Forum ciobanesc german
October 10, 2016, 09:21:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Go Down
  Print  
Author Topic: Incaierari intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim  (Read 44055 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #60 on: April 11, 2007, 10:00:44 AM »

...scuzati-ma dar mie nu-mi plac nici amstafii si nici pittbulii indiferent de educatia lor si in special cei care detin asemenea rase sunt genul aia de stapani care se dau rotunzi cand ei de fapt sunt patrati ,n-am vazut asemenea caini in lesa la vreun domn,doamna sau d-soara ci numai la pustani care se dau grozavi sau cum am mai spus,rotunzi dar cand colo patrati rau de tot !
Si uite cum, imaginea rasei este stricata de stapanii lor.

later: cunosc eu o dom'soara dragua, slabuta si super simpatica, care are 2 staffi, masculi, educati si politicosi. Si cazul nu e singular. Mai are un prieten si vecin de-al meu un pit extrem de simpatic, din linii de lupta, cuminte, socializat perfect, care se joaca frecvent cu fetele mele si cu maidanezii de pe strada. asta pana a luat o eczema urata de la maidani, si nu il mai lasa.

si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat ...
Pai ti-ai raspuns singura. Daca tu-ti controlezi cainele, iar celalat nu, si pe deasupra mai e si berbec, nu ai rezolvat nimic. Mai bine esti tu pe faza si previ din start incidentul.

Si ieri la tarc civilizat era ca cel care a venit cu amstafull sa intrebe daca-l poate lasa si el pe a lui in trac sau daca ar fi o problema sau daca nu macar sa ma anunte ca-l lasa in tarc si nu asa ca-l lasa in tarc pe consideretul ca al lui ii face praf oricum pe toti cu care are de a face si in rest pace buna !
Daca stia ca este agresiv fata de alti caini, nu trebuia sa il lase deloc, fara sa mai intrebe sau nu. Adica degeaba imi cer io voie sa las cainele sa se joace cu altul daca stiu ca i va rupe gatul in secunda urmatoare.
Daca stia ca are un caine echilibrat pe care il poate controla si care nu sare de nebun la alti caini, de ce sa va mai intrebe ? Tu intrebi pe ceilalti stapanio daca iti poti lasa cainele liber in tarc ?

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #61 on: April 11, 2007, 10:08:37 AM »

CLAR ! DA ! si nu numai eu !
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #62 on: April 11, 2007, 02:30:04 PM »

eu cred totusi ca fiecare are dreptul sa aiba ce rasa isi doreste, fie ca e amstaff sau orice altceva. ce nu mi se pare normal este sa nu aiba grija si sa nu/si controleze cainele. cred totusi ca stapanul amstaffului a gresit lasadu/si cainele sa/l provoace pe al tau. cat despre muscatura si altele, daca cainele nu e antrenat special nu cred ca e mare motiv de ingrijorare, poate ca unii nici nu stiu sa muste adevarat, eu cu rucar am scapat din incaierari din astea doar cu smocuri de par, fara leziuni importante.

cuget, deci exist!
dsh
Hero Member

« Reply #63 on: April 11, 2007, 02:33:50 PM »

mirela, ai dreptate - NU este firesc ca tu (sau eu, sau proprietarul opricarui alt caine corect educat si socializat) sa trebuiasca sa se fereasca din calea proprietarilor de caini agresivi; ca e vorba de pitt sau chiar de un CG agresiv, acesta trebuie purtat macar in lesa, daca nu si cu botnita; NU este firesc, insa e SANATOS  sa pastrezi TU distanta; tocmai pentru ca ei sunt ,,patrati", cum zici tu, pentru ca sunt lipsiti de educatie... da' ce zic educatie, de minim bun simt si contiinta; nu risc integritatea fizica a cainelui meu pentru ca sunt revoltata de comportamenul lor... oricum, e tardiv sa-i educi...
Eu nu prea cred ca un Jagd Terrier poate sa produca o vatamare cat de mica unui CG.
am vazut mioritic (zdravan, de la stana) facut tandari de un fox!!!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #64 on: April 11, 2007, 02:36:11 PM »

fox terrier e un caine de care ma tem f tare si intradevar nu e de joaca chiar daca aveti caini de 5 ori mai mari.

cuget, deci exist!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #65 on: April 11, 2007, 02:37:46 PM »

Cred ca era beat sau batran !
Eu cred ca numa daca se lasa pe el cu toata greutatea si era deja bai pentru fox.
Da eu daca vad un CG facut "tandari" de un burcus din asta mic ii vand pe toti si cresc burcusi.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
dsh
Hero Member

« Reply #66 on: April 11, 2007, 02:40:41 PM »

si da, ares a reactionat corect, nu-i mai da insa ocazia s-o faca atunci cand staff-ul va creste; crede-ma, e suficienta o priza ca sa-ti duci cainele pe brate acasa...

eu cred totusi ca fiecare are dreptul sa aiba ce rasa isi doreste
teoretic da, practic NU! nu suntem noi societatea pentru astefel de drepturi... absolut firesti, intr-o colectivitate educata... eu consider ca achizitionarea unor astfel de caini trebuie sa se faca doar in conformitate cu norme riguroase

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #67 on: April 11, 2007, 02:43:00 PM »

Norme avem, dar cine sa urmareasca punerea lor in practica - tovarasii militieni  Angry !?

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
dsh
Hero Member

« Reply #68 on: April 11, 2007, 02:45:29 PM »

Cred ca era beat sau batran !
Eu cred ca numa daca se lasa pe el cu toata greutatea si era deja bai pentru fox.
Da eu daca vad un CG facut "tandari" de un burcus din asta mic ii vand pe toti si cresc burcusi.
nu stiu cat de bine cunosti rasele de vanatoare, terierii in special, de spui asta; oricine cu ceva experienta iti va confirma faptul ca e absolut normal ca un astfel de caine sa avarieze grav un cg... asa ca nu vinde CG-ul, pastreaza-l, fa cu el IPO, CU, rescue, obedience sau chiar agility, dar nu-l pune la harta cu terieri, ca nu asta e scopul lui si e firesc sa ,,si-o fure"  Smiley

Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #69 on: April 11, 2007, 02:55:53 PM »

Eu am avut Cg care nu "si-a furato" in toata viata lui si avut parte de lupte incepand de la varsta de 10 luni. A luptat si cu 1 si cu 2 si cu 3 o data dar nu a ramas dator niciodata iar daca vreun burcus incerca sa fie mai barbat risca sa-si sfarsesca viata daca nu eram eu in zona pentru ca ala ce prindea nu mai scapa numai mort sau daca il scoteam eu din gura lui Nero.
Nu iubesc luptele de caini si nici pe acele persoane care organizeaza asa ceva, dar pentru un caine care traieste liber luptele sunt un lucru firesc.
Asa ca pe mine nu mai incercati sa ma convingeti ca un CG poate fi invins de un burcus, desi daca stau bine si ma gandesc, poate ca astia mai de soi (adica de show) s-ar putea sa "si-o fure".
Nero al meu a fost urmasul unui Colonel de la Politia de Frontiera, asa ca nu a fost orice caine.
Toata viata mea o sa caut numai caini care sa se poata compara cu Nero - prieten, paznic de nadejde, coleg de joaca, incoruptibil.

MEMBRU ARCG!
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #70 on: April 11, 2007, 03:03:34 PM »

teoretic da, practic NU! nu suntem noi societatea pentru astefel de drepturi... absolut firesti, intr-o colectivitate educata... eu consider ca achizitionarea unor astfel de caini trebuie sa se faca doar in conformitate cu norme riguroase
daca nu ma insel amstafful e un  caine care este in nomenclatorul de "caini valabili", nu caini interzisi, inca avem voie sa/l detinem si sa/l crestem, inmultim. nu acelasi lucru se poate spune despre pittbull. dar e ok sa avem un amstaff, un rottweiller, un tosa inu....etc, caini care mi se par periculosi, doar sa/i putem creste si stapani, pentru ca daca nu/i stapanim putem fi "judecati" legal si pentru muscatura pe care pekinezu' a aplicat/o cuiva.

cuget, deci exist!
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #71 on: April 11, 2007, 03:18:21 PM »

fiecare are dreptul sa detina si sa creasca ce rasa vrea in limitele legii dar asta nu inseamna ca putem face ce vrea,eu consider ca ar trebui sa fie niste stapani responsabili si daca esti responsabil mai ales atunci cand detii o asemenea rasa atunci te interesezi daca exista sau nu un pericol in mom.in care-l lasi liber in tarc in mijlocul altor caini !
si nu ma va convinge nimeni si nimic ca un pitt sau un amstaff poate fi la fel de cuminte,inteligent,echilibrat,afectuos si dragalas precum un c.g,un labrador sau mai stiu eu care si asta nu pt.ca neaparat imaginea rasei a fost stricata de stapani iresponsabili si needucati ci pt.ca pur si simplu NU-mi plac,mi-s antipatici ,scurt !
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #72 on: April 11, 2007, 03:27:46 PM »

si cunosc un caz chiar de la o cunostinta care a fost nevoita  sa-si etuanasieze amstafull fiindca acesta a ajuns la varsta de 7 ani sa fie agresiv cu membrii familiei care l-au tratat ca pe copilul lor,educat,rasfatat si etc . dar sa aud de un cg eutanasiat pe motiv ca a ajuns sa-si muste stapanul...asta niciodata !
si tot de la o cunostinta,in prezent proprietar de cg in trecut de pitt,experienta lui cu un pitt total neplacuta cand a intrat in conflict cu un alt caine si pe care nici cu slujbe nu l-a mai salvat din falcile lui,nici macar cu apa fiarta si tot n-a vrut sa lase,cred ca stiti si voi finalul ? pana la urma s-au dus amandoi fiindca si l-a eutanasiat iar celuilalt i-a platit daune !
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #73 on: April 11, 2007, 03:29:44 PM »

vorba aia,lupul isi schimba parul dar navaru ba sau lup imbracat in blana de oaie ! Grin
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #74 on: April 11, 2007, 03:47:50 PM »

[/quote]

am avut si eu un terrier cand eram mai mic ...era taaare artagos, cu toate ca nu prea dai doi bani pe el cand il vezi asa micut.....parerea mea e ca ar putea sa si-o cam fure un cg ....
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Go Up
  Print  

Jump to: