|
freddy25
|
 |
« Reply #255 on: July 11, 2014, 08:52:03 PM » |
|
Poate ii dai mai mult decat poate digera. Micsoreaza-i putin portia zilnica si vezi cum reactioneaza. Sau poate nu suporta hrana desi Brit Care e o hrana foarte bine tolerata. Banuiesc ca este deparazitata deci sunt exclusi viermii lati sau rotunzi. Poate nu ar strica sa -i faci un coproparazitologic sa vezi daca nu cumva are giardia. Cate grame de hrana uscata ii dai pe zi? La varsta si greutatea pe care o are cred ca vreo 300 grame pe zi impartite in 3 mese e suficient.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #256 on: July 11, 2014, 08:55:23 PM » |
|
Poate ii dai mai mult decat poate digera. Micsoreaza-i putin portia zilnica si vezi cum reactioneaza. Sau poate nu suporta hrana desi Brit Care e o hrana foarte bine tolerata. Banuiesc ca este deparazitata deci sunt exclusi viermii lati sau rotunzi. Poate nu ar strica sa -i faci un coproparazitologic sa vezi daca nu cumva are giardia. Cate grame de hrana uscata ii dai pe zi? La varsta si greutatea pe care o are cred ca vreo 300 grame pe zi impartite in 3 mese e suficient.
Este deparazitata si are toate 3 vaccinurile facute. Scaun moale are inainte de Brit. Conform tabelului Brit i-am dat aprox 230g/zi impartit la 3 mese/zi la care am adaugat si un pumn de orez fiert la fiecare masa de ieri.
|
|
|
|
|
|
“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #257 on: July 11, 2014, 10:19:24 PM » |
|
Incearca o mancare cu mai putina grasime, ceva la 13% cum ar fi Bosch Junior Maxi.Fiecare caine reactioneaza altfel la un anumit tip de mancare. De exemplu cainii mei au tolerat foarte bine Petkult, inafara de unul-un junior de 10 luni care ca si al tau avea scaune moi. I-am schimbat mancarea si acum e ok. Alt caine care acum e adult, cand era junior facea diaree de la Acana Junior Large Breed. I-a mers foarte bine cu Artemis. De aceea e bine ca atunci cand schimbi hrana sa iei pentru inceput 2-3 kg si daca e bine tolerata, faci comanda pentru 1-2 saci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #258 on: July 11, 2014, 10:42:32 PM » |
|
Da, eu i-am luat 2x15 kg de Brit pt ca aici nu gasesc decat Pedigree, Cappy si Noname-urile din Billa sau Lidl iar hrana Super Premium nu-mi permit  ... Nu stiu, sincer nu stiu ce sa fac...  Aceasta problema se poate oare regla in timp? Dupa simptome poate sa fie ceva grav? Vanzatorul mi-a spus ca l-a tinut cu Dog Chow + Orez, deci tot cam la fel ca si Brit-ul meu ca si grasimi & proteine. +1% grasime pt Brit
|
|
|
|
|
|
“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #259 on: July 12, 2014, 12:42:17 AM » |
|
Dog-Chow-ul e o hrana mai proasta decat Brit Premium. Bosch nu e mult mai scump decat Brit Premium. La www.zoofast.ro costa 140lei sacul de 15kg. Dar ar fi bine sa cumperi o cantitate mai mica sa vezi cum o tolereaza. In mod sigur gasesti la magazinele Animax din incinta Carrefour. Giardia nu este vierme ci un organism microscopic (protozoar). Uite aici un articol despre asta www.adoptiicaini.ro/giardia-la-caini/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #260 on: July 12, 2014, 11:01:49 AM » |
|
Dog-Chow-ul e o hrana mai proasta decat Brit Premium. Bosch nu e mult mai scump decat Brit Premium. La www.zoofast.ro costa 140lei sacul de 15kg. Dar ar fi bine sa cumperi o cantitate mai mica sa vezi cum o tolereaza. In mod sigur gasesti la magazinele Animax din incinta Carrefour. Giardia nu este vierme ci un organism microscopic (protozoar). Uite aici un articol despre asta www.adoptiicaini.ro/giardia-la-caini/ Mda, singurul loc unde am gasit orice a fost zoofast. Pur si simplu nu gasesc iar bolovanul de veterinar o tot tine pe a lui sa-i dau Royal Canin pe care desigur il are de vanzare in magazinul lui pt ca restul mancarurior sunt proaste... Da, initial am vrut sa iau Bosch dar cineva de aici mi-a recomandat Brit si asa am ajuns la Brit. Eu sunt la primul CG si nu stiu inca prea multe despre problemele acestei rase iar pana acum o sursa f buna de informare a fost acest forum. De ieri i-am micsorat si portia de mancare (ii dau orez fiert+morcov amestecat cu aprox 10-15 boabe de Brit) si in aceasta dimineata a avut un scaun normal fara a fi combinat cu obisnuitul scaun moale sau doar moale. Tot de ieri am terminat si 5 zile de enteroguard. Care ar fi cantitatea zilnica ideala de orez pt un catel de aproape 3 luni si 3 saptamani? Sambata trecuta avea 12,5 kg, azi are 14,5 kg deci nu cred ca are giardia (din ce am citit un catel daca are giardia scade in greutate)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #261 on: July 12, 2014, 12:02:21 PM » |
|
Pentru un catel in crestere orezul, mamaliga si alte fainoase in exces nu sunt recomandate. In legatura cu Royalul, cred ca ar fi bine sa-i dai Royal Canin Gastro Intestinal pentru o perioada pana se regleaza cu tranzitul intestinal, cam 5-6 zile, apoi ii dai amestec de R.C. Intestinal cu mancarea obisnuita inca vreo saptamana marind treptat cantitatea de brit si scazand cantitatea de Gastro-intestinal. Daca nu gasesti RC gastrointestinal, poti lua dieta Hills. Orezul trebuie sa fie foarte bine fiert, aproape ca o pasta. Du-te la farmacie si cumpara Zymogen si da-i o pastila pe zi. E recomandarea care mi-a fost facuta de vet pentru catelusul meu acum 5 ani cand facea diaree de la aproape orice. O posibila cauza a diareei ar fi si faptul ca i-ai schimbat brusc mancarea. Trecerea de la o hrana la alta se face treptat in 7-10 zile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #262 on: July 12, 2014, 02:21:22 PM » |
|
Mersi mult pt sfaturi. tocmai am aflat ca doza de enteroguard recomandata de "expertul" asta de medic veterinar a fost prea mica  (((((( M-a pus sa-i dau 1,5-2 buc/zi cand doza recomandata este de 1buc/3kg pt 3 zile. Deci eu trebuia sa-i dau 4-5/zi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack
|
 |
« Reply #263 on: July 19, 2014, 07:18:41 PM » |
|
a Mersi mult pt sfaturi. tocmai am aflat ca doza de enteroguard recomandata de "expertul" asta de medic veterinar a fost prea mica  (((((( M-a pus sa-i dau 1,5-2 buc/zi cand doza recomandata este de 1buc/3kg pt 3 zile. Deci eu trebuia sa-i dau 4-5/zi  ai rezolvat problema?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #264 on: July 19, 2014, 07:27:29 PM » |
|
Da, partial. I-am dat marti 2x pastile de drontal plus si a eliminat dupa cateva ore prin scaun viermisori subtiri lungi de 5cm iar scaunul s-a mai intarit. Inca nu e normal dar face si normal si putin mai moale. Dar nu mai face pasta subtire de dinainte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack
|
 |
« Reply #265 on: July 28, 2014, 01:45:44 PM » |
|
Daca la scaun au iesit paraziti dupa drontal, la 7 zile trebuie sa repeti administrarea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunny22hd
Jr. Member

|
 |
« Reply #266 on: July 28, 2014, 01:50:50 PM » |
|
Am repetat ieri la 12 zile departare. Veterinarul mi-a spus ca trebuie repetatat dupa 12-14 zile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
belabelinda
Full Member

''Si Rosu Imparat dadu sfoara in tara, ca acel ...
|
 |
« Reply #267 on: August 08, 2014, 11:26:28 PM » |
|
Ai scapat de probleme?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alisaclara8
Jr. Member

|
 |
« Reply #268 on: August 21, 2014, 11:54:17 AM » |
|
Oh da, am scapat de mult de probleme, cine stie ce microb a prins, s-a cuminitit acum, nu mai are absolut nimic la stomac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
George A.
Newbie
|
 |
« Reply #269 on: September 29, 2015, 08:41:12 AM » |
|
http://www.veterinarul.ro/produseservicii/farmacologie/trimetosept-c.html Trimetosept c , are ca excipient lactoza, eu am aceiasi problema cu masculul meu de 6 luni. I-am schimbat hrana (eukanuba), posibil de la petphos sa aiba diaree, contine lactoza, i-am schimbat k9 cu petphos la freomandarea vet-ului din motiv ca labuta stanga ii cam tremura. Eu personal am o intoleranta avansata la lactoza (probabil in cativa ani voi avea alergie), ceia ce multi nu inteleg este faptul ca odata cu avansarea in varsta o usoara intoleranta poate creste (rapid sau latent) catre o alergie, deci ceia ce i-am dat acum 2-3 luni ii poate face rau in prezent. Sunt 2 mari intolerante care pot creea o serie intreaga de dezechilibrari in organism (cum este cazul meu repet), cea de lactoza (nu lactaza prezenta in prod fermentate) si cea de gluten (mai rara dar mai grava datorita prezentei de gluten in 85% din prod alimentare). Asa ca tineti cont si de vitaminele/suplimentele pe care le dati la cainii vostri. Eu incers sa-i reduc lactoza si sa vad cum se simte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|