Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 02:20:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: puiut la curte?  (Read 2693 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
justme
Newbie
*

« on: January 12, 2007, 05:24:02 PM »

Salutare tuturor iubitorilor animalelor!
M-am bucurat f tare sa vad ca exista un forum dedicat Ciobanestilor Germani, prin urmare cred ca acesta este cel mai potrivit loc pt a cere niste sfaturi si pt a ma consulta.
Pe scurt: in martie ne vom muta la curte. Avem deja 1 motanel si ne dorim f tare un CG, nu pt expozitii sau concursuri, ci pt companie si paza. Ne dorim un caine care sa ne insoteasca peste tot si care sa se bucure cu noi de pescuit, de urcari pe munte, de expeditii cu cortul...de tot Smiley
Intrebarile mele sunt urmatoarele: am vrea sa luam un puiut(femela) si nu stim cum sa procedam:
-putem duce puiul de 2 luni direct la curte? Are voie sa stea in curte in perioada vaccinului(evident, sa nu ia contact cu alti caini), sau trebuie tinut in casa neaparat pe toata aceasta perioada? Martie se preconizeaza a fi o perioada destul de friguroasa... Rezista un pui de abia intarcat, afara?
Imi cer scuze daca intrebarile mele sunt stupide sau repetitive, dar chiar nu avem experienta si nu vrem sa luam puiul inainte de a ne documenta cum se cuvine.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri si orice sfat este mai mult decat binevenit.

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: January 12, 2007, 05:25:43 PM »

Pentru binele cainelui, fa-i toate vaccinurile si dupa aia da-i drumu in curte.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #2 on: January 12, 2007, 05:32:10 PM »

Citeste forumul macar o saptamana, inainte de a-ti lua un Ciobanesc German....."only you".....e un sfat prietenesc !

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
GODRA ATTILA
Hero Member

« Reply #3 on: January 12, 2007, 10:15:52 PM »

de rezistat depinde si unde a fost tinut puiul respectiv pina la intarcare.(la ce temperatura).
GODRA ATTILA
Hero Member

« Reply #4 on: January 12, 2007, 11:13:27 PM »

daca puiul a fost intrun loc unde era 15-20 de grade si scoti la 0-minus 5 grade sigur nu rezista,dar se poate face treptat sa se obisnuieasca.
justme
Newbie
*

« Reply #5 on: January 13, 2007, 10:27:05 AM »

ok, deci varianta ideala ar fi sa-l tin in casa pe perioada vaccinari si apoi sa-l obisnuiesc treptat cu temperatura de afara.
Attila, cum pot face acest lucru? lasandu-l in curte cateva ore pe zi treptat?
As mai avea o intrebare. deocamdata in aparatamentul in care stau mai am si 2 pisicute(vacciante, deparazitate, de "apartament"). va fi vreo problema daca puiul va lua in perioada vaccinarii contact cu ele?
Multumesc frumos pentru sfaturi.

ps: Liviu, cu siguranta ca voi citi tot de pe forum, tocmai de aceea m-am si inscris. Vreau sa adun toate datele inainte de a-l achizitiona-de abia astept Smiley
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #6 on: January 13, 2007, 10:53:05 AM »

....E BINE.....mai castigam un membru in club.....asa am reinceput si eu acum 8 ani.....voiam un caine cu un temperament bun, sa-mi fie prieten......

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: January 13, 2007, 08:37:32 PM »

daca pisicile nu au avut contact cu exteriorul deloc in ultima vreme teoretic ai putea sa ii lasi impreuna...practic...doar daca esti tu convins ca nu au avut si nu vor avea contact cu virusul-adica exteriorul  Grin 
    Totusi ar fi bine ca primul vaccin sa fie facut.
    Si aveti grija, si stapanul poate fi purtator..pe haine, pantofi, maini asa ca urmeaza o perioada in care va veti spala pe maini de 1000 de ori pe zi si pantofii....la intrare.
In alta ordine de idei ar fi bine sa se intalneasca, cu pisicile cat mai repede crescand astfel sansele sa devina prieteni.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof