Forum ciobanesc german
April 30, 2008, 09:43:38 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: boala kennelului  (Read 1085 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« on: July 04, 2007, 01:26:25 PM »

Nu stiti cum se poate trata?Am inteles ca e din cauza nervilor sau a spatiului redus...dar ceva remediu nu exista?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #1 on: July 04, 2007, 02:09:32 PM »

"boala kennelului" ??  Grin
sa vina de la termenul "boala de canisa" ?

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« Reply #2 on: July 04, 2007, 02:12:29 PM »

Smiley) eu asa am primit informatia...isi mananca coada,e sange bietul..banuiesc ca boala a primit numele dupa statul cainelui mult timp in padoc sau eu stiu... cred ca am spus o prostie dar sincer asa a spus doctorul si imi este foarte mila de acel caine,vreau sa il ajut cumva daca se poate
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: July 04, 2007, 02:34:19 PM »

Saracutul! Da, a vrut sa spuna ceva doctorul, poate n-a fost inteles. Oricum, pe engl. poarta denumirea de "tail chasing" si desi pare un comportament amuzant la varsta frageda..poate degenera devenind un obicei obsesiv ..pana la automutilare.
La noi i se mai spune "ticul de cusca" deoarece apare de obicei la cainii plictisiti, tinuti legati sau in padocuri si carora nu li se acorda destula atentie sau pur si simplu caini activi care nu au parte de toata atentia de care au ei nevoie dar la fel de bine se poate datora si unor afectiuni (de la dermatita cauzata de alergia la pureci, adenita perianala...pana la afectiuni ale "cozii de cal" (portiunea terminala a nervilor spinali).
uite aici s-a mai discutat despre acest tic si complicatiile lui:
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,450.0.html
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,428.0.html
exista multe alte informatii pe net daca vei cauta..cauze..moduri de a incerca sa-l dezobisnuiesti

Vet'
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« Reply #4 on: July 04, 2007, 02:40:07 PM »

multumesc mult...voi cauta.Oricum la acest caz de vina e stapanul care a luat cainele pentru un moft si apoi la lasat ca si caine de paza la firma unor prieteni comuni...are spatiu dar nu are atentie si iubire.Doctorul a spus ca daca i se taie coada se apuca de "rontairea" altui membru.
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« Reply #5 on: July 04, 2007, 02:57:08 PM »

Pai cainele ala trebuie tinut ocupat, alergat, lucrat cu el ca sa-si consume energia.
Cred ca ar rezolva problema si un partener de joaca.
Astea sunt pareri personale. Nu am intalnit pana acum exemplare cu probleme de genul asta atat de grave.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« Reply #6 on: July 04, 2007, 03:01:53 PM »

eu mi-as duce cainele pentru ca si al meu duce lipsa de alti caini si cu ocazia aceasta as impaca capra cu varza,insa pe langa problemele pe care le are acel caine,a fost dus 2 luni al dresaj de unde a venit atat de speriat incat sare sa muste pe oricine(ataca doar de frica).Chiar nu mai gasesc nici un fel de remediu
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #7 on: July 04, 2007, 07:26:12 PM »

Nu am intalnit pana acum exemplare cu probleme de genul asta atat de grave.
Lasa ca am trait eu cu unul 12 ani ..

Vet'
Tano
Newbie
*

Tano

« Reply #8 on: December 20, 2007, 02:45:46 PM »

Buna am si eu o intrebare am un ciobanesc german de 3 luni si 11 zile  vreau sal duc la curte dar acolo mai sunt 2 caini javre de casa... si 1 din ei a fost bolnav rau.... si ce sa fac sa dezinfectez sau ce sa fac sal pot duce...?
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #9 on: December 20, 2007, 09:29:27 PM »

Javre de casa ?  Shocked
Poti sa-l duci la 1-2 saptamani dupa ce termina schema de vaccinare ...

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Irina2007
Sr. Member

« Reply #10 on: December 20, 2007, 09:41:05 PM »

Buna am si eu o intrebare am un ciobanesc german de 3 luni si 11 zile  vreau sal duc la curte dar acolo mai sunt 2 caini javre de casa... si 1 din ei a fost bolnav rau....

Ce a avut exact cainele? Daca e vorba de o boala contagioasa, gen parvo sau corona nu ar trebui sa duci catelul sub nici o forma in mediul contaminat. "Javrele de casa" stau in curte sau afara?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #11 on: December 20, 2007, 10:46:50 PM »

Eu am intalnit pana acum numai "javre de oameni" dar ma rog....

Vet'
Tano
Newbie
*

Tano

« Reply #12 on: December 21, 2007, 01:10:31 AM »

Smiley) da niste caini de casa corcituri sorecari stii naiba si nu stiu ce boala au avut...  dar nu il las prin curte este o zona ingradita cu gard si ai pun cusca acolo.... plasa de la gard sa o dezinfectezi cu vircon? sau ce este de facut? mai am doar un singur vaccin sai fac cel de antirabic...
maysa
Hero Member

"Toate virtutile omului fara viciile sale"

« Reply #13 on: December 21, 2007, 10:17:59 AM »

pai teoretic la varsta asta ar fi cat de cat   pregatiti de iesit in lume.si intrat in contact cu catei . dar daca  intra in contact cu catei bolnavi ..  sau purtatori de tot felu de microbi  nici un caine matur si sanatos  nu e ferit 100%  padocul ar fi o solutie dar tot nu esti sigur ca ar intra in contact .. cred ca ce poti face si ar fi cel mai bine e sa mergi cu "javra" care a  fost bolnava la vet  si sa vezi daca mai e sau nu bolnava cea avut si ce riscuri prezinta ea pt cg tau ....

If you should die before me, ask if you could bring a friend
Irina2007
Sr. Member

« Reply #14 on: December 21, 2007, 06:47:26 PM »

Trebuie neaparat sa afli ce boala au avut cainii si sa vezi daca e vreun pericol pentru pui. Virusii care provoaca parvo si corona (si multi altii) traiasc in mediu inca 1-2 ani dupa ce cainele s-a insanatosit.
Dupa parerea mea ar trebui sa astepti pana la primavara si abia atunci sa duci catelul la curte. Lasa sa treaca o iarna si gerul va distruge virusii din curte. Catelul se va face mare pana in primavara si riscurile vor fi mult mai mici indiferent ce au avut ceilalti caini.
De asemenea ai grija ca si "javrele de casa" sa fie deparazitate si vaccinate corespunzator. Chiar daca tu deparazitezi puiul daca il duci la curte unde intra in contact cu caini "viermanosi" puiul va lua imediat si el viermi.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora