Bradut
Newbie
|
 |
« on: March 04, 2016, 01:53:29 AM » |
|
Buna seara, fac apel la posesorii de mai multi caini, de acelasi sex, sa-mi dea cateva sfaturi. Vreau sa iau un pui de CG mascul si sa-l aduc acasa unde mai am doi caini, un akita american mascul si o catelusa mica maidaneza. Ma tot gandesc cum sa fac sa fie acceptat de ceilalti si sa nu ajunga sa se bata intre ei in conditiile in care akita american ca si rasa e un caine foarte dominant si puternic, iar maidaneza e destul de rea cu alti caini, pentru ca stie ca are bodyguardul cu ea. Nu vred ca akita ii va face ceva vazand ca este pui, dar maidaneza cred ca il va altoi putin, nu ceva grav, ca are doar 10 kg. problemele cu adevarat cred ca o sa apara cand creste cg-ul, intre akita si el, dat fiind faptul ca diferenta dintre ei va fi undeva la 1,5 ani, atata avand akita in momentul de fata. Mai toata lumea nu recomanda cresterea a doi masculi impreuna, dar aceeasi intrebare am pus-o si pe anumite forumuri de akita din afara, mai ales sua, unde vedeam crescatori (atentie, nu ma refer la cei din canise, ci familii) cu cate doi, trei catei masculi mari, fie mai multi akita, fie akita si husky, in general rase tafnoase, iar ei imi spuneau ca nu au probleme cu ei, ca si-au creat ierarhia si se respecta unii pe ceilalti, mai grav e cu alti caini. Sunt in dubiu si nu stiu ce sa fac, sa iau cg-ul sau nu? Pun raul in fata si ma gandesc ca-l aduc acasa si ii las pe toti in aromonie, dar cand ma intorc il gasesc, Doamne fereste, mort, cat e mic, sau cand creste batuti morti amandoi... Astept ceva sfaturi, de preferat de la oameni care au trecut prin introducerea unui pui nou in haita si nu de la proprietari de canise care cresc cainii in tarcuri ca la puscarie! Atentie eu nu vreau sa-mi cresc cainii in tarcuri sau despartiti, ai mei stau liberi in curte si asa intentionez sa fac si daca mai iau un caine.
|