|
crb
|
 |
« Reply #15 on: October 08, 2007, 12:06:07 AM » |
|
adica ... daca nu e ingrijita corect .. ii vine la inteval mai scurt de 6 luni.. sau invers???  ?? sau depinde doar de metabolismul ei.. si nu inseamna neaparat o gresala de crestere sau intretinere..?? ...nu cred ca e corect spus metabolism..mai degraba cred ca e vorba de activitatea glandelor hormonale...nu sunt medic...da nu cred ca ingrjirea si cresterea pot influenta modificarea activitatii hormonale...parerea mea
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #16 on: October 08, 2007, 12:09:22 AM » |
|
mci crb... vroiam sa zic.. .. organismul... adica,,,partea care se "ocupa cu activtiatea" respectiva .. nu stiam sigur ...care e la catei..  ...... ariana???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #17 on: October 08, 2007, 05:02:22 PM » |
|
adica ... daca nu e ingrijita corect .. ii vine la inteval mai scurt de 6 luni.. sau invers???  ?? sau depinde doar de metabolismul ei.. si nu inseamna neaparat o gresala de crestere sau intretinere..?? ...nu cred ca e corect spus metabolism..mai degraba cred ca e vorba de activitatea glandelor hormonale...nu sunt medic...da nu cred ca ingrjirea si cresterea pot influenta modificarea activitatii hormonale...parerea mea
Animalele supraponderale precum si cele prea slabe..pot prezenta cu usurinta devieri ale activitatii hormonale, organismul avand de suferit in ambele cazuri. Cand este bolnav, in incercarea de a face fata situatiei, organismul isi reduce sau sisteaza anumite functii care nu sunt necesare/vitale astfel incat in primul rand functia de reproducere are de suferit. De asemenea un anotimp mai calduros sau mai friguros decat de obicei (chiar si durata zilei -lumina/intuneric) poate modifica activitatea hormonala a unui organism sanatos, grabind sau intarziind aparitia caldurilor astfel incat fatarea sa aiba loc intr-un moment in care sansele de supravietuire a puilor sa fie mai crescute. crb, 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
abalaceanu
Jr. Member

Torhaus June
|
 |
« Reply #18 on: October 08, 2007, 05:37:38 PM » |
|
June este in calduri e a 3 saptamana si e insuportabil(nu stiu daca si pt ea dar pt mine e oribil).Flex masculul meu feroce,care nu a stiut pana acum(de 7ani)ce inseamna o catea in calduri acum nu mai mananca de o saptamana.Cred ca acum June este in perioada cea mai "naspa".........rau este ca desi au padocul impartit in 2 trebuie sa fiu atenta ca Flex a inceput sa traga cu dintii de plasa de la padoc,noaptea urla. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #19 on: October 08, 2007, 07:49:48 PM » |
|
Daca Flex era castrat acum ar fi fost impasibil 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #20 on: October 08, 2007, 10:53:03 PM » |
|
flex e vecin de padoc cu june, care este in calduri? adica intre el si ,,aroma" ei sta doar un gard? bietul flex! irina, ai dreptate - oare ne vom insusi curand atitudinea aceea sanatoasa, din tari cu ceva mai multa istorie chinologica, de a castra exemplarele care nu intra intr-un program de selectie?
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #21 on: October 09, 2007, 12:16:03 AM » |
|
da da si eu cred ca animalele ce . nu au pedigrii sau stapanii nu pot sau nu doresc sa se ocupe de exemplarele lor pt a avea pui cu pedigrii si le lasa sa se imperecheze cu un caine de alta rasa ar trebui sa fie mai constientii.. de ce inseamna un caine de rasa si de calitatile genetice transmise.. si de a faptul ca un metis de ..'X" rasa nu va fi nici o data un caine de o rasa sau alta... iar acesti .. propietari nu fac decat sa strice nu e neaparat vorba de tine abalaceanu dar consider ca daca nu ai de gand sa intri intr un program de selectie ar fi bine sa o castrezi si pe ea... ca sa nu mai fie probleme pe viitor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abalaceanu
Jr. Member

Torhaus June
|
 |
« Reply #22 on: October 09, 2007, 09:36:35 AM » |
|
Cum sa-l castrez pe Flex?  O sa vreau sa am mostenitori de la el,este primul meu CG (CRED CA NU O SA MAI IUBESC UN CAINE ASA CUM "IL IUBESC" PE EL) ai mei cred cateodata ca sunt "nebuna".Iar pe June am luat-o datorita lui cand a fost bolnav(stiti ca are discopatie lombara) am zis sa nu fie singur,si bine am facut ca de cand am adus-o pe ea a inceput sa se faca bine pana atunci toate tratamentele pe care i le faceam parca nu dadeau rezultate.Asa ca nu o sa-l CASTREZ niciodata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #23 on: October 09, 2007, 09:46:24 AM » |
|
foarte bine - este dreptul tau - si al lui  ... personal, insa, consider castrarea o optiune pentru toti cainii ,,iubiti", ai caror stapani nu sunt interesati de chinologie, ci doar de ,,mostenitori"; din pacate, afectiunile aparatului reproducator sunt foarte multe, iar castrarea reduce major riscul aparitiei lor; e valabil atat pentru masculi cat si pentru femele; s-a mai discutat - prin castrare se pot rezolva si unele probleme de comportament.. ma rog - ideea este ca, in pofida atitudinii ,,cum sa-l catrez? sa-l chinui? sa-l mutilez?!" prin castrare lucrurile devin.. mai simple, sa zicem, atat pentru ei cat si pentru noi
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
RaluMaya
|
 |
« Reply #24 on: August 09, 2010, 04:09:42 PM » |
|
Imi dau seama ca ultima postare e din 2007 dar nu cred sa fie o problema avand in vedere ca intrebarea mea este legata de primele calduri. Maya a intrat de o sapt si 2 zile in calduri. Am fost cu ea la medic si a descoperit ca are o infectie. Ii dau antibiotice. Medicul spune ca ar trebui sa treaca. As vrea sa va intreb, care ar putea fi cauza acestei infectii? Cat de grav este? Medicul nu cred ca-mi da detalii ca sa nu ma ingrijoreze pentru ca stie cat sunt de prapastioasa si prefera sa astepte sa vada cum evolueaza dupa antibiotice. Poate ati mai avut careva problema aceasta. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patriot
Full Member

Hera von Turenhof
|
 |
« Reply #25 on: January 14, 2011, 07:13:22 PM » |
|
Primul cilu de calduri apare de la 6 luni pana pe la 11-12 luni. Da, poate ramane gestanta inca de la primele calduri, gestatia dureaza intre 58-67 zile, de obicei 60-62 zile. Intra de 2 ori pe an in calduri la intreval de 4-6 luni.
Dupa spusele tale ar trebui sa ma ingrijorez . Catelusa mea are 13 luni si nici pomeneala de asa ceva . Este anormal sa nu-i vina primul ciclu de menstruatie pana la aceasta varsta ce masuri trebuie sa iau ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patriot
Full Member

Hera von Turenhof
|
 |
« Reply #26 on: January 14, 2011, 07:16:55 PM » |
|
fara suparare e o gluma, fiindca asa pare!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #27 on: January 14, 2011, 11:40:31 PM » |
|
? 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Patriot
Full Member

Hera von Turenhof
|
 |
« Reply #28 on: January 21, 2011, 02:25:01 AM » |
|
What do you say ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #29 on: January 21, 2011, 09:07:18 AM » |
|
What do you say ?  Parerea mea este ca ai ratat primul ciclu menstrual, .......cel putin. Probabil te va lamuri mai exact Ariana. Primul ciclu, din cate stiu eu nici nu trebuie sa fie prea abundent si daca femela sta in curte, este posibil sa nu fi observat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|