clanta13
Newbie
|
 |
« on: January 13, 2016, 12:37:21 AM » |
|
O cunostinta din Brasov mi-a recomandat hrana pt caini Moly High Energy, un produs spaniol, cu 32% proteina si destul de avantajos la pret. As incerca si eu, insa as mai vrea o parere, daca este cineva care a incercat, poate sa-si spuna parerea. Merci anticipat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: January 13, 2016, 01:45:32 AM » |
|
Intreaba cunostinta ce ingrediente are hrana respectiva. Daca e cu porumb/grau si proteina vegetala nu lua. Daca ai un caine adult 32%proteina e prea mult si il vor apuca mancarimile. Daca e pui, ar merge dar trebuie sa afli lista de ingrediente. Exista riscul sa-ti faca vreo alergie si nu mai scapa toata viata de dermatita. Am intrat pe site-ul http://www.moly.es si aveau doar biscuiti si snacksuri. Nici un fel de hrana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: January 13, 2016, 11:26:46 AM » |
|
Cam asa arata sacul de 20kg, pe fata scrie ca e din pui si orez, iar la compozitie scrie: derivate de origine animala (min. 10% pui), cereale (min. 8% orez), produse de origine vegetala, grasime de pui, extras de proteina vegetala, aroma naturala de pui, substante minerale, complex de vitamine. Constituenti analitici: Proteina bruta ........... 32 % Grasime bruta .......... 17 % Celuloza bruta ......... 2.5 % Cenusa bruta ........... 6.7 % Umiditate ................... 10 % Calciu ........................ 1.2 % Fosfor ........................ 0.9 % Sodiu ....................... 0.45 %
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #3 on: January 13, 2016, 11:29:38 AM » |
|
Eu as sta departe de asa ceva...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: January 13, 2016, 11:37:26 AM » |
|
Mai au si o varianta pentru juniori (Moly Puppy - cu 30% proteina) si una de intretinere (Moly Maintenance - cu 25% proteina). Canisele de ciobanesc german si nu numai (cele de caini activi in general) din zona Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu, folosesc cu succes produsul acesta. Eu sunt din Suceava si spre surprinderea mea am aflat ca sunt vreo 3 canise in judet care de mai bine de jumatate de an folosesc Moly, cu foarte bune rezultate. Sincer, ma gandesc sa testez produsul si daca e Ok, fac switch-ul imediat! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: January 13, 2016, 12:32:43 PM » |
|
Iar ca pret e comparabil cu ce alt producator?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: January 13, 2016, 12:38:29 PM » |
|
Iar ca pret e comparabil cu ce alt producator?
Moly Maintenance: 97 lei/20kg Moly Puppy: 111 lei/20kg Moly High Energy: 111 lei/20kg Daca dpdv calitate e acolo unde zice lumea, atunci pretul e foarte bun!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #7 on: January 13, 2016, 02:33:38 PM » |
|
Cum sa fie de calitate cand conține derivate de origine animală si proteina vegetală? Cât dai, atâta face dar s-ar putea ca mai târziu sa te coste veterinarul mult mai mult. Câinii de rasa sunt mult mai sensibili decât corciturile. Faci cum vrei dar trebuie sa conștientizezi ca ii scurtezi viața, risti sa se îmbolnăvească de ficat ori rinichi si cel mai probabil sa facă dermatita alergică. Am exemplul unei prietene care i-a dat câinelui de rasa o mâncare luată din Lidl si acum se chinuie cu hrana hipoalergenica care e mai scumpă decât hrana obișnuita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: January 13, 2016, 02:52:18 PM » |
|
Cum sa fie de calitate cand conține derivate de origine animală si proteina vegetală? Cât dai, atâta face dar s-ar putea ca mai târziu sa te coste veterinarul mult mai mult. Câinii de rasa sunt mult mai sensibili decât corciturile. Faci cum vrei dar trebuie sa conștientizezi ca ii scurtezi viața, risti sa se îmbolnăvească de ficat ori rinichi si cel mai probabil sa facă dermatita alergică. Am exemplul unei prietene care i-a dat câinelui de rasa o mâncare luată din Lidl si acum se chinuie cu hrana hipoalergenica care e mai scumpă decât hrana obișnuita.
Freddy25, ai perfecta dreptate, insa tot ceea ce spui tu, se aplica nu numai la animale. Si noi oamenii, putem sa ne imbolnavim de ficat, rinichi, stomac, etc. la ce contin acum alimentele din comert. O sa zici: "manaca BIO"! in primul rand nu-mi permit, iar apoi,tTu crezi ca alimentele asa zis "BIO" sunt OK dpdv calitate/continut? Ar trebui sa fim izolati sub niste cupole din sticla, unde sa nu patrunda niciun factor nociv din exterior, sa ne cultivam acolo toate legumele si sa ne crestem animalele, etc. Tu chiar crezi ca hrana hipoalergenica pt caini e 100% naturala si fara niciun risc? Intr-adevar exista acele "parnai" de hrana, de obicei prin marile supermarket-uri cu 2-3 lei/kg, ai perfecta dreptate! Insa eu voiam sa identific o varianta de mijloc, un raport pret/calitate decent. Ca sa fac o analogie in domeniul auto, n-as vrea sa-mi iau nici Dacie, Mercedes nu-mi permit, insa mi-ar placea sincer o Skoda Octavia! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: January 13, 2016, 05:57:30 PM » |
|
Oricum toata hrana de animale contine cereale de tot felul. Iar discutia aceasta este foarte lunga pentru ca exista creduli care inca se pacalesc cu etichetele "fara cereale" de la marile companii producatoare. Dpdv al costului productiei, cerealele se regasesc in toate produsele in proportie de cel putin 50%. Asa ca pacalelile asta tin doar pentru unii. Ca sa nu mai vb ca sunt produse care contin rodie, sfecla sau cine stie fructsau leguma care este consumata de specia canina din cele mai vechi timpuri...prostii!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: January 13, 2016, 07:10:32 PM » |
|
Daca abia acum aparea pe piata si nimeni nu auzea de produsul asta, poate ca aveam o retinere. Insa atatea canise folosesc acest produs de mai bine de jumatate de an... eu nu cred ca chiar toti se pot insela  Anyway, am vorbit cu una din canise si ma ajuta ei pt inceput: pentru cel mic un sac de Puppy, iar pentru cel mare unul de High Energy (daca vad ceva reactii, il schimb cu Maintenance). Daca treaba merge bine, am gasit si distribuitor pe Suceava, care are si magazin online!  O sa va tin la curent aici cu evolutia lucrurilor si reactia cateilor! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #11 on: January 13, 2016, 11:28:06 PM » |
|
Hrana asta pe care vrei tu sa o dai cainelui tau poate fi catalogata ca Trabant, nu ca Dacia. Omul e omnivor, are o paleta mult mai larga de unde isi poate alege mancarea. Soia e chiar de preferat in alimentatia omului comparativ cu carnea. La caini nu e asa. Pana si hrana Clan de la maxi-pet cu care hranesc maidanezii de la serviciu e mai buna decat Moly si ma costa 5lei/kg. Dar nu are proteine de soia iar cainilor le merge foarte bine de 2-3 ani de cand mananca asa ceva. Inainte de asta le cumparam Darling sau Pedigree de la supermarket si unii din ei facusera eczeme. Si acuma sa pun si o intrebare mai dura: daca nu-ti permiti, de ce ti-ai luat 2caini mari? Puteai sa-ti iei un pechinez de 5kile care mananca 50gr./zi nu 500gr/zi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clanta13
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: January 13, 2016, 11:52:08 PM » |
|
Hrana asta pe care vrei tu sa o dai cainelui tau poate fi catalogata ca Trabant, nu ca Dacia. Omul e omnivor, are o paleta mult mai larga de unde isi poate alege mancarea. Soia e chiar de preferat in alimentatia omului comparativ cu carnea. La caini nu e asa. Pana si hrana Clan de la maxi-pet cu care hranesc maidanezii de la serviciu e mai buna decat Moly si ma costa 5lei/kg. Dar nu are proteine de soia iar cainilor le merge foarte bine de 2-3 ani de cand mananca asa ceva. Inainte de asta le cumparam Darling sau Pedigree de la supermarket si unii din ei facusera eczeme.
Ce sa zic Freddy25, respect! Daca-ti permiti sa hranesti maidanezii de la serviciu cu hrana de 5lei/kg, inseamna ca te situezi la un nivel superior, cu muult, foarte mult peste medie. Daca o hrana de 5lei/kg e Trabant, atunci hrana de 1,9lei/kg de la Auchan, ce e? Nu vreau sa minimizez importanta spuselor tale, insa cred ca ai un nivel financiar foarte ridicat, care-ti genereaza confort si in mod automat aceste declaratii relaxate... Dupa cum spui tu, daca nu ai un venit de cel putin 1000 euro lunar, atunci nu are rost sa cresti un caine. Dar cred ca asta tine de alt subiect de discutie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #13 on: January 14, 2016, 12:48:56 AM » |
|
In opinia mea, nu ar trebui sa existe hrana de 1,9lei kg. Ala e la categoria bicicleta. Mai bine cumperi oase, spartura de orez si niste legume si hranesti cainii decat sa le dai rumegus. le mai pui 2-3 galbenusuri pe saptamana, poate lapte daca nu au intoleranta la lactoza. Stiind ca am mai multi caini, mi-a propus cineva sa-mi dea gratis oase de porc de la o carmangerie. Sunt multi care si-au trecut cainii pe raw food asta insemnand gaturi si spinari crude de pui. Ei zic ca e mai bine decat cu orice fel de boabe. Mie mi-ar fi teama sa nu faca infectii intestinale, mai ales vara sau toxoplasmoza. Ia in considerare si hrana Clan, dupa prima comanda primesti un voucher cu o reducere de 10%. Macar pentru puiut fa un efort. E important sa fie hranit bine in perioada de crestere iar Clan puppy e de calitate buna cu 18%carne de pui si 6%curcan iar pretul e 89lei/sacul de 15kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #14 on: January 14, 2016, 01:00:04 AM » |
|
In legatura cu cainii si banii pe care ti-i permiti pentru intretinerea lor raman la ideea ca un pechinez este ideal. Are cap, coada, patru labute si latra, deci e caine si mananca de 10 ori mai putin decat un C.G.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|