Forum ciobanesc german
July 20, 2016, 08:07:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Primul pui de ciobanesc german  (Read 3761 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ColdAndRainy
Newbie
*

« on: January 23, 2015, 01:43:37 PM »

Buna ziua! As dori sa achizitionez un pui de ciobanesc german si, dupa ce am citit multe despre ei, m-am hotarat la unul din linie de lucru. Acestia par sa fie mai sanatosi, iar coloana lor are o forma mai naturala. Dupa ce am vazut mai multe canise si am citit topicul http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8907.45.html  am hotarat sa caut la canise precum Schwarz. Nu am sunat inca nicaieri deoarece vreau sa aud si parerile voastre. Stiu ca exista si pedigree-uri false si ca prezenta acestui act nu atesta neaparat si sanatatea catelului pe toata durata vietii lui. De asemenea, pe langa niste canise respectabile, as dori sa va intreb daca stiti un dresor in Galati sau pe langa Galati. Majoritatea comenzilor le va invata puiul de la mine, insa comenzi precum "ataca" si "lasa" cred ca ar trebui sa le consolideze mai bine cu cineva specializat, mai ales ca eu nu am mai dresat caini pana acum si nici nu am mai avut caini.
emip
Full Member

« Reply #1 on: January 23, 2015, 02:42:53 PM »

Buna ziua,

in primul rand felicitari pentru alegerea liniei! Sper ca ti-ai facut calculele (materiale, emotionale, de timp) si esti foarte constient in ce te bagi. Un caine de lucru daca nu "lucreaza" (indifferent ce) e o mare belea.
Banuiesc ca stai la curte, pararea mea ca la bloc e foarte greu. Iti trebuie un buget de ceva sute de RON lunar (jucarii, mancare, deparazitari, etc). Trebuie sa fii o persoana activa, sa-l scoti la alergat, cu bicicleta, la plimbari lungi, la un club de dresaj. Daca nu ai mai dresat caini, mai bine sa-l dresezi sub supraveghere, ca poti sa-l strici.
Oricum, modul in care se comporta familia cu cainele in viata de zi cu zi e mai important ca dresajul.

Revenind la subiect, nu-I cunosc pe cei de la Schwarz dar imi par seriosi (cainii lor au examene de lucru date, displaziile facute, etc). Nu te gandi chiar acum la dresor, asteapta sa-l iei intai si... documenteaza-te bine si fii sincer cu tine. Cainele nu e o jucarie.
Nică
Full Member

I'm a GSD male named Nică

« Reply #2 on: January 23, 2015, 06:33:50 PM »

Buna ziua! As dori sa achizitionez un pui de ciobanesc german si, dupa ce am citit multe despre ei, m-am hotarat la unul din linie de lucru. Acestia par sa fie mai sanatosi, iar coloana lor are o forma mai naturala.
De acord. O decizie foarte bună...din punctul meu de vedere   
Buna ziua,

in primul rand felicitari pentru alegerea liniei! Sper ca ti-ai facut calculele (materiale, emotionale, de timp) si esti foarte constient in ce te bagi. Un caine de lucru daca nu "lucreaza" (indifferent ce) e o mare belea.
Banuiesc ca stai la curte, pararea mea ca la bloc e foarte greu. Iti trebuie un buget de ceva sute de RON lunar (jucarii, mancare, deparazitari, etc). Trebuie sa fii o persoana activa, sa-l scoti la alergat, cu bicicleta, la plimbari lungi, la un club de dresaj. Daca nu ai mai dresat caini, mai bine sa-l dresezi sub supraveghere, ca poti sa-l strici.
Oricum, modul in care se comporta familia cu cainele in viata de zi cu zi e mai important ca dresajul.

Revenind la subiect, nu-I cunosc pe cei de la Schwarz dar imi par seriosi (cainii lor au examene de lucru date, displaziile facute, etc). Nu te gandi chiar acum la dresor, asteapta sa-l iei intai si... documenteaza-te bine si fii sincer cu tine. Cainele nu e o jucarie.

De asemenea, sunt de acord cu postul colegului de forum "Emip" şi îţi doresc succes (+ înţelepciune) în alegerea puiuţului !!!  Smiley
ColdAndRainy
Newbie
*

« Reply #3 on: January 23, 2015, 06:52:50 PM »

Va multumesc pentru urarile pozitive! Sunt pregatit pentru un ciobanesc german si chiar doresc sa il invat cat mai multe si sa il si las sa le puna in aplicare. Realizez ce inseamna detinerea unui astfel de caine si da, il cumpar la curte.
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #4 on: January 23, 2015, 09:29:09 PM »

In primul rand felicitari pentru linia aleasa,
in alta ordine CG de lucru,nu este diferit cu mult de linia de show la drive,
eu il tin la bloc si nu am nici o problema cu el,desigur si al meu va merge la curte peste 2 luni,
este adevarat ca este mai agil si mai agresiv,depinde si de individ,
dar nu se apropie de malinos,
daca il socializezi si te impuii bine,nu vei avea probleme cu el.
Iar despre canise pentru linia de lucru,cele mai titrate sunt:Schwarz /Bismack/Darvaal,CatalinP din Bucuresti mai scoate pui frumosi din linia Bismack,
nu conteaza ordinea in care le-am trecut si ce anume iti doresti tu,
caine doar pentru paza sau sa iesi si cu el prin oras sau sa lucreze urma etc.
una dintre canise are caini mai masivi,este posibil sa nu gasesti culoarea sau sex_ul pe care il doresti,
alta canisa are caini mai inteligenti,prind mai bine dresajul sunt multe de spus,
despre cheltuieli,daca il cresti cu mancare super premiu undeva la 300+/- ron luna inclus tot,
cu premiu scazi 50 ron,cu mancare gatita aproximativ 200 ron pe luna,
cu hrana industriala,care nu iti recomand,iti va crea mai multe cheltuieli si probleme de sanatate a cainelui decat ce-a superpremiu.
Uite iti las un link cu un mascul cu care monteaza acum Schwarz: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8000.0.html
Daca te decizi la cei de la Bimack,ei sunt si dresori,
poti sa il duci sa ti-l lucreze ei,
la fel si canisa Darvaal,poti vb cu Bogdan si te ajuta.
Iti urez bafta.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
w.marius
Hero Member

« Reply #5 on: January 23, 2015, 10:07:57 PM »

Bravo pentru linia aleasa,eu am caini din ambele linii si munca si show,am aceeasi parere cu Nyke,dpinde cum il educi,canisele de linie de munca sunt cam cele enumerate Nyke ordine nu conteaza.Bafta
aurelian stana
LUCKY
Sr. Member

« Reply #6 on: January 23, 2015, 10:23:30 PM »

Asculta de acesti pasionati ca te invata de bine,au multa experiența in privinta
 c g (Nike,MariusW)
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #7 on: January 23, 2015, 10:46:52 PM »

Marius are 4 CG,
daca nu ma insel 2 show si 2 linie lucru,
stie omul care este diferenta,
iar despre costurile ce le-am expus mai sus,
am uitat sa specific ca acestea sunt minime,
cine vrea si isi permite poate cheltui si 500 ron pe luna cu catelul.
Multumim pentru aprecieri Aurelian,le meritam,ca ne-ai stresat destul cu telefonul si pe privat cu intrebari despre crestere,:))))))
acum si tu ai experienta ta cu CG,a crescut bine Lucky si cred ca esti de acord cu costurile de intretinere a unui CG.
CG de lucru nu este un caine, care sa creasca sau sa traiasca in custi cu izolati termice cu usa la cusca sau paturi electrice si bai saptamanale etc.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
w.marius
Hero Member

« Reply #8 on: January 23, 2015, 10:48:47 PM »

aurelian stana
LUCKY
Sr. Member

« Reply #9 on: January 23, 2015, 11:15:51 PM »

Asta cu dotările astea nu ar trebui sa fie la pechinezi  Grin Laughing...Huh
aurelian stana
LUCKY
Sr. Member

« Reply #10 on: January 23, 2015, 11:20:29 PM »

Fiecare este liber sa si l crească cum vrea...dar totuși este ciobanesc...talie mare...intretinere pe masura...daca vrei sa iasă ceva din el...un pic de pasiune,un pic de munca,un pic de investitie materiala si spirituala si totul va decurge bine...baftă!!!
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #11 on: January 23, 2015, 11:23:10 PM »

Fiecare este liber sa si l crească cum vrea...dar totuși este ciobanesc...talie mare...intretinere pe masura...daca vrei sa iasă ceva din el...un pic de pasiune,un pic de munca,un pic de investitie materiala si spirituala si totul va decurge bine...baftă!!!
Asta cu dotările astea nu ar trebui sa fie la pechinezi  Grin Laughing...Huh
Razi tu,
dar daca cauti pe forum,
sunt persoane care sau interesat de aceste dotari full options:)))))
cu cat il cresti mai aproape de mediul lui natural,
cu atat mai putin vei avea un caine cu probleme.

aurelian stana
LUCKY
Sr. Member

« Reply #12 on: January 23, 2015, 11:26:15 PM »

Despre pasiune maxima îl poti intreba pe domnul senator Taisando(yarra von vifor)este cel mai impatimit crescător de cg pe care l cunosc un iubitor de animale in special cg...
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #13 on: January 23, 2015, 11:31:41 PM »

Despre pasiune maxima îl poti intreba pe domnul senator Taisando(yarra von vifor)este cel mai impatimit crescător de cg pe care l cunosc un iubitor de animale in special cg...
Asa este,
este foarte impatimit,
dar el iubeste si femeile,asta nu inseamna ca se si pricepe Grin Grin Grin Laughing Laughing Laughing

aurelian stana
LUCKY
Sr. Member

« Reply #14 on: January 23, 2015, 11:34:08 PM »

Toti iubim femeile....cred...
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: