hai ca imi dau si eu cu parerea...
Incaierari intre caini cum le...
- prevenim: dupa parerea mea evitam situatile unde nu stim cum sau nu putem sa reactionam.
- evitam: punem lesa in caz ca e liber, trecem avand grija ca intre caini sa fie stapanii (daca nu e loc ne oprim ,sezi` si lasam sa treaca potentialul atacator/victima)
- oprim: citim si aplicam ce au scris Ariana, dsh,Der Gebrauchshund, sersoft,etc. Eu unul vin din laterala ca sa fiu vazut de ambi caini, strig la ei ca sa le atrag atentia dupa care ii prind de ceafa si zgarda unu in dreapta unu in stanga, trag sus si spate, il ,,arunc`` pe al meu mai in spate, ii dau comanda culcat si ma descurc cu celalat caine. Pana acum a mers dar NU RECOMAND sa incercati pentru ca: au incercat vreo 2 sa ma capseze, nu orice caine va ramane in ,,culcat`` in asemenea situatie, trebuie multa forta, un pic de curaj si multa nebunie,

folosesc aceasta metoda pentru ca de obicei eu am cel mai mare caine din tarc este normal ca ceilalti sa aiba o retinere in a se baga intre ei.
Cu maidanezii ne oprim calmi, Ziggy trece in sezi langa mine, fac un pas spre haita, si astept sa se calmeze. Daca e vre unu mai tupeist.... sa spunem doar ca ii arat ce adidasi am

. Dupa ce am rezolvat problemele Ziggy este laudat si recompensat. Daca treaba e serioasa incercati sa gasiti dominantul si sa-l speriati, restul il vor urma. De obicei caini maidanezi se retrag daca te faci ca iei o piatra de jos si arunci in ei

.
La tarc nu mergem decat dupa o plimbare, testam la poarta reactiile celorlalti, inauntru cu lesa 5 min, daca totul e ok ii dau drumul dar stau cu ochii pe el.
si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat si nu asa ca mi s-a intamplat de "n" ori sa ma intalnesc cu pitt sau amstaffi fara botnita care au aparut pur si simplu de dupa colt !
mirela, ai dreptate civilizat ar fi cum zici tu dar pe de alta parte cand treci pe la trecerea de pietoni, civilizat ar fi sa ti se dea pioritate dar asta nu inseamna ca traversezi fara sa te uiti sau nu te opresti daca vine vreo masina in viteza nu? Asa cum nu vrei sa te calce vre`un nebun cu masina nu lasa nici cainele sa fie muscat de un ,,gladiator`` needucat de un stapan nesimtit.
personal consider ca amstaful nu e un caine de companie si indiferent de cum il cresti instinctele primare de conservare se pastreaza,a fost conceput si este perceput ca fiind un caine agresiv si pt.lupta ca urmare consider ca n-are ce cauta in mijlocul celorlalte rase considerate ca fiind rase de companie.
De astea, tot aud eu pe la tarc: ,,Cainele tau e prea mare, nu conteaza cat de dresat e, asta il poate omora pe al meu, pleaca domne` cu el din tarc, asta e urs nu animal de companie.... intelegi unde vreau sa ajung?

ps Mai de mult, am avut si eu un caine pe nume Ares si am fost atacati o data de vreo 10-12 maidanezi deosebit de agresivi (nu latrat, nu nimic, ne-au incercuit si au inceput sa muste) am pocnit vreo doi si cand m-am uitat in spate, un maidanez il musca pe Ares care, in sezi, ,,plangea`` si se uita fix la mine

, i-am dat comanda de atac si in mai putin de trei secunde a omorat doi maidanezi (cel care il musca si apoi dominantul, pe care eu nu reuseam sa-l identific) dupa care cat timp maidanezii rupeau asfaltul el s-a intors in sezi in spatele meu dand din coada de parca nu se intamplase nimic (desi el fusese muscat din cauza ca m-a ascultat pe mine).
Ares, desi cand il luasem avea mari probleme de comportament, dupa 2 luni de ,,dresaj acasa`` imi asculta orice comanda dand din coada, era vedeta tarcului (ma rugau stapanii sa ii sun cand mergem ca ,,..doar cu Ares se joaca atat al meu..``), era preferatul copiilor, a familiei, era un caine de exceptie, era un prieten de incredere, Ares era un.... amstaff de 50+ kg
Cel mai mult ii plac, ,,ursului``, rottweiller-i, shar-pei, bull terrier-i, pitt etc sa vedeti ce joaca iese