Forum ciobanesc german
October 10, 2016, 09:06:12 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Go Down
  Print  
Author Topic: Incaierari intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim  (Read 44054 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #105 on: January 23, 2008, 03:25:15 AM »

acum 2 veri , eu si inca un prieten ne-am bagat sa despartim 2 pittbuli de un maidanez!A fost ingrozitor! am fost 6 persoane  4 incercam sa ii despartim restul ne aduceau apa si bete! am turnat apa pe boturile celor 2 pittbuli am bagat bete la maxilare incercand sa facem un fel de parghie....apa cred ca am turnat vreo 5 galeti bete cat bratul de groase am rupt vreo 15 ....pur si simplu nu dadeau drumul ........de tras de coada stiam , dar in acea situatie agravam starea maidanezului care era prins de o labut din fata si de gat......deci daca trageam pitbulii de coada la cat de buna le era priza rupeam de tot laba si bucata de piele de pe gat a maidanezului! am intrebat pe proprietar daca putem sa ii lovim cu picioarele caci dupa aproximativ 15 minute nu dadeau semne ca ar da drumul de nici un fel! am inceput sa ii lovim si deja dupa vreo 5 minute pe mine ma dureau picioarele.....i-am strans din partea din spate cum ar veni de pulpa si din fata pulpei cat am putut de tare cu toata frica ca se vor intoarce si ma vor musca..dupa ( cred 20-25 ) de minute de incercari au dat drumul! maidanezul a ramas fara o bucata de piele la gat si labuta din fata rupta in 2 locuri unde prinsese unul dintre pitbuli!
asta sa intamplat intr-un strand care era inchis pentru renovare! ne-am asezat pe o banca sa ne calmam ...dupa vreo 10 minute trece proprietarul si cu un tupeu murdar imi spune mie si prietenului ca am dat prea tare in cainii sai ( care intradevar aproape ca mai vedeau de la loviturile primite si a ochilor umflati )si ca daca patesc ceva are de gand sa ne dee in judecata.......... prietenul meu fiind de 100Kg si avand vreo 4 ani de box a vrut sa il ia la bataie pe propietar ..cu greu am reusit sa il conving sa nu o faca mai ales ca acei caini puteau sari la el!
din toata povestea imi era mila de acei pitbuli ca dadeam in ei si parca ar fi vrut sa dee drumul dar nu puteau.... si inca imi mai este mila ca au un asemenea propietar

sa ai 2 pittbuli asa de agresivi si sa ii lasi fara lesa si fara botnita mi se pare culmea cretinismului!

o singura data ma muscat un doberman de picior s ii-am rupt falca fara sa vreau dar eram mai mic si il lovisem de frica prea tare!asta cu o zi inainte de inviere ( ce credincios sunt  Drac )
am intervenit in nenumarate incaierari dintre maidanezi tragandu-i de coada si fugarind pe unul sau mai multi dintre ei pana uitau ce aveau de impartit..de cele mai multe ori erau prea concentrati la dversar sa mai incerce sa ma muste si daca se intorceau sa ma muste le dadeam drumul si ii luam la picioare! 
de cand o am pe sasha ink nu a apucato nici un maidanez! daca se apropia unul prea mult si sa mai si fie in raza de actiune al unui picior era de rau pt el!
pana acum nici un maidanez nu a fugit atunci cand eu am fost cel care a fugit tipand dupa el !
fugind de el activezi acel instinct de vanatoare si va fugi dupa tine ...daca ii mai dai si sansa sa te muste nu cred ca va ezita!

parere personala

din toate relatate sper sa nu ma acuzati de maltratarea animalelor (cainilor)  Undecided  :'(

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #106 on: January 23, 2008, 08:59:26 AM »

Ati chinuit acei "pitbulli" fara sens! Ai grija cu trasul de coada, sper sa nu patesti sa se rupa la vre-unul, mai ales daca e al tau cainele ...
Cel mai simplu de despartit 2 caini, daca nu-s prea mari (de ex. "pitbull") e sa-i ridici in aer de picioarele din spate, astfel incat in momentul in care vrea sa apuce mai adanc scapa "prada".

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #107 on: January 23, 2008, 03:47:57 PM »

Cel mai simplu de despartit 2 caini, daca nu-s prea mari (de ex. "pitbull") e sa-i ridici in aer de picioarele din spate, astfel incat in momentul in care vrea sa apuce mai adanc scapa "prada".
mie unul imi era frica sa trag sa nu ramana cu labuta maidanezului in gura si acei 2 nu au prins decat o data si bine! nu incercau sa prinda mai bine sau sa muste din alta parte..a fost o priza lungaaaaaaaaaa :'(
Ati chinuit acei "pitbulli" fara sens!
stim! cum am zis imi era mila de ei , nu si de stapan  Twak Ciocan Nutkick

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #108 on: January 23, 2008, 03:51:43 PM »

mie unul imi era frica sa trag sa nu ramana cu labuta maidanezului in gura si acei 2 nu au prins decat o data si bine! nu incercau sa prinda mai bine sau sa muste din alta parte..a fost o priza lungaaaaaaaaaa :'(stim! cum am zis imi era mila de ei ,
Ei nu incearca sa prinda din alta parte. Cand au pus gura, acolo ramane, doar adancesc muscatura. Nu trebuie trasi, ci ii ridici.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #109 on: January 23, 2008, 04:09:38 PM »

Nu trebuie trasi, ci ii ridici.
I love you
daca e de ceva doamne fereste stiu cum trebuie procedat! ms

sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #110 on: January 28, 2008, 10:21:10 AM »

La un caine de priza cea mai buna solutie este sa folosesti pana. Merge si faza cu ridicatul in aer, insa, daca a facut o priza buna, adanca, trece destul de mult timp pana sa adanceasca iar. Si daca incepe sa scuture, e de belea.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
brazil
Hero Member

ea este Brazil

« Reply #111 on: March 26, 2008, 10:02:47 AM »

Nu e pt.plimbat ci doar pt. a-i lasa liberi si este intr-adevar amenajat intr-un parc public,e si dotat cu tot felul de scari si scarite,obstacole pt. cei care vor sa exerseze cu prietenii lor.De intretinut insa este intretinut de noi,proiprietarii si nu de primarie,primaria doar ni l-a pus la dispozitie !
as vrea sa stiu si eu unde este amenajat in tG. MUres tarc pentru joaca. Su eu sunt din Tg. Mures, catelusa mea are 10 luni si nu o las libera decat in curte si cand mergem la munte. In rest... in ham la alergare
Dino
Full Member

« Reply #112 on: November 22, 2010, 02:29:30 PM »

Legat de prevenire si despartirea cainilor...
Piticul meu are 6 luni, de la 3 luni il scot in oras din 2 in 2 zile si in fiecare zi avem parte de maidanezi dar fara muscaturi. Cel mult se strang 3-4-5 mai cu tupeu si vin cu gura mare langa noi. Inca de mic,  meu mergea inainte fara nici cel mai mic deranj..se uita la ei si isi continua drumul la fel de vesel in fata mea, iar eu ramaneam sa aplic picioare(daca se apropiau si apucam)  Grin 
Acum de multe ori nu ii baga in seama pe maidanezi dar sunt si cazuri in care e prostut,vrand sa se duca sa se joace cu cel care il latra de mama focului. Acum va intreb ce pot face sau daca pot sa constientizeze cainele meu cand e de rau si cand e de joaca...astept sa creasca si atunci i se dezvolta instinctul de autoaparare sau pot face ceva de acum ca atunci cand va fi mare sa stie sa se apere ?
Intreb pentru ca eu il las si liber in locuri necirculate , de exemplu seara iesim pe strada sa alergam 2-3 ture si apoi ne jucam aport cu 2 furtunase pana isi pierde atentia (destul de rpd)  si se duce sa miroasa strada.La colt am 2 maidanezi cam guralivi, iar al meu liber fiind incearca sa se duca sa se joace cu ei.Pana acum l'am prins, dar cine stie ce fac cei 2 din el daca se duce la ei sa'i miroasa..
Va rog un sfat Smiley   

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
Dino
Full Member

« Reply #113 on: November 22, 2010, 02:41:08 PM »

A, si inca ceva tot legat de subiect..Am iesit ieri intr'un parc, unde era lume cu caini, cu role, cu biciclete, fiecare sa se relaxeze...Piticul meu tot mirosea tot ce pindea, iar eu ma uitam la lume, cand vad niste pustani "colorati" de 15-16 ani, vreo 3 la numar cu un CG si inca un caine cret liberi,plimbandu'se, iar cainii lor atacau orice maidanez gaseau. Am vazut cum au fugarit si tavalit un caine saracul care dormea linistit langa un boschet, iar acum cred k a fost norocul meu ca eram destul de departe de nu m'au vazut si pe mine cu dino...Pe langa nervii provocati, ca daca aveam ceva in mana le crapam capu' instant la aia 4 si cailor, mi'am pus intrebarea ..daca ne atacau si pe noi, ce puteam face eu ?
Citind pe aici, nu am gasit un raspuns la cum pot sa ma apar in astfel de situatii cand cainii il ataca pe al meu( fiind un pitic jucaus) nestiind sa se apere de un latrau la 2-3 ani si agresiv pe deasupra cu tot ce era patruped in parcul ala...

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #114 on: November 25, 2010, 11:22:23 PM »

Eu am urmat sfaturile ‘meseriasilor’ de pe forumul asta si n-am avut probleme.Din experienta proprie: ti-as sugera sa-l tii pe Dino intotdeauna in lesa si departe de orice caine. Cainele tau e tanar si interesul tau e sa-l scoti puternic si confident de propriile puteri deci exclus ‘intalniri’ cu caini (in special de talia lui sau mai mari). Pe maidanezi continua sa-i tii deoparte cu vorba aspra si daca nu tine treci la... impartirea de picioare; cu cainii avand stapan avertizeaza-i ca al tau e ‘rau’ si interpune-te intre cainele tau si celalalt pt a evita orice contact (daca e femela contactul si eventuala ‘cafteala’ se accepta, e lucru stiut ca CG-ul mascul prefera sa se lase ‘jumulit’ de femela si asta nu-i dauneaza temperamental Smiley). Cu timpul Dino va intelege ca nu incurajezi joaca cu alti caini si va deveni el insusi neinteresat; atentie, nu-i accepta ca eventuala ostilitate sa-l impinga la atac neprovocat! In fond il vrei caine normal nu vreun pittbull de pariuri. Liber in locuri necirculate (campuri,dealuri) imi suna ok,daca face aport; liber pe strazi (circulate sau nu) NICIODATA! Alergatul vostru poate fi acelasi si cu cainele-n lesa (eu imi prind lesa la curea si alergam fara probleme).
Ca sfat la intalniri cu gashti de oameni cu caini : EVITA! Daca tot survine un atac ce sfaturi sa primesti? Apara-l cat poti si cum poti …Daca asemenea atacuri sunt inevitabile atunci nu m-as jena sa iau cu mine un batz de schi sau pur si simplu…o bita; Dino va pricepe rostul ei la prima 'utilizare'  Smiley
Dino
Full Member

« Reply #115 on: November 25, 2010, 11:38:21 PM »

Haha Smiley) Ms pt sfaturi..dar ce crezi k ar zice nenea politaiu daca m'ar vedea cu una bucata bata de baseball in mana ? sau hai sa o luam altfel..lumea deja se fereste de noi pe strada doar pentru ca tin un caine in lesa..daca as avea si o bata de baseball in cealalta mana cum ar fi ? Laughing Laughing

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #116 on: November 25, 2010, 11:56:29 PM »

In alta ordine de idei poti sa-ti pastrezi calmul si daca chiar se apropie de tine il iei intre picioare si il calmezi. Personal nu am vazut nici un caine maidanez sau al tiganilor care sa atace finalizat un stapan calm cu un catel in lesa.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #117 on: November 26, 2010, 12:20:39 AM »

Dixit Ariana - cine are ceva de inteles va intelege.
Pentru Dino:
Solutia Arianei e de departe cea mai sanatoasa. Nu am scris nicaieri 'bata de baseball' si chiar daca ai avea una cu tine ii poti spune delicat si cu zambetul pe buze lu' nenea politzaiu' (daca il mananca sa intrebe,desi nu vad rostul) ca o ai de la un prieten si o duci acasa intrucat vrei sa te specializezi in sportul asta ca te-ai saturat sa vezi cum joaca Petrolu'.... Smiley.
Nu stiu de care 'noi' se fereste lumea dar pe trotuar se merge de regula pe marginea stanga si cainele IN LESA in stanga ta intre tine si gard,casa,strada sau ce-o fi; prin urmare nu vad pe cine ar incomoda cainele tau.
Bafta si sa-ti traiasca (bine!) patrupedul!
Dino
Full Member

« Reply #118 on: November 26, 2010, 11:33:58 AM »

Multumesc pentru sfaturi...pe dino il las liber doar seara pe strada cand nu e nimeni si in tarcul cu caini...Cand mergem in lesa el trage dar cand ne apropiem de cineva il trag langa mine.Poate gestul asta sperie lumea si se dau mult de'o parte...Mai sunt si unii idioti,ca sa le zic asa ,care desi au 1m jumatate rest de trotuar disponibili se inghesuie intre caine si masinile parcate sau gard mai mai sa calce cainele pe labe, gest la care dino inca nu a reactionat pana acum, doar se uita la om si apoi la mine, dar ma gandesc cand o fi si el mai mare ce o face ? Sare la om fiind inghesuit ?

Dino
Full Member

« Reply #119 on: November 26, 2010, 11:55:26 AM »

@Ariana..nici eu..pana duminica trecuta cand am vazut pe aia...nu ne'au atacat pentru ca ne'am intors repede si am mers in sens invers...Dar CG era foarte nervos, hotarat si cauta cu privirea printre toti boschetii dupa "distractie" si am plecat rpd fara sa vad ce patreste maidanezu ala saracu care s'a trezit alergat de 2 "batausi". Deci e vorba de un caine f agresiv intr'un loc public cu copii femei batrani si oameni care se plimba, inclusiv cu cainii..pt ploiesteni e vb de sala sporturilor.   O sa ma dotez cu un spray pt caini si o sa caut prin magazine ceva usor,dur si nu f mare sa pot sa ma iau la "trante" cu un caine nervos + stapan sau persoana care il insoteste in caz de protest...sunt f calm si iubesc animalele,dar toate pana la muscat..Smiley

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11   Go Up
  Print  

Jump to: