|
dsh
|
 |
« Reply #15 on: February 12, 2007, 09:45:57 AM » |
|
Ariana, ce zici de un mascul de CG de 5 ani, tratat cu succes de demodecie pe la un an - doi, care acum are ,,ochelari"? pielea din jurul ochilor, unde a ramas fara blana, e foarte uscata, cu usoara sangerare intr-un loc; prima banuiala a fost demodecia; la fel a zis si vetul, contactat telefonic; proprietarii stau pe langa bucuresti si medicul ajunge de abia azi (afectiunea e constatata de vineri); cred ca i-au dat deja cu ceva care contine un antibiotic (gentamicina).
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #16 on: February 12, 2007, 10:31:43 PM » |
|
posibil dar nu obligatoriu. Ipotezele sunt multe si doar un examen microscopic ne poate lamuri. Afectiunea poate fi si de natura alergica, alimentara, dereglari hormonale.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|
luca
Newbie
|
 |
« Reply #17 on: May 11, 2007, 12:01:38 PM » |
|
am cumparat un pui din karma de astoria si romano lino si..........surpriza.........a facut raie.si cel mai nasol e k a mostenit-o.asa ceva e ereditar.aveti grija
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #18 on: May 11, 2007, 12:16:51 PM » |
|
e vorba, probabil, de demodecie... despre cat e de ereditara opiniile sunt impartite; personal am inteles ca NU; e vorba de o imunitate scazuta ce poate fi mostenita, insa nu de boala in sine; boala se ia, de obicei, in cuib, de la femela la pui; cred ca exista o discutie pe tema asta la ,,sanatate"
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #19 on: May 11, 2007, 12:19:32 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
luca
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: May 11, 2007, 12:47:55 PM » |
|
k.merci.oricum cred k voi avea si eu probleme cu puiutii ei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #21 on: May 11, 2007, 02:39:00 PM » |
|
 Ereditar inseamna genetic (cromozomi, gene...se poate transmite si in urma clonarii, "anomalia" fiind existenta in informatia care sta la baza formarii celulei respective) si nu este tot una cu termenul "congenital", dar oricum nici congenital nu e. Am mai specificat ca puii se pot contamina prin laptele supt de la mame care au suferit de aceasta boala. De aemenea parazitul traieste "bine mersi" si pe alte gazde fara a determina aparitia bolii, aceasta declansandu-se in momentul in care sistemul imun este "obosit". Asa ca decat sa dam cu bota in balta mai bine tacem si ne documentam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #22 on: May 11, 2007, 02:48:28 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lory1man
Full Member

ALDO[ mingea preferata mea]
|
 |
« Reply #23 on: July 16, 2007, 02:54:17 PM » |
|
Experienta personala : Prima catea: am detectat din timp "monstrul" si fiind localizat la nivelul lateralelor botului, la momentul aplicarii frectieie, caiinele era stresat dat fiind ca a trebui legat peste bot (usturimea provoaca reactii) si declansa eliberarea din tinere... am facut tot timpul tratamentul in doua persoane si un catel de 4-5 luni...
La a doua catea, fiind iarna si ciinii tinuti afara, nu am mai depistat la timp, si "monstru"l s-a extins si pe membrele inferioare.... deci suprafata mai mare de frecare... stres mai lung. In plus, mereu 2 persoane pentru contentionarea caiinelui, plus toxicitatea Amitrazului, plus vremea.... Eu unul nu m-am simtit grozav nici sa chinui catelul si nici personal...ritmicitatea frectiei o data la 4 zile, dat fiind ca perioada de incubatie este de cca 8-9 zile... sa mai detaliez? Am uitat, dupa fiecare sedinta de frectie, reprize de alergare si distragere a atentiei pentru a lasa subst actioneze si pentru a evita lingerea, plus 4-5 pilule de Vitamina C unitati...
am o intrebare , daca linge catelul solutia , pentru ca trebuie uns pe bot, ce pateste ? e toxic ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #24 on: July 16, 2007, 07:55:31 PM » |
|
Amitrazul are si el o doza de toxicitate dar nu exagerat de toxic. oricum in sine tratamentul impotriva demodeciei este destul de toxic asa ca obligatoriu se asociaza cu hepatoprotectoare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lory1man
Full Member

|
 |
« Reply #25 on: July 17, 2007, 12:14:22 PM » |
|
deci nu e destul o ungere cu amitraz,( cred ca asa-i spune la lichidul ala ca laptele) la 7 zile ? mai trebuie ceva pe langa ? si va rog sa-mi mai spuneti daca in timpul tratamentului ,mananca mai putin   ? eu l-am dat cu o crema o saptamana, de 3 ori pe zi si in loc sa-i treaca s-a marit pata pe bot, am mers la doctor si acum mi-a dat o solutie care diluata e ca laptele, mi-a zis sa-l dau o data la 7 zile cu ea, atat, fara alt medicament, dupa cum am citit pe forum ar mai fi trebuit si injectii, sau altceva, vitamine cred ca le ia zilnic din ROYAL si ii dau doua pastile de calciu zilnic, de vreo 2 luni, el are acum 5 luni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #26 on: July 17, 2007, 04:25:31 PM » |
|
schema de tratament difera in functie de forma bolii, aici se pare ca e forma juvenila care de cele mai multe ori trece fara prea multe complicatii si doar prin aplicare locala de Amitraz (solutia aceea laptoasa). Multi medici insa prefera sa administreze si injectii cu >>controverstata<< ivermectina ..plus intreg tratamentul ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lory1man
Full Member

|
 |
« Reply #27 on: July 18, 2007, 01:40:10 PM » |
|
pot sa-l ung si mai des ,la 4 zile ? multumesc pentru completarea cu bilutele......  .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lory1man
Full Member

|
 |
« Reply #28 on: July 18, 2007, 01:50:12 PM » |
|
dupa ce l-am uns ieri, pe cele doua pete mai vechi , care au fost unse cu crema , s-a uscat cumva pielea si nu mai e rosie, dar pe pata mai recenta a cazut parul si a ramas pielea putin rosie, e diferita de celelalte pete, m-am gandit ca poate acolo sunt oua , si de aceea e rosu , nu stiu ca nu cunosc domeniul asta , oricum am vazut ce inseamna sa cresti un catel....e mult mai pretentios decat copilul, poti sa te astepti la orice modificare a sanatatii, sper ca doar cand e pui, nu si adult ? ma bucur ca pot citi foarte multe cazuri diferite pe forum ,pentru un incepatoare ca mine in cresterea catelului, am invatat foarte multe de aici, VA MULTUMESC CA EXISTATI ! tineti-o tot asa, putem vedea diferite cazuri si probleme ,in timpul dezvoltarii lor, vad ca multe sunt diferite,si parerile impartite, dar conteaza ca noi incepatorii avem de unde lua informatie, de la profesionisti in domeniu, astept un raspuns la problema mea, va pup.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan29
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: May 05, 2008, 07:19:02 AM » |
|
buna ziua! si eu am o catea de ciobanesc german in varsta de 5 ani. a fost diagnostica ca avand demodecie. i-am facut si ii fac bai cu amitraz, injectii cu imervectina, vitamine, mancare buna. nu se vede nici o imbunatatire. tratamentul il fac de 6 saptamani. nu stiu ce sa ii mai fac. are pernitele crapate si o dor foarte tare. abea poate calca. nici doctorul nu stie ce sa ii mai faca. poate imi dati voi vreo sugestie. va multumesc!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|