Spune cum vrei sa montezi un câine care nu i-ai făcut nimic. Nu teste de displazie, nimic. Pedigree masculului este la mine și după discuția care am avut-o și amenințările care mi le-ai adus nu ai sal Primești. Omu vrea sa împerechere și el câinele ca sa il mai liniștească ca nu se mai înțelege cu el. Nu îl interesează nimic altceva. Vrea doar sal dea la monta in condițiile care nu are nimic făcut la el și nici nu ii va face pentru el a venit și a spus ca vrea un câine pentru curte. Acum sa trezit ca nu se mai înțelege cu el și trebuie dat la monta ca sa îl liniștească.
Nu intru cu tine in conflict, pentru ca nu are rost nu Cunoști nimic despre rasa asta. Mai ales după discuția care am avut-o dimineața ma bucur ca nu a ajuns pedigree la tine. Este și greșeala mea ca nu ti l-am dat dar acum nu mi pare rău după discuția care am avut-o și mi-ai spus ce vrei sa faci și cum vrei sa montezi cu el. Si probabil ca tine mai sunt o grămada pe aici.
Atâta timp cât vrei sa îți montezi câinele ne având habar despre cum se reproduce și cerintele minime pentru a reproduce, și vrei sa montezi pentru ca nu te înțelegi cu el sau ca spui tu ca simte și el nevoia chiar nu mai avem ce discuta pe tema ciobanescului german. Poți sa scri aici in fiecare zi. Nu ma deranjează. Eu nu fac afaceri cu câini. Este pasiune. Păcat de rasa asta când ajunge pe mâna unuia ca tine. Succes in continuare.
Am sperat ca ceea ce am citit sa fie o gluma nesarata. Deloc profesional ca si crescator sa va exprimati asa si sa sustineti ca va bucurati ca nu i-ati dat actul. Ce sa mai creada oamenii care citesc, daca nici in crescatori AChR nu mai pot avea incredere? Omul a platit, totusi, pentru un caine cu certificat de origine, asadar, legal si moral, i se cuvine actul. Intr-adevar, aici sunt de acord - nu este deloc in regula ca doreste sa-l dea la monta fara teste de displazie si restul tacamului, insa acest aspect trebuia gestionat tot de dvs. ca si crescator, inainte de a vinde cateii. Fiecare potential proprietar trebuie triat, vazut ce idei are, ce planuri si ulterior indrumat pe drumul corect. Intr-adevar, pacat ca ajunge rasa pe mana unora care nu sunt interesati cu adevarat de ea, dar oare nu este responsabilitatea crescatorului sa aiba grija pe mainile cui ajunge?
Umila mea parere este ca aceasta problema poate fi rezolvata cu putina intelegere din partea ambelor parti. Crescatorul trebuie sa ii dea certificatul de origine proprietarului fiindca acesta a platit pentru el, iar proprietarul trebuie sa fie mai deschis la minte si sa inteleaga ca problemele de comportament ale cainelui nu se rezolva prin monte, ci prin identificarea exacta a factorului si prin dresaj/educatie -> corectarea comportamentului nedorit. @marius529, trebuie lucrat cu cainele pentru a ajunge sa va intelegeti cu el si va va ajuta sa aveti o legatura mai stransa.
Sper sincer sa rezolvati problema asta.