In primul rand imi cer scuze canisei Bismack si lui Vali,
considerand k eu am caine de la ei si ne-vrand sa sune a reclama,
nu am mentionato printe cele de care stiu k nu sunt probleme,
mentionez k cele de sus sunt canise de unde prieteni mei detin caini si desigur nu sunt doar acestea,
dar nu pot vb in necunostinta despre altele.
Am primit cateva mesaje cu canise cu probleme si altele fara probleme,
dar nu sunt eu in masura sa postez nemultumirile altora, daca ei nu au curajul sa le spuna,
poate este mult spus cuvantul"mare renume"mai mult m-am referit la reclama sau cat de cunoscuti sunt.
Eu mi-am tot cautat cainele de prin primavara lui 2013,sunand la mai multe canise s-au crescatori,vizualizand puii cu pedigree pe care ii aveau la vanzare a venit si intrebare:care este cel mai mic pret la care puteti sa imi vindeti un pui,
raspunsul la 90% din intrebari a fost un pret cu pedigree alt pret fara,
diferenta find de la 50euro pana la 200euro,
acum ma intreb unde mai este iubirea de crestere CG sau pastrarea puritati rasei,
de cand un pedigree costa incepand 50euro spre 200euro,
care este interesul de ceri 200 euro,decat sa nu il dai,sa nu poata monta cu catelul.
Crescatori si Canisele care se stiu k cer aceste preturi in plus pentru pedigree,
sa ne explice ei de ce il cer,cand pot cere de la inceput un singur pret pe catel fie 100/200/300/ sau 1000 euro.
cand este obligatoriul k toti puii sanatosi dintr-o monta sa fie declarati pentru pedigree ,
vreti sa faceti si voi un test,sunati la 20 anunturi de vanzare puii din monte cu pedigree si o sa fiti uimiti la cate vi-se ofera cele 2 variante,
k cumparator poate si la primul caine ne vom bucura k l-am cumparat mai ieftin si k nu vrem sa mergem cu el in concursuri,dar peste 2 ani vom avea monte cu ei,si atunci se duce naibi genetica si urlam in gura mare k sunt caini fara identitate sau mai rau pe strada.
Crescatori pot disciplina acest domeniu si emacipa propietari de animale prin exemplu lor,
stand de vorba cu propietari caniselor de mai sus,imi spun k nici o data nu le-au iesit din padoc caine fara pedigree,chiar daca in anumite situati au si pierdut financiar,
jos palaria pentru toti crescatori care au caracter si inima,
Cg puri si buni in frumusete sau munca pot fi si cei fara pedigree,dar sunt fara identitate si vor scoate pui la fel de buni dar fara acte,ar trebui o posibilitate sa poata fi inregistrati.
Vad pe site personae care nici dupa un an nu au mai primit pedigree sau caini cu displazie la care crescatori nu au mai raspuns la tel,sau nu au retras cainii de la monta,
ar trebui facut un pool tabel si trecut in dreptul la fie care crescator sau canisa problemele cu care se intalnesc noi propietari,desigur si unul in care sa le putem multumi celor care merita.
Mai jos este un link in care se specifica la ce sa fi atent si de unde sa il achizitionezi,
bine ca cu noile norme ANSVA sa mai facut putina curatenie.
Persoanele care se vor supara sau ma vor injura sunt exact cei care se simt cu musca pe caciula.
http://www.click.ro/news/social/vrei-un-caine-de-rasa-iata-la-ce-sa-fii-atentPedigree-ul nu este un act opţional, aşa cum sugerează mulţi comercianţi de câini, atunci când propun câini cu pedigree la un preţ mai mare decât cei fără pedigree. Odată înregistrat cuibul, Asociaţia Chinologică Română, prin Cartea de Origini Română, va elibera actele de origine pentru toţi puiuţii, iar viitorii stăpâni intră în posesia pedigree-ului fără a fi nevoiţi să achite vreo taxă. De cele mai multe ori, cei care spun că au pedigree „la comandă" vă vor înmâna nişte acte false, fără valoare.