Forum ciobanesc german
October 11, 2016, 12:33:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11   Go Down
  Print  
Author Topic: Incaierari intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim  (Read 44057 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #120 on: November 26, 2010, 08:07:44 PM »

Multumesc pentru sfaturi...pe dino il las liber doar seara pe strada cand nu e nimeni si in tarcul cu caini...

Cu placere si oricand daca asta ajuta un   sa aiba o viata mai buna. Legat de mersul 'fara lesa' faci cum crezi insa sfatul celor experimentati e NICIODATA liber in locuri publice.
Ce e acel tarc cu caini? E cumva zona aia ingradita unde je joaca cainii de-a valma? Daca da   nu prea are ce cauta acolo. Lui ii e suficient stapanul si un loc viran,plus ca se evita posibilitatea bolilor transmisibile. Ciobanashul meu se plictiseste de moarte in 'tarc', il enerveaza potaile ce vin sa 'socializeze' (sau sa-l latre  Smiley) si nu are loc sa alerge cat ar vrea el asa ca am renuntat demult in favoarea locurilor virane (dealuri,campuri etc). In fapt 'tarcurile' sunt locuri unde mai mult socializeaza stapanii decat cainii  Grin

Cand mergem in lesa el trage dar cand ne apropiem de cineva il trag langa mine.

La 6 luni inca invata; trebuie invatat sa mearga frumos langa stapan, in mers lesa tre sa faca bucla nu sa stea intinsa.Daca totusi trage o zmucitura energica din mana ii va reaminti lectia. Oscar are 2 ani si mai 'uita',in special cand e absorbit de 'mirosuri' dar zmucitura se dovedeste eficace si e tot mai rara. Il las sa miroasa dar nu sa linga si pana acum n-am avut probleme cu viermi intestinali.

ma gandesc cand o fi si el mai mare ce o face ? Sare la om fiind inghesuit ?
e deseori mai 'cu creier' decat omul,nu va musca din atata lucru.Citeam undeva ca 95% din comportamentul cainelui provine din invatatura primita si numai 5% e genetic.
Socializeaza-l cu oamenii, stai in fatza la 'hiper'market (parca asa le zice Smiley ) sa se obisnuiasca cainele cu agitatia,lasa-l sa fie mangaiat si odata socializat nu va sari niciodata sa atace omul fara motiv (exceptie protejarea ta si a proprietatii tale dar asta-i alta poveste).
Dino
Full Member

« Reply #121 on: November 26, 2010, 08:15:37 PM »

Eu de la 3 luni il tot duc de 2 ori pe saptamana in tarcul ala sa se joace cu caini, sa se invete cu ei...Dealuri/paduri cam greu de ajuns pentru ca sunt la cel putin 5 km de ploiesti si eu nu am masina, deci imi e greu sa ajung pana acolo...

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
nelyy
Hero Member

« Reply #122 on: December 14, 2010, 01:47:33 PM »

Ce e acel tarc cu caini? E cumva zona aia ingradita unde je joaca cainii de-a valma? Daca da  nu prea are ce cauta acolo.

Te contrazic, pentru noi cei care stam la bloc aceste tarcuri(cat de mici) sunt foarte bune, lui Athos ii place sa socializeze si sa mearga mereu unde sunt multi catei, asta pentru ca de mic a fost in grupuri de joaca. Ca sa nu mai vorbim ca vara, cand nu poti nici sa mergi macar in parc pe alee de copii, pensionari, caini de talie mica"isterici" si lista e lunga, tarcul este un refugiu. Acum, daca in tarc este un pittbul... nu mergem,"prevenim", eu cred ca trebuie sa fim noi primii mai atenti ca sa evitam luptele.  Undecided

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
nelyy
Hero Member

« Reply #123 on: December 14, 2010, 01:55:26 PM »

Privitor la "ocolitul" unor catei(in cazul meu pechinez) vreau sa va spun ca intr-o zi, asa draguta si impaciuitoare cum ma cred a fi, o doamna ce-si lasa"fiara" sa vina la athos sa latre foarte aproape si sa ma enerveze o data la doua zile, si-a auzit niste "oltenisme" din gura mea de nu s-a mai repetat povestea. Acum ne evita ea, ceea ce-i foarte bine. Adica uneori trebuie sa iei si putina atitudine ca altfel au impresia ca-i ok si pot sa-si plimbe doar ei cateii liberi prin parc pentru ca sunt"mici". Eu merg cu athos liber in parc, insa incerc sa fiu atenta sa nu intram in vreun bucluc, cat se poate... cat nu...

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #124 on: December 15, 2010, 01:36:08 PM »

Ei, Nely..nu toata lumea e finuta, si educata...e ok ca ai luat atitudine.

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
Dino
Full Member

« Reply #125 on: December 15, 2010, 02:19:51 PM »

Eu unul n'am vazut rase mici in tarc..cel mai scund e pitbull'ul (pe care de multe ori stapanii ii baga mai mult singuri in tarc)...lumea se fereste sa isi bage cainii mici(ca talie si rasa)  alaturi de altii mari de frica sa nu se murdareasca sau sa fie muscati Smiley) mai sunt si d'astia ...

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #126 on: December 15, 2010, 03:10:59 PM »

Depinde de oameni...de regulile parcului...de exemplu in parcul de la vest de langa gara, ( vad ca esti din Ploiesti )..cine vrea in parc si are cutu..trebuie sa-l bage in tarc..nu se da voie pe aleile parcului cu patrupezii..asta e regula.

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
nelyy
Hero Member

« Reply #127 on: December 15, 2010, 04:00:20 PM »

Depinde de oameni...de regulile parcului...de exemplu in parcul de la vest de langa gara, ( vad ca esti din Ploiesti )..cine vrea in parc si are cutu..trebuie sa-l bage in tarc..nu se da voie pe aleile parcului cu patrupezii..asta e regula.
Cum vine asta, cine-ti poate draga mea ingradi dreptul la libertate? Ma plimb cu catelul meu prin toata Timisoara, prin centru, parcuri mari si inca nu mi-a interzis nimeni sa nu merg pe o alee in tara asta. Sunt socata. >:(Si totusi athos ii destul de mare, dar daca ai la borseta o bnotnita prinsa "aiurea" cainele in lesa, care este problema? Shocked

nelyy
Hero Member

« Reply #128 on: December 15, 2010, 05:00:41 PM »

Ei, Nely..nu toata lumea e finuta, si educata...e ok ca ai luat atitudine.
Intotdeauna iau atitudine draga mea, cand e vorba de copilul meu sunt ca o fiara. Si eu sunt surprinsa de cat de tare ne afecteaza si cat de personal tot ce li se intampla cateilor nostri.Iar in dialoguri din astea mai acide crede-ma ca numai finuta nu sunt  Angry

nelyy
Hero Member

« Reply #129 on: December 15, 2010, 05:04:04 PM »

Eu unul n'am vazut rase mici in tarc..
Nu de tarc vorbeam acolo, ci de parc; desi la noi vin si cu rase micute in tarc, atata timp cat sunt ok si se joaca cu cateii mai mari nu este nici o problema.

Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #130 on: December 15, 2010, 05:45:38 PM »

hai ca imi dau si eu cu parerea...   
    Incaierari intre caini cum le...
     - prevenim: dupa parerea mea evitam situatile unde nu stim cum sau nu putem sa reactionam.
     - evitam: punem lesa in caz ca e liber, trecem avand grija ca intre caini sa fie stapanii (daca nu e loc ne oprim ,sezi` si lasam sa treaca potentialul atacator/victima)  
     - oprim: citim si aplicam  ce au scris Ariana, dsh,Der Gebrauchshund, sersoft,etc. Eu unul vin din laterala ca sa fiu vazut de ambi caini, strig la ei ca sa le atrag atentia dupa care ii prind de ceafa si zgarda unu in dreapta unu in stanga, trag sus si spate, il ,,arunc`` pe al meu mai in spate, ii dau comanda culcat si ma descurc cu celalat caine. Pana acum a mers dar NU RECOMAND sa incercati pentru ca: au incercat vreo 2 sa ma capseze, nu orice caine va ramane in ,,culcat`` in asemenea situatie, trebuie multa forta, un pic de curaj si multa nebunie,  folosesc aceasta metoda pentru ca de obicei eu am cel mai mare caine din tarc este normal ca ceilalti sa aiba o retinere in a se baga intre ei.
      Cu maidanezii ne oprim calmi, Ziggy trece in sezi langa mine, fac un pas spre haita, si astept sa se calmeze. Daca e vre unu mai tupeist.... sa spunem doar ca ii arat ce adidasi am   Drac . Dupa ce am rezolvat problemele Ziggy este laudat si recompensat. Daca treaba e serioasa incercati sa gasiti dominantul si sa-l speriati, restul il vor urma. De obicei caini maidanezi se retrag daca te faci ca iei o piatra de jos si arunci in ei  Wink .
      La tarc nu mergem decat dupa o plimbare, testam la poarta reactiile celorlalti, inauntru cu lesa 5 min, daca totul e ok ii dau drumul dar stau cu ochii pe el.

si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat si nu asa ca mi s-a intamplat de "n" ori sa ma intalnesc cu pitt sau amstaffi fara botnita care au aparut pur si simplu de dupa colt !
     mirela, ai dreptate civilizat ar fi cum zici tu dar pe de alta parte cand treci pe la trecerea de pietoni, civilizat ar fi sa ti se dea pioritate dar asta nu inseamna ca traversezi fara sa te uiti sau nu te opresti daca vine vreo masina in viteza nu? Asa cum nu vrei sa te calce vre`un nebun cu masina nu lasa nici cainele sa fie muscat de un ,,gladiator`` needucat de un stapan nesimtit.

personal consider ca amstaful nu e un caine de companie si indiferent de cum il cresti instinctele primare de conservare se pastreaza,a fost conceput si este perceput ca fiind un caine agresiv si pt.lupta ca urmare consider ca n-are ce cauta in mijlocul celorlalte rase considerate ca fiind rase de companie.
      De astea, tot aud eu pe la tarc: ,,Cainele tau e prea mare, nu conteaza cat de dresat e, asta il poate omora pe al meu, pleaca domne` cu el din tarc, asta e urs nu animal de companie....   intelegi unde vreau sa ajung? Undecided

Offtopic ps Mai de mult, am avut si eu un caine pe nume Ares si am fost atacati o data de vreo 10-12 maidanezi deosebit de agresivi (nu latrat, nu nimic, ne-au incercuit si au inceput sa muste) am pocnit vreo doi si cand m-am uitat in spate, un maidanez il musca pe Ares care, in sezi, ,,plangea`` si se uita fix la mine  Cry , i-am dat comanda de atac si in mai putin de trei secunde a omorat doi maidanezi (cel care il musca si apoi dominantul, pe care eu nu reuseam sa-l identific) dupa care cat timp maidanezii rupeau asfaltul el s-a intors in sezi in spatele meu dand din coada de parca nu se intamplase nimic (desi el fusese muscat din cauza ca m-a ascultat pe mine).
      Ares, desi cand il luasem avea mari probleme de comportament, dupa 2 luni de ,,dresaj acasa`` imi asculta orice comanda dand din coada, era vedeta tarcului (ma rugau stapanii sa ii sun cand mergem ca ,,..doar cu Ares se joaca atat al meu..``), era preferatul copiilor, a familiei, era un caine de exceptie, era un prieten de incredere, Ares era un.... amstaff de 50+ kg  Smiley        
      Cel mai mult ii plac, ,,ursului``, rottweiller-i, shar-pei, bull terrier-i, pitt etc sa vedeti ce joaca iese 

* P1090605.JPG (110.04 KB, 816x612 - viewed 175 times.)

* P1090605 (816 x 612).jpg (110.94 KB, 816x612 - viewed 161 times.)

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
gladiatorul
Hero Member

« Reply #131 on: December 15, 2010, 06:02:25 PM »

e superb !! seamana leit cu al meu !

Nu mor cainii cand vor caii !
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #132 on: December 15, 2010, 06:33:39 PM »

Offtopic ps Mai de mult, am avut si eu un caine pe nume Ares si am fost atacati o data de vreo 10-12 maidanezi deosebit de agresivi (nu latrat, nu nimic, ne-au incercuit si au inceput sa muste) am pocnit vreo doi si cand m-am uitat in spate, un maidanez il musca pe Ares care, in sezi, ,,plangea`` si se uita fix la mine  Cry , i-am dat comanda de atac si in mai putin de trei secunde a omorat doi maidanezi (cel care il musca si apoi dominantul, pe care eu nu reuseam sa-l identific) dupa care cat timp maidanezii rupeau asfaltul el s-a intors in sezi in spatele meu dand din coada de parca nu se intamplase nimic (desi el fusese muscat din cauza ca m-a ascultat pe mine).
      Ares, desi cand il luasem avea mari probleme de comportament, dupa 2 luni de ,,dresaj acasa`` imi asculta orice comanda dand din coada, era vedeta tarcului (ma rugau stapanii sa ii sun cand mergem ca ,,..doar cu Ares se joaca atat al meu..``), era preferatul copiilor, a familiei, era un caine de exceptie, era un prieten de incredere, Ares era un.... amstaff de 50+ kg  Smiley       
      Cel mai mult ii plac, ,,ursului``, rottweiller-i, shar-pei, bull terrier-i, pitt etc sa vedeti ce joaca iese

Faina poveste!
Pacat ca nu mai sunt copil, ca adormeam deja.  LOL

1. Ares nu era AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER. Un AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER are greutatea intre 25 si 30 kg.
2. Eu nu am vazut caine care sa stea ca prostul cand e muscat (pe bune) de alt caine.
3. Nu am vazut "omor" in 3 secunde. Dar poate al tau avea pistol.  Drac
4. Incearca matale sa desparti cu mainile goale doi CG care se bat si vezi ce o sa iasa.  Cry

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #133 on: December 15, 2010, 07:12:42 PM »

merci Smiley ,
     somn usor!  LOL
     1 era corcit cu ceva probabil un tanc (nu am aflat niciodata cu ce) o sa incerc sa fac rost de niste poze. Speram ca se intelege de la sine ca nu era ,,curat`` (avand in vedere ca nici al tau nu pare sa aiba pedigree, si tot CG ii zici, ma surprinde ca nu te-ai prins)
     2 si eu ce sa-ti fac? cainele era dresat sa nu atace fara comanda (cand ai un caine asa periculos nu ,,..eliberam lesa la maxim..`` si ne distram ca ,,..aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.``) sau ca sa te mai citez o data:
Inseamna ca nu ai intalnit situatii de genul asta !
    3 un caine de lupta la 50 kg omoara foarte usor un maidanez de 20kg. (muscat tras dreapta-stanga si gata)
    4 cu 2 cg nu am incercat (ca nu a fost nevoie) dar cu al meu (37 kg cantarit ieri) si un rottweiller (tot pe la vreo 40 de kg) m-am bagat si nu ai iesit nimic spectaculos. Promit ca fac un topic cu poze la tarc (si te anunt) sa vezi cu ce caini se joaca al meu. Nu zic ca e usor, de asta am si spus ca nu recomand metoda asta.

Apropo daca tu nu te bagi cu mainile goale intre 2 CG, fugi dupa o galeata cu apa (prin parc Drac ), ii lasi sa se bata pana unu moare sau astepti sa vina un nebun ca mine sa vezi ce iese?   Cry

Ps prin gladiator ma refeream la un caine de lupta agresiv, fara nici o legatura cu colegu` de forum Gladiatoru.  Smiley
  cainele sa fie muscat de un ,,gladiator`` needucat de un stapan nesimtit.

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #134 on: December 15, 2010, 07:59:36 PM »

merci Smiley ,
     somn usor!  LOL
     1 era corcit cu ceva probabil un tanc (nu am aflat niciodata cu ce) o sa incerc sa fac rost de niste poze. Speram ca se intelege de la sine ca nu era ,,curat`` (avand in vedere ca nici al tau nu pare sa aiba pedigree, si tot CG ii zici, ma surprinde ca nu te-ai prins)
     2 si eu ce sa-ti fac? cainele era dresat sa nu atace fara comanda (cand ai un caine asa periculos nu ,,..eliberam lesa la maxim..`` si ne distram ca ,,..aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.``) sau ca sa te mai citez o data:     3 un caine de lupta la 50 kg omoara foarte usor un maidanez de 20kg. (muscat tras dreapta-stanga si gata)
    4 cu 2 cg nu am incercat (ca nu a fost nevoie) dar cu al meu (37 kg cantarit ieri) si un rottweiller (tot pe la vreo 40 de kg) m-am bagat si nu ai iesit nimic spectaculos. Promit ca fac un topic cu poze la tarc (si te anunt) sa vezi cu ce caini se joaca al meu. Nu zic ca e usor, de asta am si spus ca nu recomand metoda asta.

Apropo daca tu nu te bagi cu mainile goale intre 2 CG, fugi dupa o galeata cu apa (prin parc Drac ), ii lasi sa se bata pana unu moare sau astepti sa vina un nebun ca mine sa vezi ce iese?   Cry

Ps prin gladiator ma refeream la un caine de lupta agresiv, fara nici o legatura cu colegu` de forum Gladiatoru.  Smiley

Mai studiaza putin forumul si o sa vezi ca toti cainii mei au pedigre. (mai putin Bubi)
Dar probabil pe tine nu te intereseaza rasa asta pentru ca nu prea stii de unde incepe si unde se termina.

Cat despre restul, te rog sa-mi permiti sa nu te cred.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11   Go Up
  Print  

Jump to: