esvedra
Newbie
|
 |
« Reply #270 on: December 10, 2015, 11:49:47 AM » |
|
Buna ziua, tuturor! Este prima mea postare in acest forum. Am un CG de 7 luni,mascul, si a carui problema sunt scaunele..Inca de cand l-am luat, de la 6-7 saptamani si pana in prezent are episoade cand are scaune de consistenta moale, păstoasă, la fel cum ar arata nisipul amestecat cu putina apa..cateodata scaunul este si diareic, dupa ce il hranesc cu mancare gatita..Cand l-am luat ii daudeau boboabe de la Frieskies, apoi eu i-am dat boabe de la Kennels si de o luna i-am cumparat boabe de la Petkult, in speranta ca o sa isi regleze scaunele..acest tip de hrana neavand cereale in compozitie, dar inca exista acesta problema. Ca stare generala, este vioi, jucaus, are pofta de mancare, ar manca tot ce ar prinde..Cand s-a intamplat sa aiba scaune diareice, veterinarul mi-a zis sa ii dau Enteroguard, ceea ce am si facut. Ce parere aveti? M-am gandit ca aici as putea gasi sfaturi de la cei care s-au intalnit cu astfel de cazuti.. Ce as putea sa mai incerc? Va multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel
Newbie
|
 |
« Reply #271 on: December 11, 2015, 01:27:48 AM » |
|
Aceeasi problema am avut-o cu Argo, care a crescut cu Proplan puppy large athletic iar la sfatul veterinarului am schimbat mâncarea cu alta, cu un procent mai mic de proteina pe la 10 luni. Nu stiu daca proteina prea multa a fost de vina, insa noi am rezolvat problema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #272 on: December 11, 2015, 01:30:27 AM » |
|
Este deparazitat? Nu ar fi rau sa-i faci un coproparazitologic. Daca nu are viermi trebuie sa incerci mai multe tipuri de hrana pana o nimeresti pe cea potrivita. Alt motiv pentru scaune diareice ar fi cantitatea prea mare de mancare sau care e data prea des, inainte de a fi digerata ultima masa. La varsta lui sunt suficiente 2mese pe zi la interval de 12 ore. Poate sa aiba o infectie latenta si care se acutizeaza din diverse motive. Sau pur si simplu intoleranta la un component al hranei. Am avut o catelusa labradorin varsta de vreo 7-8 luni care avea scaune moi de la foarte multe tipuri de hrana, inclusiv Petkult(care are cereale, nu e grain free) . Am descoperit hrana Simpson de la zooplus si minune-nu a mai facut moale. Ar mai fi Eukanuba de la care nici unul din caini nu a avut scaune moi. Trebuie incerci mai multe ca sa nimeresti hrana pe care o suporta dar trebuie sa fii sigura ca nu are paraziti. Giardia, de exemplu, nu e distrusa prin deparazitarile obisnuite.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jedi
Newbie
|
 |
« Reply #273 on: January 28, 2016, 03:49:40 PM » |
|
am un ciobanesc german asalcian , de 4 zile are diaree si voma zilnic , are test de parvoviroza facut , iesit negativ , dar nu i trece diareea si voma, nu mananca nimic de 4 zile .... doar ce si i a din perfuzii la medic..... , nu inteleg ce a patit .......... mancare zilnica avea royal max junior ........ de la 10 kg a ajuns la 8,5....arata ca un cadavru ambulant, nu stiu ce sa i mai fac.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RIR
|
 |
« Reply #274 on: January 28, 2016, 04:51:13 PM » |
|
am un ciobanesc german asalcian , de 4 zile are diaree si voma zilnic , are test de parvoviroza facut , iesit negativ , dar nu i trece diareea si voma, nu mananca nimic de 4 zile .... doar ce si i a din perfuzii la medic..... , nu inteleg ce a patit .......... mancare zilnica avea royal max junior ........ de la 10 kg a ajuns la 8,5....arata ca un cadavru ambulant, nu stiu ce sa i mai fac....  o fi inghitit ceva sau poate ,doamne fereste,are cancer la stomac sau intestine.. o radiografie i-ati facut ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RIR
|
 |
« Reply #275 on: January 28, 2016, 05:43:14 PM » |
|
si in concluzie veterinarul ce diagnostic i-a stabilit ? sau numai va luat banii pe stereotipele analize "univerale" tocite la facultate intre restantele sesiunilor de toamna ? mie unul imi este groaza ca in cazul imbolnavirii grave a cainilor mei nu voi gasi un veterinar ,nu care sa-i vindece, ci nici macar sa le puna un dignostic corect... vii la vet bou si pleci vaca...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #276 on: January 28, 2016, 05:49:58 PM » |
|
am un ciobanesc german asalcian , de 4 zile are diaree si voma zilnic , are test de parvoviroza facut , iesit negativ , dar nu i trece diareea si voma, nu mananca nimic de 4 zile .... doar ce si i a din perfuzii la medic..... , nu inteleg ce a patit .......... mancare zilnica avea royal max junior ........ de la 10 kg a ajuns la 8,5....arata ca un cadavru ambulant, nu stiu ce sa i mai fac....  S-ar putea sa fie Coronavirus. Eventual nu ar strica sa-i faci si un examen coproparazitologic. Ai putea de asemenea sa refaci testul de Parvo, pentru mai multa siguranta. Este la zi cu vaccinurile/deparazitarile? Si sper ca nu l-ai scos afara fara sa aiba schema de vaccinare completa. Daca ai dubii, poti sa mai ceri o a doua parere de la alt veterinar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #277 on: January 29, 2016, 12:12:30 PM » |
|
Poate nu a nimerit antibioticul potrivit pentru microbii cu care este infectat. Ce antibiotic i-a dat? Eu am pățit așa cu fosta cățea. I-a făcut gentamicina vreo 5zile, era oarecum mai bine. După ce a intrerupt tratamentul, diareea a reapărut. Pana nu i s-a făcut antibiograma nu i-am dat de cap. După ce am aflat la ce tip de antibiotic e sensibil microbul respectiv si i s-a făcut tratamentul s-a vindecat complet si fără recidive.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|