krystalon
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: July 03, 2006, 09:48:17 PM » |
|
tot la capitolul Calciu, am si eu o intrebare: Am cumparat si eu niste tablete de Ca diferite de cele pe care le-am avut pana acum.. le-am luat pt ca am mai auzit de ele ca ar fi mai bune, poate chiar cele mai bune: se cheama Pethos sau ceva de genu asta.. Problema este ca la magazinul veterinar respectiv nu se vindeau cu totul, ci doar separat (varsate).. iar eu nu stiu cum se folosesc, cate tablete pe zi, si cum?? (Tabletele acestea erau maronii, si mari, cu o dunga la mijloc, probabil pt a fi impartite in 2).. Catelul meu este CG, si are 2 luni si jumatate, si are cam 9 kg.. Poate sa-mi spuna cineva cum sa folosesc aceste tablete de Ca 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #16 on: July 03, 2006, 10:13:22 PM » |
|
cred ca vrei sa spui petfos, arata asa cum spui tu...nu ti-a spus vet-ul? cind am facut prima cura lu' ala micu', incepuse la 4,2 kg, cu 3 petfos /zi, 10 zile....cred ca 1 pastila pe kgcorp e cam mult, la al tau,...probabil 6 pe zi ar fi suficient ...10 zile
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #17 on: July 04, 2006, 09:49:17 AM » |
|
si petphosu e de marimi diferite, daca sunt tabletele rotunde se dau mai multe (nu mai tin exact minte cantitatea), daca sunt cam de marimea unui deget (tot cu o dunga la mijloc) se dau 1 la 10 kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: July 04, 2006, 12:44:19 PM » |
|
Sunt intr-o dilema. Doctorul mi-a recomandat pentru Tara (ciobanescul meu german in varsta de aproape 5 luni; in poza atasata avea 3 luni),inca de cand avea 2 luni, un "anabolizant de crestere", pe care i l-a injectat de la 2 luni, o data pe luna. Produsul respectiv este trecut in carnetelul ei ca AD3E. Peste cateva zile ar trebui sa-i administreze ultimul "anabolizant". Nu este prea mult? I-am facut pana acum 3 astfel de injectii, in fiecare luna, de cand avea 2 luni. Voi ce parere aveti, sa-i fac sau nu acest ultim "anabolizant"? A mai facut cineva pentru cainele lui asa ceva? Daca da, de cate ori si cu ce frecventa? Multumesc
|
Tara.jpg (85.19 KB, 400x300 - viewed 216 times.)
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #19 on: July 04, 2006, 01:33:13 PM » |
|
COMPOZIŢIE Fiecare ml VITAMIN AD3E 50/25/20 sol. inj. conţine: - 50.000 u.i. vitamina A (palmitat); - 25.000 u.i. vitamina D3 (colecalciferol); - 20 mg vitamina E (dl-alfa-tocoferol acetat).
ACŢIUNE Vitamina A joacă un rol important în păstrarea integrităţii ţesuturilor epiteliale (inclusiv pielea şi retina) şi a mucoaselor, fiind astfel un protector general contra infecţiilor. Simptomele deficienţei sunt: hiperkeratoza (cutanată), xeroftalmia, orbirea, simptome nervoase, creştere încetinită şi fertilitate scăzută. Vitamina D3 reglează metabolismul calciului şi al fosforului. Creşte rata absorbţiei şi a transportului Ca++ de la intestin spre ţesuturi şi promovează calcificarea oaselor. Simptomele deficienţei sunt: rahitismul la animalele tinere şi osteomalacia la adulte. Vitamina E are acţiune antioxidantă, ceea ce o leagă de matabolismul vitaminei A (stabilizează vitamina A din nutreţuri) şi al acizilor graşi nesaturaţi. Simptomele deficienţei sunt distrofiile musculare, cum ar fi boala muşchilor albi şi boala mielului ţeapăn.
INDICAŢII Tratamentul şi profilaxia deficientelor de vitamina A, D3 şi/sau E (ex: tulburări de creştere, tulburări reproductive neinfecţioase, tulburări de vedere, enterite, rahitism, afecţiuni cutanate şi convalescenţa. Profilaxia stresului şi în perioadele de solicitare.
CONTRAINDICAÅ¢II Nu sunt.
EFECTE ADVERSE Supradozarea vitaminei D3 poate cauza hipercalcemie la tineret.
PRECAUŢII Dozele mari pot determina reacţii alergice la câini.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE Administrarea se face prin injecţie intramusculară sau subcutanată. Cabaline: 10-12 ml Bovine: 9-15 ml Viţei: 1,5-3 ml Mânji: 2,5 ml Porci: 3-6 ml Purcei: 1,5-2 ml Ovine, caprine: 1-2 ml Miei: 1-1,5 ml
PERIOADA DE AÅžTEPTARE Nu are.
PĂSTRARE La loc întunecos şi rece (+2 la +15oC, fără fluctuaţii excesive).
PREZENTARE Flacon multidoză de 100 ml.
PRECAUŢII PENTRU PRODUSUL NEÎNTREBUINŢAT ŞI RECIPIENTE Nu se impun precauţii speciale pentru mediu. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: July 04, 2006, 02:27:58 PM » |
|
Multumesc Bogdan pentru raspunsul detaliat. Sa inteleg ca are doar efecte benefice si nici o contraindicatie atata timp cat nu apar reactii alergice si ca nu se administreaza si la caini(nu apar in lista de la"Doze si mod de administrare)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #21 on: July 04, 2006, 03:02:42 PM » |
|
Daca dai cautare pe google pentru AD3E o sa gasesti o multime de explicatii.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #22 on: November 28, 2006, 04:00:24 PM » |
|
Regarding Protein... "Controlled research does not support the hypothesis of an association between high density protein intake and skeletal abnormalities." Regarding Energy Density... "Maximal growth rates supported by elevated energy intake increases the incidence of skeletal disease." [This means you should NOT overfeed these nutritionally dense diets such that your dog becomes overweight. TJD] REGARDINGCALCIUM:"Calcium concentration has been shown to have a significant effect on development, morphology and pathology of the skeleton in the large breed puppy. High dietary calcium concentration interferes with normal skeletal development and promotes skeletal pathology in the large breed puppy."
"The results of ongoing research clearly document that the unique nutritional needs of the large breed puppy are best provided by a diet matrix containing a minimum of 26% protein (high quality, animal-based source), a minimum of 14% fat, and 0.8% Calcium and 0.67% Phosphorus
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #23 on: November 28, 2006, 04:39:59 PM » |
|
putem afla si sursa acestor informatii ? 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
ioanatio
Sr. Member