|
BLARO
|
 |
« Reply #15 on: March 27, 2014, 05:52:37 PM » |
|
Nu spun ca nu ar fi crescatori buni in Romania. Singura problema pentru mine ar fi acum de incredere. La inceput m-am gandit ca am crescut catelul prost ca nu am stiut ce sa ii dau sau chestii de genul, dar a facut la amandoua picioarele si am scos din ecuatie problema asta. Iar banii investit in operatie ma fac sa ma gandesc ca as fi luat un pui din afara lejer. Iar un lucru bun si care ma bucura pe mine personal este ca am avut banii respectivi de operatii. Ce nu inteleg eu este de ce se fereste lumea sa scrie montele din care au cateii si sunt cu probleme. In felul acesta ii ajuti pe viitorii proprietari de un necaz sau mai este varianta in care proprietari nu se duc sa faca radiografia , iar cateii traiesc cu problema asta toata viata. Poate o sa constientizeze si proprietarii ca fac un bine viitorilor cumparatori postand montele cu probleme. Daca cineva are nevoie de informatii unde am operat catelul si alte detalii ma poate contacta pe PM pot oferi si nr. de telefon pentru detalii. Sa auzim de bine.
Buna ziua.Noi am cumparat o femela din Germania cu foarte multi bani(valoarea femelei=cu 7-8pui din Romania). La 6 luni pretestele erau rele,la 11 luni foarte rele.Deci si puii din Germania pot fii bolmavi,din parinti cu teste si daca ai ghinion nu te baga nimeni in seama.Acuma sa fim corecti pentru un pui cumparat cu 150e ce garantie poate sa dea un crescator care nu are cel putin teste de dizplazie la femelele din canisa.Testul de dizplazie pentru un caine este de 350e +drumul si alte cheltuieli,crescatorul care cheltuie bani multi vinde un pui mult mai scump si atunci trebuie sa aveti pretentii si dumneavoastra.Daca eu am cerut 500e pe un pui dintr-o monta din Germania ,au inchis telefonul si repede sau dus la un crescator care scoate pui pe banda la pretul de 150e.Daca un pui este cumparat de la VON DER BLARO si se dovedeste ca este dizplazic acel pui va fii schimbat cu altul(testele trebuie facute intr-o clinica cu experienta in acest domeniu)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #16 on: March 27, 2014, 09:36:08 PM » |
|
Bine punctat, Blaro!
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
|
|
ririnel
Full Member

KN25wa
|
 |
« Reply #18 on: April 09, 2014, 11:09:03 PM » |
|
Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super 
|
|
|
|
|
|
BVR
|
|
|
|
Von Broos
|
 |
« Reply #19 on: April 10, 2014, 08:04:40 AM » |
|
Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super  Pai poate asta "fura ochii" potentialilor clienti.Dar din ce am vazut,ei au pui la pretul la care se vinde un pui cu pedigree,250 de eur pentru un pui fara pedigree..........meditati oameni buni Nu mai incurajati astfel de inmultitori care vind pui pe banda rulanta.Un crescator serios nu are pui non-stop,face montele in functie de nevoile sale.Aici din pacate gasim pui din toate rasele si tot timpul sint disponibili!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rexcornish
Jr. Member

|
 |
« Reply #20 on: April 10, 2014, 09:21:02 AM » |
|
Acum cateva luni in urma, star matinal, facea reclama "canisei" Oradea care oferea ca premiu un pui de catel de "rasa", saptamanal , in cadrul unui concurs care se desfasura si pe FB (concursul a durat mai bine de 1 luna). Au intrat mai multi crescatori care au atras atentia celor care participau la acel concurs ca-si iau plasa, au si demonstrat asta prin faptul ca (atunci cand i s-a cerut sa posteze acte doveditoare: pedigree, carnetel de sanatate cu vaccinurile la zi) patronul "canisei" (care,pe numele adevarat, era sc. radavit srl) nu a avut ce sa posteze si, mai mult, au fost sterse toate comentariile. Aveti impresia ca pe cei care au participat la concurs i-a interesat? Ulterior, 2 dintre pui au ajuns la cabinete veterinare, evident, foarte bolnavi. Din pacate exista si canise adevarate,adica inregistrate FCI, care fac acelasi lucru. Iata un exemplu .
Si, ca sa fiu on topic, pui ciobanesc german luat de la canisa de Riba (de catre un amic) la 6 saptamani, fara carnetel de sanatate deci, implicit, fara deparazitare interna, fara vaccin , emaciat, parintii fara teste de displazie, bani ceruti ca avans. Asteptam pedigree-ul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #21 on: April 10, 2014, 10:17:16 AM » |
|
Asteptati! Mult si bine! 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
rexcornish
Jr. Member

|
 |
« Reply #22 on: April 10, 2014, 10:35:48 AM » |
|
Ei, nu ne taia speranta , inca  Au trecut abia 2 saptamani de cand a spus ca a depus actele. Sa inteleg ca esti patit cu de Riba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ely_Von_Broos
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: April 10, 2014, 10:50:15 AM » |
|
Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super  Cred ca pozele de pe site nu au nici o relevant!Cu siguranta acele poze sunt luate frumos de pe net!Daca era o firma serioasa cel putin posta poze cu fiecarea cuib dar pozele alea sunt de cand "lumea" pe site...Iar legat de ce spunea doamna in convorbire ca in loc de PEDIGREE primesti CONTRACT CU VALOARE JURIDICA care "atesta" rasa...e o mare inselatorie!!!Aici ar trebuii oamenii sa deschida ochii!Ajungi sa dai pe un pui fara pedigree si poate si bolnav, mai multi bani decat pe un caine cu pedigree
|
|
|
|
|
|
Canisa von Broos
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #24 on: April 10, 2014, 10:51:12 AM » |
|
Probabil ca o sa primiti niste acte, dar cu siguranta genetica din acte nu o sa corespunda cu genetica catelului. Nu sunt patit, dar stiu ce fel de "crescator" este.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #25 on: April 10, 2014, 10:52:52 AM » |
|
Si acum apare adevarata problema. Cainii fara pedigre urmeaza sa fie castrati! Sunt curios cum o sa realizeze "organele" din Romania acest lucru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rexcornish
Jr. Member

|
 |
« Reply #26 on: April 10, 2014, 11:00:00 AM » |
|
Probabil cum s-a intamplat si cu OUG 55/2002. Adica "izvoarele" de caini abandonati vor "functiona" la fel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ely_Von_Broos
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: April 10, 2014, 11:02:57 AM » |
|
Din pacate multe persoane care isi cumpara un caine de rasa primesc acel contract care cica atesta rasa, nestiind poate ca SINGURUL ACT CARE ATESTA RASA ESTE PEDIGREE`UL (Certificatul de origine) care este eliberat doar de Asociatia Chinologica Romana!!!
|
|
|
|
|
|
Canisa von Broos
|
|
|
rexcornish
Jr. Member

|
 |
« Reply #28 on: April 10, 2014, 11:11:20 AM » |
|
Bogdan, m-am gandit ca, din cele 40 de femele cu care s-a laudat de Riba, si la ce matrapazlacuri a facut pana acum, nu putem fi siguri ca ce va fi trecut in pedigree va fi si real.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
von Abgrund
Full Member

|
 |
« Reply #29 on: April 10, 2014, 03:26:24 PM » |
|
Aici mai e problema si de educatie a celor care doresc achizitionarea unui catel, daca toti si-ar face temele inainte sa actioneze, cu siguranta tendinta ar fi alta, dar se pare ca ... nu le place cartea...tocmai acum cand exista internet, iar accesul la informatie se face rapid. Sincer, prin '94, inainte sa aduc in Sibiu primul ciobanesc german cu pedigree, nu aveam acces la informatii, doar la asociatia chinologica am gasit sprijin si carti pe care le citeam noaptea, dupa ce terminam temele de liceu. Dar asta inseamna pasiune pentru unii si timp pierdut pentru marea majoritate. Ca sa se schimbe ceva in mentalul acestei tari, pe cuvantul meu daca nu as introduce in scoli, ore de Educatie Chinologica...dar nu...mai bine scumpim benzina ca sa facem autostrazi in 2020...asta e, lipseste educatia.
|
|
|
|
|
|
von Abgrund - German Shepherd Kennel - Sibiu - Hemannstadt
|
|
|
|