Forum ciobanesc german
July 19, 2016, 11:19:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Introducere pui in haita  (Read 935 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bradut
Newbie
*

« on: March 04, 2016, 01:53:29 AM »

Buna seara, fac apel la posesorii de mai multi caini, de acelasi sex, sa-mi dea cateva sfaturi. Vreau sa iau un pui de CG mascul si sa-l aduc acasa unde mai am doi caini, un akita american mascul si o catelusa mica maidaneza. Ma tot gandesc cum sa fac sa fie acceptat de ceilalti si sa nu ajunga sa se bata intre ei in conditiile in care akita american ca si rasa e un caine foarte dominant si puternic, iar maidaneza e destul de rea cu alti caini, pentru ca stie ca are bodyguardul cu ea. Nu vred ca akita ii va face ceva vazand ca este pui, dar maidaneza cred ca il va altoi putin, nu ceva grav, ca are doar 10 kg. problemele cu adevarat cred ca o sa apara cand creste cg-ul, intre akita si el, dat fiind faptul ca diferenta dintre ei va fi undeva la 1,5 ani, atata avand akita in momentul de fata. Mai toata lumea nu recomanda cresterea a doi masculi impreuna, dar aceeasi intrebare am pus-o si pe anumite forumuri de akita din afara, mai ales sua, unde vedeam crescatori (atentie, nu ma refer la cei din canise, ci familii) cu cate doi, trei catei masculi mari, fie mai multi akita, fie akita si husky, in general rase tafnoase, iar ei imi spuneau ca nu au probleme cu ei, ca si-au creat ierarhia si se respecta unii pe ceilalti, mai grav e cu alti caini.
Sunt in dubiu si nu stiu ce sa fac, sa iau cg-ul sau nu? Pun raul in fata si ma gandesc ca-l aduc acasa si ii las pe toti in aromonie, dar cand ma intorc il gasesc, Doamne fereste, mort, cat e mic, sau cand creste batuti morti amandoi...
Astept ceva sfaturi, de preferat de la oameni care au trecut prin introducerea unui pui nou in haita si nu de la proprietari de canise care cresc cainii in tarcuri ca la puscarie! Atentie eu nu vreau sa-mi cresc cainii in tarcuri sau despartiti, ai mei stau liberi in curte si asa intentionez sa fac si daca mai iau un caine.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: March 04, 2016, 02:09:06 AM »

Cat e mic nu vor fi probleme fiindca au in instinct sa nu omoare pui asa cum fac leii de exemplu. Cand va ajunge la adolescenta adica pe la 7 luni s-ar putea sa fie pedepsit pentru lipsa de respect.Eu aveam un mascul de un an, greutatea cam de 30kg(setter) cand am mai luat un catel, tot mascul(schnauzer mediu-20kg)) si se impaca relativ bine, desi schnauzerul e foarte agresiv si posesiv dar nu are tupeu in fata celui mare fiindca il stie ca e nenea. Mai apar conflicte dar setterul il pune rapid cu burta-n sus. O data l-a muscat de ureche fiindca a vrut sa se urce-n pat. Pericolul e cand aduci un catel dintr-o rasa mai mare langa unul de rasa mica. Cel de talie mica nu va dori sa renunte la sefie iar cel de talie mare, simtindu-se puternic, il va bate iar daca cel mic nu se preda (adica sa se puna cu burta-n sus) se pot rani foarte grav, chiar letal.
Bradut
Newbie
*

« Reply #2 on: March 05, 2016, 10:10:03 PM »

Mda, sa vedem, akita are acum 52 kg, va ajunge pe la 58, cg-ul tot pe acolo.
tevezbd
Full Member

« Reply #3 on: March 05, 2016, 11:30:58 PM »

Doriti sa spuneti ca un ciobanesc german la maturitate ajunge la 58 de kg?!? ("tot pe acolo")
Bradut
Newbie
*

« Reply #4 on: March 05, 2016, 11:33:42 PM »

Nu, dar este destul de mare. Nu am avut cg pana acum, dar din ce am citit are in jur de 40 kg la maturitate.
tevezbd
Full Member

« Reply #5 on: March 06, 2016, 12:00:01 AM »

18 kg "pe acolo", sunt destul de mult... totusi..
Bradut
Newbie
*

« Reply #6 on: March 06, 2016, 12:04:44 AM »

Cei din linie de lucru nu sunt mai mari? Oricum asteptam raspunsuri la ce am intrebat mai sus...
UBER
Jr. Member
**

« Reply #7 on: April 13, 2016, 12:52:31 PM »

CG-ul meu are peste 50 de kg , este extrem de dominant si riposteaza instant inclusiv la caini mai mari decat el! Nici Akita nu se va lasa dominat ! Probabil , pana cg va face 2 ani il va domina Akita dar ...dupa...e discutabil ! Maidaneza , daca cg e un pui mic...in scurt timp il va adopta si proteja ! Depinde foarte mult si ...cine e la tine seful haitei...tu sau Akita !
In locul tau daca as dori CG mi-as lua fata !
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: