Bună seara.
Îi rog pe cei cu experiență în creșterea și educarea

să mă ajute cu cateva sfaturi.
Ronny este un

mascul, de aproape 10 luni. De cand era mic, 4-5 luni își zburlea coama pe stradă la vederea unui caine sau la anumite persoane. Evident ca eu îl corectam, repetandu-i ca nu-i voie. Acum am ajuns într-o situație dificilă cu el căci îmi este teamă să-l mai las liber la locul de joacă, împreună cu aceeași caini pe langă care a crescut. Mereu a avut un stil agresiv sau nu știu dacă descriu eu bine insă, mereu se ducea lătrănd agresiv la coada lor și uneori îi mai și ciupea de deasupra cozii. Cand era mai mic nu prea îl luau în seamă ceilalți caini, dar acum nu-l mai tolerează.
Acum cateva seri s-a dus în stilul său caracteristic în mare trombă la o femelă de cg. belgian care nu a stat pe ganduri să vadă ce vrea el de fapt și l-a luat de ceafă. Încăierarea a fost serioasă căci abia l-a scos soțul meu din colții femelei. Avea și zgarda neîntoarsă și îl sufocau colții. Totuși datorită zgărzii nu a fost prea șifonat , căci a împiedicat-o să închidă gura. În general ascultă dar, dacă e rost de scandal nu refuză niciodată.
Ce mă sfătuiți să fac? Momentan l-am lăsat cu zgarda cu coltii în sus și botniță, asta pentru că-i cunosc pe ceilalți caini și știu că ei nu atacă. Să-l țin toturi printre ei să socializeze. Nu știu însă dacă procedez corect. Bănuiesc lipsă de socializare.
Aștept sfaturi. Mulțumesc anticipat celor ce-și fac timp să-mi răspundă.