|
dsh
|
 |
« Reply #15 on: March 22, 2007, 11:20:59 AM » |
|
o.k dar tot n-am auzit pareri... pareri despre? e absolut firesc ce s-a intamplat! in niciun caz nu m-as aventura la aport cu ares printre alti caini; oricum, noi suntem cam tafnosi si orgoliosi si stim ca de amestecat ne putem amesteca doar cu caini pe care ii cunoastem bine, altfel riscam dispute si fara bete  ares al tau e leit ares al meu!  si el e calm la intalnirile cu alti caini, insa are o atitudine dominanta, ceea ce ma face ca la contactele cu alti masculi sa fiu atenta si sa nu-l las sa-si etaleze ,,muschi" (daca ai stii cum se umfla in pene!) pt. ca asta poate irita celalat caine si o punem rapid de-un meci... despre practicile de intrerupere a luptelor stiu sigur un lucru! nu te baga singur! pentru a opri lupta si a iesi fara damages e nevoie de colaborare; mai e posibilitatea, cand chiar nu are cine te ajuta si e clar ca trebuie intervenit, a legarii unuia dintre caini rapid de un gard, stalp sau ce ai la indemana (asta insa presupune indemanarea de ai prinde o lesa la gat, in timpul luptei) si de abia apoi despartirea lor; trasul de coada si eu il gasesc nercomandat, ca de oricare alta parte care i-ar da cainelui posibilitatea de a se intoarce si musca; am avut ,,placerea" de a extrage diferiti caini din lupte; m-am riscat si singura, cand a trebuit - am avut noroc si am iesit nesifonata... cea mai eficienta e apucarea de ceafa cu ambele maini, pe laterale, imediat sub urechi spre spate, strans si zdavan, asa incat sa nu te ,,ajunga" coltii
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #16 on: March 22, 2007, 11:21:42 AM » |
|
cat de mare e? daca spatiul e limitat, asa cum probabil e si cazul, e clar sa devina stresati, sa nu mai spun, cand apare si un stimul ca si aportul.
....ca sa nu mai vorbim de faptul ca orica caine adult, mascul sau femela ..."marcheaza" teritoriul....si coctail-ul olfactiv...poate sa ii supere pe unii "musafiri"...parerea mea...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #17 on: March 22, 2007, 11:24:31 AM » |
|
o.k...buna idee insa tot n-am inteles cum trebuie sa intervin si daca trebuie sa intervin,poate o sa ma mai lovesc de astfel de situatii desi o ssa incerc sa le evit si asta cu atat mai mult cu cat sambata o sa-l insor pe Ares,i-am gasit gagica,pe viata !  razvan :spatiile sunt suficiente pt. a-si putea consuma energia in voie,nu stiu sa-si dau cifre fiindca stau foarte prost cu orientarea in spatiu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #18 on: March 22, 2007, 11:27:32 AM » |
|
daca intervenea si stapana celuilalt concomitent cu dragos si i-ar fi apucat de zgarda in acelasi timp cred ca era O.K,nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #19 on: March 22, 2007, 11:30:22 AM » |
|
anyway am tras o sperietura de am crezut ca o sa pierd sarcina,nu mai aveam mult si intram in tarc peste ei...vezi dsh de ce vreau sa-l insor pe ares si sa-i mut la padocuri ,la cat sunt de zdravana la cap sunt in stare sa ma bag in lupte ca sa-i salvez viata 'copilului' adoptat si sa o risc pe a celui care e pe drum si care e intr-adevar conceput nu numai crescut...n-am minte ! :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #20 on: March 22, 2007, 11:40:02 AM » |
|
n-am minte ! :'( ba da! te inteleg foarte bine! sigur multe ,,mame" & mame ar fi facut la fel! daca ares se va bucura de atentia voastra in continuare, daca o sa reusiti sa va gasiti timp si pentru el din cand in cand, e chiar mai bine ca ,,se muta"! va avea spatiu si libertate de miscare, ca sa numai vorbim de partenera!  de cele mai multe ori in parc, cand cainii sunt de ,,categorii" egale nu se produce decat cate o tavaleala, cu o gaura doua superficiale la bilant... mai albastra e situatia cand un CG, de exemplu, se supara pe vreun cocker sau mai stiu eu ce... atunci, e posibil ca in foarte scurt timp bilantul sa fie tragic... ce e de facut?... IN PRIMUL RAND SA AI UN CAINE EDUCAT! care sigur va reactiona altfel si in situatii tensionate! daca se ajunge la lupta si e clar ca trebuie intervenit, e de preferat, cum spuneam, ca 2 oameni sa incerce sa separe cainii; apucati de ceafa foarte strans, cu ambele maini, ca sa nu poata musca; la furtun sau galeata reactioneaza multi caini, doar ca in parc nu ai de unde le lua; am auzit si teorii cu stransul testiculelor (mai greu daca e femela  ) sau apucatul de picioarele din spate si ridicatul (pierderea contactului cu solul poate determina cainele sa lase, dar ne intorcem la riscul de a fi muscat)
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #21 on: March 22, 2007, 11:47:22 AM » |
|
o.k...sper sa nu ne mai intalnim cu asemenea situatii ! ares se va bucura de atentia noastra in continuare,e prea iubit pt.a fi neglijat chiar daca el se muta din casa noastra dar cel mai important nu si din familia,din viata noastra,pt.asta ne-am gandit sa-i si aducem femela,pt. a-i face acomodarea si viata la padocuri mult mai usoara ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #22 on: March 22, 2007, 11:59:29 AM » |
|
stilgar : am o curiozitate...unde tii 4 dulai,in apartament ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #23 on: March 22, 2007, 12:26:21 PM » |
|
daca se ajunge la lupta si e clar ca trebuie intervenit, e de preferat, cum spuneam, ca 2 oameni sa incerce sa separe cainii; apucati de ceafa foarte strans, cu ambele maini, ca sa nu poata musca; la furtun sau galeata reactioneaza multi caini, doar ca in parc nu ai de unde le lua; am auzit si teorii cu stransul testiculelor (mai greu daca e femela  ) sau apucatul de picioarele din spate si ridicatul (pierderea contactului cu solul poate determina cainele sa lase, dar ne intorcem la riscul de a fi muscat) Daca are cineva caine care se intoarce sa-l muste atunci cand are in fata un adversar canin ar fi mai bine sa se lase de meserie si sa-si cumpere pisica. Nu cred ca exista asemenea cazuri cel putin la CG. Cat despre prinsul de testicole pot sa va spun ca acesta metoda se aplica la rasele cu coada cupata. Eu va recomand sa nu incercati sa prindeti cainele de ceafa cand este in contact cu alt caine, e prea mare riscul. Daca va prinde cumva celalat caine de mana sau va apuca degetele intre masele riscati sa ramaneti fara ele. In Bucuresti inca se mai organizeaza lupte de caini, daca cunosti pe cineva care a participat la asa ceva roaga-l sa-ti spuna cum se despart cainii pe acolo. P.S. Urasc luptele de caini, dar avand pana acum caini care nu s-au dat la o parte de la nici un scandal am avut ocazia sa despart cateva zeci de lupte.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #24 on: March 22, 2007, 12:30:19 PM » |
|
eu cunosc un caz in care unul dintre proprietari a aruncat apa fiarta si tot fara rezultat !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #25 on: March 22, 2007, 12:36:06 PM » |
|
aaa,si mi-am mai amintit ceva : tot la tarc,2 femele,una de rotw.si cealalta ceva rasa de vanatoare,de regula foarte cuminti insa la un mom.dat dupa zileee luuungi de convietuire pasnica in tarc s-au incaierat din cauza unui piticot,un puiut(tot o rasa de vanatoare) care a inceput sa o streseze pe una dintre ele,cred ca pe cea de vanatoare care a ripostat,in acel mom.femela de rotw.s-a repezit la ea si a pus-o la pamant...si la cateva secunde ares care era in apropiere a venit in fuga spre ele si s-a repezit la femela de rotw.care era deasupra celeilate si s-a apucat sa o muste de spate...asta ce a mai fost,zau daca pot interpreta in vreun fel reactia lui ?! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #26 on: March 22, 2007, 12:37:11 PM » |
|
Eu va recomand sa nu incercati sa prindeti cainele de ceafa cand este in contact cu alt caine, e prea mare riscul. Daca va prinde cumva celalat caine de mana sau va apuca degetele intre masele riscati sa ramaneti fara ele.
am specificat! e nevoie de 2 oameni! cat despre intors si muscat.. sa fim seriosi! in momentul cu pricina cainele cam greu sa stie cine il apuca de coada sau alte zone! si sa discearna sa nu-si muste stapanul! te poate considera un alt atacator... ca sa nu mai vorbim de situatia in care incerci sa desparti un caine care nu e al tau... am scos, apuncand de ceafa (metoda am invatat-o cu mult timp in urma, de la hingheii cu care ma imprietenisem ca sa nu-mi ia maidanezii de la bloc  ) inclusiv maidanez din colti de pitt 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #27 on: March 22, 2007, 12:40:05 PM » |
|
hingheii cu care ma imprietenisem ca sa nu-mi ia maidanezii de la bloc intre timp am mai ,,crescut" si acum ii rog sa vina sa ii ia! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #28 on: March 22, 2007, 12:41:31 PM » |
|
..daca tot suntem un pic off topic,...hop si eu...am despartit 2 femele,..una cu coltzii in urechea celeilalte...cum le-am apucat de ceafa..metoda "ca pe pui" (descrisa de DSH, dar cu o singura mina), dar mai in fortza (deh 30 kg bucata)...cea care prinsese,..a dat drumul...le-am ridicat ....picioarele din fata nu atingeau pamantul,...iar cele din spate erau pe varfurile ghearelor...nici una n-a incercat sa ma mushte...intors capul ,..alea alea...erau ca 2 pisici  ....
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #29 on: March 22, 2007, 01:47:46 PM » |
|
hop si eu.... chestia cu trasu de coada mi se pare f ok, atata timp cat ambii stapani se pun de acord asupra momentului despartirii. noi n/am ajuns niciodata la bataie astfel incat sa fie unul deasupra celuilalt. nu ma bag in lupta lor decat daca exista o diferenta remarcabila de talie/greutate. altfel stau pe margine si urlu(da, stiu, f inteligent NOT). si intr/un minut, doua cainele meu ajunge la mine. singura data cand m/am bagat a fost cand alma a tras o tranta cu o caucazianca de vreun an, chestia a iesit relativ nasol: alma a muscat/o pe femela de limba si asta m/a speriat f tare, iar cealalta a zgariat/o pe marginea pleoapei, chestie care m/a speriat si mai tare, dar m/am linistit la doctor cand mi/a spus ca globul ocular n/a suferit nici o leziune. oricum exista caini si mai tampi, rucar a vrut sa muste un caine si a prins mana stapanului, noroc ca si cainele lui muscase pe cineva cu o saptamana inainte si n/a avut pretentii de daune.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|