|
sersoft
|
 |
« Reply #90 on: June 03, 2007, 04:31:27 PM » |
|
Intr-o incaierare reala, statisticile valoreaza cam ... 2 lei, d-aia vechi. Depinde de foarte multi parametrii : motivul incaierarii, gradul de motivare al combatantilor, determinarea fiecaruia dintre ei, curajul, antrenamentul, anduranta, teritoriul, etc. Din filmulet, rezulta ca rottweiler-ul are cea mai puternica muscatura, insa, pun pariu, ca,intr-un caz real pitbull-ul va face cel mai mare damage. Cine a vazut cum scutura un pit, stie ce spun. Iar, ca determinare, pit-ul este "one way ticket dog", pentru ca a fost selectionat datorita gamness-ului sau, nu datorita aspectului. Asa ca nu va bazati pe statistici. Evitati ca vre-un pit sa va atace vre-o data CG-ul, iar daca se intampla, despartitii cat mai repede, pentru ca altfel va fi nasol de CG-ul vostru.
Ca o adaugire, Rex al meu s-a batut odata cu un rott, in mod accidental, in parc, in urma unei intamplari asemanatoare descrisa de Mirela in primul post, si l-a invins. Nu am putut interveni, pentru ca la incercarea mea initiala de a-i despartii, rott-ul ala m-a apucat de mana, iar stapanul lui statea pe marginea si spunea ca ii e frica sa intervina ca nu cumva sa-l muste si pe el, ca are un caine rau de tot(halal stapan). Asa ca m-am dat deoparte si am asteptat.Recunosc ca ma si enervasem pe ala si pe cainele lui, care ma muscase. La un moment dat, Rex era calare pe el si ala nu mai putea sa miste, atunci l-am prins si l-am tras, iar rott-ul a lut-o la sanatoasa. Motivul pentru care a castigat cainele meu, in fata unui caine mai puternic, mai greu, si cu o muscatura mai puternica, a fost tocmai determinarea. Rex continua lupta cu aceiasi determinare ca la inceput, pe cand ala, cand a simtit ca are un adversar care nu se lasa cu una cu doua, a slabit ritmul si a fost coplesit. Partea nasoala e ca la sfarsit, amandoi erau destul de franjurati.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
OvidiuDanut
Jr. Member

|
 |
« Reply #91 on: June 03, 2007, 07:05:29 PM » |
|
E bine de stiut cat sunt de periculosi pittbullii.... Oricum la mine in Buzau nu prea am vazut. Un amstaff parca o data am vazut....vreo 2 rott si in rest CG si boxeri. Aaaa...era sa uit au aparut si dogii argentinieni...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #92 on: June 03, 2007, 08:07:31 PM » |
|
E bine de stiut cat sunt de periculosi pittbullii.... Oricum la mine in Buzau nu prea am vazut. Un amstaff parca o data am vazut....vreo 2 rott si in rest CG si boxeri. Aaaa...era sa uit au aparut si dogii argentinieni...
Citeste inca o data ceea ce a scris sersoft.......citeste cu atentie......si nu uita niciodata: Intr-o incaierare reala, .......Ca o adaugire,........... Partea nasoala e ca la sfarsit, amandoi erau destul de franjurati. Daca ai trecut de varsta critica a adolescentei....si iti iubesti cainele......nu uita cele de mai sus! Sfatul (si al) meu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #93 on: June 04, 2007, 10:50:14 AM » |
|
Este adevarat ce spune Sersoft. Dar mai am si eu ceva de punctat : CG de linie veche are capacitatea de a se descurca chiar si in fata unui pit antrenat pentru lupta pentru ca SI CG ESTE SELECTIONAT PENTRU CARACTERUL COMBATIV SI DURITATEA LUI. Si spun acest lucru avand in vedere fapte de "arme" ale unor asemea exemplare, care dupa o viata in lant in curte, a prins accidental pit-ul unui vecin care se ocupa cu lupte de caini si la pus la punct in 2 timpi si trei miscari. Daca aveti linie de show pastrati distanta ! ORICUM PASTRATI DISTANTA DACA VA IUBITI CAINELE !
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #94 on: June 04, 2007, 11:22:31 AM » |
|
Mdea, face fatza, dar bine nu ii e ! Iar, daca apuca pit-ul sa faca priza pe gatul lui, a cam pus-o ! Asta depinde de tehnica de lupta a fiecarui caine in parte. @OvidiuDanut: ai grija, ca si dogii argentinieni sunt caini de priza. Spre deosebire de pit, astia nu scutura. Dupa ce fac priza, se lasa cu toata greutatea, si daca sunt suficient de nervosi si needucati, numai cu pana ii mai desfaci.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
OvidiuDanut
Jr. Member

|
 |
« Reply #95 on: June 04, 2007, 03:09:14 PM » |
|
Citeste inca o data ceea ce a scris sersoft.......citeste cu atentie......si nu uita niciodata: Daca ai trecut de varsta critica a adolescentei....si iti iubesti cainele......nu uita cele de mai sus! Sfatul (si al) meu!
Cred ca intelesesem ce a spus Sersoft. Oricum multumesc pentru bunavointa de a-mi sublinia importanta aprecierilor lui Sersoft.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #96 on: June 04, 2007, 07:07:29 PM » |
|
cred ca mai periculos decat un caine care musca f tare, e un stapan cu un caine mare si/sau care musca tare, care nu poate fi stapanit. si exemple sunt destule, pitbulli, rottweileri si chiar CG achizitionati de tineri(ca sa nu zic pusti) si lasati in grija parintilor pentru ca ei n/au timp. si sa vezi apoi lant de accidente...cainele nu asculta, sare, taraie stapanul....si cine/i de vina si ce se poate face? sa/l ameninti pe om ca/l dai la politie, pentru ca s/a dus cu cainele jos? am cateva cazuri in zona si nu stiu ce se poate face inafara de a ma feri, uneori parca ma plimb intr/un labirint pana sa ies din zona sau sa ajung acasa cu cainele.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
OvidiuDanut
Jr. Member

|
 |
« Reply #97 on: June 04, 2007, 08:33:45 PM » |
|
La voi in Bucuresti probabil sunt foarte multi proprietari de caini de rasa. Insa aici ii numeri pe degete. Mai mult ma streseaza maidanezii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #98 on: June 04, 2007, 08:39:48 PM » |
|
avem si maidanezi o gramada, unii mai prietenosi, altii mai putin. cu unii se iau la omor, cu altii se joaca. singurul inconvenient este ca acesti caini nu sunt ingrijiti si reprezinta un mediu f infestat: purici, capuse si alte boli de piele (asta ce se poate vedea cu ochiu liber).
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
OvidiuDanut
Jr. Member

|
 |
« Reply #99 on: June 06, 2007, 07:49:33 PM » |
|
Am iesit in parc, si tocmai cand ziceam ca nu dau peste maidanezi in seara asta, ne-au intampinat trei maidanezi destul de mari si iar l-am luat in brate...... Cam de la ce varsta o sa-i domine pe maidanezi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tincu
Newbie
|
 |
« Reply #100 on: June 09, 2007, 12:17:28 PM » |
|
Tu pe la varsta nu o sa-l mai iei in brate? Maidanezii sunt incurajati si daca te simt pe tine panicat. Eu cred ca la un numar mic de maidanezi (2-3) care latra la distanta, ar trebui sa te opresti pe loc cu cainele langa tine si sa incerci sa vorbesti calm cu acei maidanezi. Eu nu sunt o profesionista, dar am CG si probleme cu cainii iesiti din curti sau chiar maidanezi (cine mai stie). Eu asa am procedat, recunosc ca CG-ul meu ar fi sarit la bataie, dar nu l-am incurajat nici in aceasta directie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #101 on: June 09, 2007, 01:45:52 PM » |
|
Noi n-avem treaba! Eu insa trebuie sa am grija de cainii care ne inconjoara ca nu cumva sa-si incerce norocul ei cu ea. Saptamana trecuta ma jucam cu Nati cu mingea, ala micu' patrula zona si la un momendat s-a trezit cu 2 ciobanesti si un metis de lup pe urme...gonea disperat spre noi. Nati a fost in al 9-lea cer, eu am lasat-o ca doar nu era sa-l faca flenduri pe mosneagul nostru pufos asa ca a dat cu doi de pamant iar pe al treilea l-a urmarit pana a iesit din perimetru. Intradevar conteaza f. mult determinarea..cand se avanta intr-o incaierare parca-i sclipesc ochii si prinde cu atata placere incat si pe mine ma fascineaza. Ma gandesc ca tot si-o' gasi ea nanasul dar cert e ca pana acum, la 2 ani tot ce au reusit cainii cu un caracter puternic a fost sa ii taie cheful de scandal si sa se studieze. Oricum nu o las sa-si faca poftele si ii zadarnicesc 98% din tentative, dar imi place ca-si apara haita! Bogdan, am o femeluta brici! Cred ca e din linie de lucru, altfel nu-mi explic cum de musca. ca nebuna, nu lasa nici ridicata aproape de tot (mi-e frica sa nu-i scot vreun dintisor asa ca nu fortez) iar in ipostaze noi, necunoscute este la fel de ecilibrata.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #102 on: June 09, 2007, 01:49:02 PM » |
|
Am iesit in parc, si tocmai cand ziceam ca nu dau peste maidanezi in seara asta, ne-au intampinat trei maidanezi destul de mari si iar l-am luat in brate...... Cam de la ce varsta o sa-i domine pe maidanezi?
prin "luat in brate" nu faci decat sa inrautatesti situatia. Ii transmiti sentimentul de pericol. Ia o jucarie preferata cu tine si cand vin maidanezii atrage-i atentia cu ea si mergi mai departe. Mama lor de maidanezi!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #103 on: August 04, 2007, 09:50:19 PM » |
|
si eu ma intalnesc chiar ff des cu maidanezi....metoda mea de reactie e sa stau pe loc...nici nu fug de ei da nici nu-i atac....daca totusi se apropie prea mult atunci ori incerc sa le replic cate un sut pe unde apuc , ori las lesa mai larg macar vreo 2 sec...atat cat sa muste si asta mica dar de obicei maidanezii daca te vad ca stai pe pozitie se multumesc sa latre de la distanta, iar intr-un tarziu se intorc si pleaca....chestia asta e o confruntare mai mult psihica..in sensul ca daca te intorci si incerci sa fugi de ei, sa-i eviti in timp ce maidanezii lanseaza provocarea atunci acestia din urma capata incredere in ei si fac pasul inainte imi amintesc prima data cand am vazut ce inseamna haita de maidanezi...eram prin bucuresti...inainte de campaniile de castrare initiate de basescu.....nu mai stiu prin ce cartier...m-am trezit inconjurat de vreo 15 maidanezi destul de agresivi, eram singur si pur si simplu am incremenit pe loc.....nu m-au atacat desi daca as fi facut cel mai mic gest ma mancau de viu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #104 on: August 04, 2007, 09:52:26 PM » |
|
si ca un raspuns general vis a vis de titlul topicului...:prin educarea oamenilor!....aici ar avea un cuvant de spus cluburile si asociatiile chinologice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|