre metode de dresaj pt. membri CNCG (in special). Daca iti imaginezi un astfel de caine in mainile unui incepator (sau chiar a unui avansat), incepator care pleaca in concediu....sau intr-un weekend prelungit....si cainele este scos la plimbare de catre parinti sau de catre alt membru al familiei.....cam ce crezi tu ca se va intampla? P.S. Iti mai aduci aminte de tragicul eveniment de la Oradea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vlad
|
 |
« Reply #19 on: October 02, 2006, 11:23:05 PM » |
|
Poate sunt idiot, dar mie mi se pare ca acei caini sunt prost dresati su punct.Adica: mi se pare ca e vorba de caini mai mult selectati decat lucrati (adica odata ce ai selectat corect cainele dresajul nu va fi prea greu) lucru care ma duce cu gandul la costuri. Raman la parerea ca un caine poate fi adus la nivelul la care sa fie foarte rau si curajos cand situatia o cere, dar sa fie destul de echilibrat incat sa lase la comanda. Sunt insa in stare sa pricep ca e mai cost effective asa... Cainii aia pregatiti cu anii ar costa mult mai mult si avand in vedere ca un asemenea caine nu are o speranta de viata prea mare, este preferabil sa ai un caine mai ieftin si mai usor de inlocuit.
Cat despre discutia asupra rasei acelor caini, ma tem ca alegerea rasei nu se face intotdeauna atat de fidel principiilor eficientei pe cat se pretinde - daca dresajul si chinologia sunt intr-adevar asa cum imi par mie, cel putin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #20 on: October 03, 2006, 12:18:30 AM » |
|
Vlade esti extrem de cinic in seara asta. Parerea mea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vlad
|
 |
« Reply #21 on: October 08, 2006, 12:13:56 PM » |
|
Extrem de cinic? De ce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #22 on: October 13, 2006, 09:27:05 PM » |
|
S-a linistit topicul asta si e pacat ! Apropo de dresaj pt situatii reale : http://www.upsk9.org/gallery/albums/Bas-Jason/bas05.wmvP.S. Tot malini
|
|
|
|
« Last Edit: October 13, 2006, 09:32:42 PM by sersoft »
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #23 on: October 16, 2006, 08:02:23 AM » |
|
Asta e dresaj pentru mondioring. Daca era pentru situatii reale nu cred ca ajungea sa participe la concursuri de dresaj si am fi vazut ceva arme in timpul dresajului. Cat despre faptul ca e vb de un malin eu cred ca si un CG poate face asa ceva, poate doar viteza de executie nu o sa fie la fel desi daca e bine antrenat se poate si viteza. Locul doi la FCI IPO ( Yorik di Dranel - CG) a lucrat la fel ca un malinois conform celor spuse de participantii din Romania. Dar acest caine nu avea mai mult de 63 cm in talie.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #24 on: October 16, 2006, 08:42:47 AM » |
|
Oricum dresajul pentru mondioring se apropie mai mmult de dresajul pentru situatii reale decat cel de IPO. Nu e acelasi lucru, e adevarat. Un aspect de remarcat. Se incepe lucrul pe diferite componenete de dresaj foarte devreme. Am vazut malinois care de la 3 luni, in ceata erau incurajati sa atace infractorul. Ceea ce nu prea se intampla la cg, din pacate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #25 on: October 16, 2006, 09:22:50 AM » |
|
Am vazut malinois care de la 3 luni, in ceata erau incurajati sa atace infractorul. Ceea ce nu prea se intampla la cg, din pacate.
 De ce din pacate?? 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #26 on: October 16, 2006, 09:38:18 AM » |
|
 De ce din pacate??  Din pacate nu se lucreaza la fel de intens si cu CG. Si vina e in mare parte a noastra. In plus fata de pasionatii din occident, noi mai avem o mare problema : nu poti face performanta cu pantalonii "rupti in fund". Nu se castiga suficient din activitatea asta pentru a-ti permite sa lucrezi numai cu caini foarte buni. Dupa ce investesti ceva intr-un caine care nu confirma, in mod normal ar fi sa-l vinzi la un om care vre un caine de paza, chiar daca iesi in pierdere, dar la noi recuperarea investitiei e esentiala. Si cu mici exceptii asa se intampla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #27 on: October 16, 2006, 09:40:35 AM » |
|
"De ce, din pacate ?" Sper ca este o intrebare retorica. Ne plangem (sau dresorii se plang) ca cg nu este atat de temperamental ca si malinois. Dar in cele mai multe cazuri se rateaza (din punct de vedere al dresajului) perioada "copilariei", cand totul se deprinde mai usor, prin joaca. O multime de situatii timorante pot fi depasite ma usor la varste fragede, dar mai tarziu pe la 6-9 luni sunt mult mai greu de inlaturat astfel de obstacole.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #28 on: October 16, 2006, 09:42:51 AM » |
|
Din pacate nu se lucreaza la fel de intens si cu CG. Si vina e in mare parte a noastra. In plus fata de pasionatii din occident, noi mai avem o mare problema : nu poti face performanta cu pantalonii "rupti in fund". Nu se castiga suficient din activitatea asta pentru a-ti permite sa lucrezi numai cu caini foarte buni. Dupa ce investesti ceva intr-un caine care nu confirma, in mod normal ar fi sa-l vinzi la un om care vre un caine de paza, chiar daca iesi in pierdere, dar la noi recuperarea investitiei e esentiala. Si cu mici exceptii asa se intampla.
Ai tu dreptate, insa eu vorbesc de altceva. De ce sa invatam ciobanescul german de la 3 luni sa atace infractorul? Imediat se gasesc destepti care vor face asa, iar consecintele sunt evidente! Iar daca vrem sport, atunci nu ne opreste nimeni sa antrenam cainele de mic!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #29 on: October 16, 2006, 09:47:11 AM » |
|
Ne plangem (sau dresorii se plang) ca cg nu este atat de temperamental ca si malinois. Nu inteleg ce cauti atunci pe forumul de ciobanesc german. Malinois si c.g nu o sa fie niciodata la fel, sunt doua rase diferite. Ciobanescul de show difera de cel de "lucru", fiind folositi in domenii diferite, iar cel de lucru difera la randul sau de malinois, desi sunt cam in aceeasi bransa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|