Astazi am vazut pe FB intr-un grup dedicat CG cum cineva(nu dau nume) povatuia viitorii cumparatori sa ceara copii dupa pedigree-le parintilor. In conversatie a intrat un membru al forumului care a spus ca nu da copii dupa pedigree nimanui in afara de asociatia chinologica romana.
Deoarece ,cel care a creat grupul se crede atotstiutor a intrat imediat in contradictie. Eu am mentionat 2 motive pentru care viitorilor proprietari nu trebuie sa le fie date copii dupa pedigree:
1. Avand copii dupa pedigree, te poti trezi ca femela a mai "fatat" inca o data la altcineva.
2. Si pe forum am vazut cazuri in care oameni de buna credinta credeau ca au CG cu pedigree prin simplul fapt ca au primit copii dupa pedigree.
Eu si nu doar eu, ci si alti crescatori suntem de parere ca viitorilor proprietari este suficienta declaratia de monta si fatare cu viza asociatiei chinologice de care apartine crescatorul.(asta indica faptul ca actele parintilor sunt in regula si ca urmeaza emiterea pedigree-lor puilor.
DAR, REPLICILE MI-AU FOST STERSE. Pe deasupra, am fost contactat de cel care a creat grupul.... Si imi zice mie ca scriu prostii....
Hai sa va citez ceva frumos:
"Daca tot o sa scriem prostii, o sa compromitem si grupul asta, daca nu cumva asta iti este scoopul.Grupul imi apartine, si este casa mea, daca ai caini de vanzare sau caini cu rezultate notabile in expozitii ok, poti posta, daca nu, te rog sa nu mai intervi in discutiile pe care le am cu alte persoane.Asta este a doua oara cand faci lucrul asta.Ai ceva ce nu iti convine, poti parasi grupul, nu te tine nimeni cu forta."
This is it for the moment...